Att spegla det jag gillar.

Så kom den då.. första lilla snön!

Det snöade intensivt i nån timme, men med blöt tung snö.. och det är väl inte alltid så kul direkt, men den täckte ändå allt med ett c:a 3 cm. lager, och det är i alla fall mest snö hittills. Och nu är det -3° här, så den lär nog ligga kvar även imorgon..

Nästan lite snöstorm ute..

Vid Zinkens vandrarhem hade tomten redan kommit, med sin släde..

Och i Tantolunden så var det mesta vitt nu, för första gången..

Färgbild, men vad hjälper det..

Strandpromenaden hem från Skanstull via Årstaviken gick mest i slaskets tecken..

Tack för mig!

Inlagt 2014-12-17 23:03 | Läst 1107 ggr. | Permalink
Kan vara skönt att sitta på insidan och titta ut när det snöar. Här i Gävle har vi ingen snö bara grått och kallt.
Sten
Svar från ehrsa 2014-12-18 09:10
Hej! Ja, här är det grått idag torsdag, och det regnade lite nyss, så gårdagens snö lär nog försvinna framöver.. Tack! Sten
Mvh!
Fint med snö och fina bilder. Hoppas bara inte tomten blir alltför insöad så att han inte kommer loss till jul.
Här i Bromma har det också snöat så även vi har vitt och fint, snösvängen verkar tro att det är katastrofläge för jag har hört den skrapa gatan minst fyra gånger här utanför. Undrar om det finns någon asfalt kvar i morgon.
Skinkan är klar och i morgon har vi spårsnö så vi kan få bevis på att det är räven som hämtat svålen.
Svar från ehrsa 2014-12-18 09:14
Hej! Ja, tomten får passa sig.. hoppas någon borstar av han framöver! Håller med, ibland känns det som man överdriver lite med plogningen, kanske dom är ute och övar lite..? Du får ta fram kameran och sitta beredd om "Mickel" kommer.. Tack! Margareta.
Mvh!
Margareta Cortés 2014-12-18 09:22
Jag har försökt fota Mickel räv men det är för mörkt då han kommer eller om han vågar sig hit på dagen så är han så skygg att han bara blir som ett rött streck. Vågar inte röra en fena för att inte skrämma de gånger han har kommit dagtid.
Ser nästan ut som snöblask. Men är det ner till -3 så ligger det ju kvar lite i alla fall. Problemet är väl att marken inte är frusen och då bruket det inte bli så bestående. Skönt att se att tomten är på ingång, även om jag inte räknar med att få något paket:)
Svar från ehrsa 2014-12-18 20:07
Hej! Ja, nere vid Årstaviken så var det mesta slask, det är så det ofta blir här.. Idag var det inte mycket kvar av det vita, just nu är det +4° här.. Ja, tomten såg ut att vara på G, med klappar och allt..! Tack! Ingemar.
Mvh!
Fina snöbilder, de andas nysnö och den sista är ju läcker...även om jag förstår det inte var skönt att gå där
Svar från ehrsa 2014-12-18 20:03
Hej! Tack! Det var rätt ok med lite snö nu tycker jag, det är liksom dags för det! Även om det ofta blir slaskigt också.. Bra kängor så är det inget problem med det, och jag ska nog se mig om efter dubbade såna framöver, känner att det faktiskt behövs ibland! Även en trottoar inne i stan är ofta alltför hal denna årstid.
Mvh!
Trots slasket är den sista bilden riktigt läcker. Vilket ljus du fått till.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-12-18 22:01
Hej! Lena. Tack, det var endast gatlyktans sken.. inget mer!
Mvh!