I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #237: Broarna och människorna vid Canal St. Martin

En tredje laddning bilder från promenaden längs denna fina kanal, i östra delarna av centrala Paris. Nu, när vi kommit lite längre söderut, finns några vackra, höga gångbroar. Även några skolor, vars studenter befolkar kajerna.

Ha en bra vecka!

/Niklas

Inlagt 2014-10-20 07:31 | Läst 2166 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul att få följa med på en bit till utefter kanalen.
Trevliga bilder och smart av staden att sätta upp ett nät till hänglåsen. Betydligt lättare att få bort dem då.
Svar från niiiik 2014-10-20 15:54
Tack, Margareta!
Jo, de kan väl plocka bort nätet och sätta dit ett nytt när det är fullt. Eller kämpa på med bultsax.
/Niklas
Ser väldigt avspänt ut. Fina små broar., och fin miljö du har bjudit på.
/ Bengt
Svar från niiiik 2014-10-20 15:55
Det var lugnt och skönt en ganska ljummen dag i mars.
Tack, Bengt!
/Niklas
När du skriver om små broar så får du mig även att längta tillbaka till Amsterdam. Där har jag varit 2-3 gånger, beroende på hur man räknar:), med det är verkligen en bra stad att promenera runt i också. Min åsikt om Paris är att det egentligen inte är någon vacker stad, den innehåller väldigt mycket sten och väldigt lite av annat. Nu har jag ju dock bara varit där en gång så det finns nog ingen anledning att döma för hårt:)
Svar från niiiik 2014-10-20 20:12
Har varit i Amsterdam bara en gång, 1982. Borde förstås åka tillbaks!
Paris brukar nog av de flesta uppfattas som en vacker stad. Kritiken är ibland i stället att den är för vacker och tillfixad, lite som ett muséum. Men vad man tycker är vackert beror förstås på...för visst är det många hus och palats som byggts i sten.
Tack för dina tankar, Ingemar!
/Niklas
Ingemar Svensson 2014-10-20 20:24
Det jag menar när jag skriver är att den inte är speciellt vacker är att den inte är speciellt grön. Mycket byggnader, mycket sten, mycket gata men väldigt lite färg. Men det är ju naturligtvis en oerhört intressant stad.
Svar från niiiik 2014-10-20 20:53
Aha!
Nej, det kan nog stämma. Visserligen finns det massor av parker, som jag personligen tycker är väldigt vackra, men de har ofta grus som dominant underlag även om det brukar finnas träd. Sen har vi alla avenyer med träd längs efter.
Vi var där i mars och löven hade inte riktigt börjat slå ut än även om det började knoppas på sina håll.
Snygga bilder Niklas (och inget annat)! Fint sug i första bilden och trädet speglar sig mycket vackert i tvåan. Hunden i fjärde bilden är läcker och mycket annat! Nu har jag kollat på Google Maps och kanalen ligger ju ganska centralt, inte långt från Gare du Nord. Läge för besök någon gång kanske...
Hälsningar, Bjarne
Svar från niiiik 2014-10-20 20:16
Tack, Bjarne! :-)
Vi bodde nära Place de la Republique och hade definitivt gångavstånd. Kanalen är värd ett besök om man vill ta en lite lugnare promenad någon dag.
/Niklas