Att spegla det jag gillar.

Skärgården med örnar, i sensommartid..

Då är det en liten del av Stockholms södra skärgård som jag besökte, som så ofta.. Nämdöområdet, och mot de yttre delarna åt sydost. Ett väldigt vackert område med hög 'utskärgårdskänsla'! Här följer en hel del bilder från mitt senaste besök där i augusti.

En fortsättning på denna blogg: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/skargardens-strandang.htm#comments

Redan på utresan dök denna Havsörn upp..

Tänk att Skarvar skulle bli så vanliga, det trodde jag inte för 30 år sen..

Tyvärr ser man också nån gång dessa marodörer.. Mink!

Under hemresan bjöd dessa två ungörnar på en fin uppvisning!

Tack för mig!

Inlagt 2015-09-05 10:52 | Läst 1050 ggr. | Permalink
Fina bilder fick du på din tur! Favvis blir tredje från slutet, mycket frihetskänsla i den bilden.
Svar från ehrsa 2015-09-05 18:39
Hej! Tack för kommentaren! Hade turen att möta dessa 'ungörnar', som ofta inte är riktigt lika skygga som de äldre, det var jag glad för..
Hälsn!
Mycket härliga örnbilder! Vilken utdelning du fick. Fantastiskt att man kan se havsörn så här numera.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-09-05 18:43
Hej! Ja, det blev en fin dag i skärgården, med massor av motiv.. Räcker till många bloggar! Minns när jag såg örnar för 30 år sedan, då fick man rena 'örnfrossan' (kanske som Björnfrossa..?), numera får man inte riktigt en sån frossa.. men det är ändå spännande! Tack! Lena.
Hälsn!
Riktigt härliga bilder på havsörnarna
/ Bengt
Svar från ehrsa 2015-09-05 18:44
Hej! Ja, det kändes bra att få dessa bilder, dom verkade relativt orädda också, antagligen för att det var unga örnar. Tack! Bengt.
Hälsn!
Wow, vilka vackra örnbilder !
Så snyggt med dom färggranna blommorna i omgivningen.
Verkligen lite annorlunda !
Gillas mycket !
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-09-05 23:29
Hej! Ja, det kändes bra att få möjligheten att ta dessa bilder! Det är ju också mycket tur med att vara på rätt plats, rätt tid.. skärgården är stor! I år har det verkligen varit fina blommor allmänt i skärgården, och det är väl allt regnande som man får tacka för det och hyfsat varmt dessutom.. De flesta somrar så är det så torrt i skärgården att det inte blir så mycket blommor, men med kanske 5 års mellanrum så kan det blomma helt fantastiskt! Ofta kan även öarna vara ganska bra gödslade av fågelspillning så att det blir extra fint! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Härliga bilder på denna mäktiga fågel. Jag kan verkligen inte välja ut någon favorit, men det är väl heller inget måste.
Svar från ehrsa 2015-09-06 11:55
Hej! Tack! Ingemar. Den här dagen bjöd verkligen naturen på sig i skärgården, som så ofta i och för sig.. Det är lätt att fylla minneskorten med över 1000 bilder, så även denna gång! Örnarna var ovanligt samarbetsvilliga denna gång, bara att ligga still med båten och driva med vinden, och låta slutaren jobba! Då är det kul att fota!
Hälsn!