I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #362: Amsterdamdetalj

När jag är ute och gatufotar så är det inte bara det jag gör. Utan jag fotar även annat. Som rena turistvyer, lite arkitektur och små detaljer som fångar mitt intresse av någon anledning. Jag tycker det känns bättre att göra så i stället för att helt fokusera på gatufotot. Har fått för mig att jag bättre håller mitt seende igång på det sättet. Jag behöver i alla fall vara väldigt aktiv och fota mycket för att det ska funka. Kan inte gå passiv och vänta på den stora bilden. Då är jag inte med i svängarna när den scenen plötsligt utspelar sig framför mig. Här är en sådan detaljbild från den norra entrégrinden till Vondelpark:

Och som en bieffekt av min arbetsstil kan bloggen få bli lite mer varierad än en ren gatufotoblogg!

Ha en trevlig helg alla!

/Niklas

Inlagt 2015-03-06 22:00 | Läst 1714 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Omväxling förnöjer och bra bilder blir det! / Björn T
Svar från niiiik 2015-03-06 22:34
Tack, Björn, kul att du gillar det!
/Niklas
Jag fotograferar både högt och lågt när jag är ute. Gatufotografering har jag bara pysslat med i 7-8 månader, och varför begränsa sig till det?
Svar från niiiik 2015-03-07 08:29
Då tänker vi ganska lika, alltså?
Gatufoto är det jag brinner för just nu, men det andra fotot fyller också en funktion och är också kul.
/Niklas
Jag gillar dina gatufotobilder, men det kan vara bra att fotografera något annat ibland! Som du skriver så blir seendet något annat om man fokuserar på det runtomkring också! =)
Ha en skön dag!
Svar från niiiik 2015-03-07 08:31
När jag började blogga, så var en av tankarna med det att jag skulle kunna vara väldigt fri med vilka bilder jag visade. hade varit fokuserad på gatufotopoolen ett tag innan och jag började känna mig lite begränsad.
Tack, Heléne och ha en fin dag du med!
/Niklas