Att spegla det jag gillar.

Testade lite 'sudd-änder' idag..

Inspirerade av Ing-Marie S. och även Eva D. så fick jag tillfälle att prova lite långsammare exponering när jag passerade en flock Gräsänder nere vid Årstaviken idag, som dessutom råkade matas av en kvinna. Solen gjorde sitt till för att lysa upp varje litet stänk runt de rörliga änderna!

Man får nog pröva sig fram en hel del för att få till nått optimalt, känns det som..

Tack för mig!

Inlagt 2015-02-08 23:35 | Läst 1100 ggr. | Permalink
Det är lika kul att leka med slutartid som med bländaren. Vad gäller slutartiden så krävs det nog en hel del övning, och väldigt många bilder, det vet jag av erfarenhet:) Dina tre sista bilder blev mest effektfulla tycker jag. Det syns att du hade solen med dig idag.
Svar från ehrsa 2015-02-09 18:48
Hej! Tack! Ingemar. Ja, det känns som att det här får man nog experimentera vidare med, för att få till lite mer optimala bilder! Men sånt kan ju vara roligt också.. Och en motljussituation tror jag kan ge lite extra fina bilder!
Hälsn!
Nummer fyra med vattenstänken blev riktigt läcker!
Svar från ehrsa 2015-02-09 18:48
Hej! Tack! Sirpa.
Hälsn!
Det här är rätt kul att experimentera med och du fick väldigt fina färger i solskenet. Jag tycker nog den som flyger blev bäst och de som flaxar mycket med vingarna. Det brukar bli många bilder och få som man känner sej nöjd med.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-02-09 18:52
Hej! Lena. Ja, det här får man allt testa fler gånger känner jag, och sol och lite motljus tror jag kan ge lite extra fin lyster i dom här sammanhangen! Tack!
Hälsn!