Att spegla det jag gillar.

En grå dag..

Den kan väl också vara fin.. jag tycker det! För några dagar sedan så tog jag med mig telezoomen och gick ner via Slussen till Skeppsbron, för att spana lite ut mot Strömmen i det stilla men grå vädret. Här brukar finnas en hel del Trutar och andra måsfåglar, har man tur kan man få se Vittrut denna årstid, en mera arktisk trut än våra Gråtrutar, den har jag sett några gånger, men nu är det ändå rätt längesedan..

Strömmen

Gråtrutar

Storskrak

Mycket sjöfågel bortom Skeppsholmsbron..

Någon matar Skrattmåsar nedanför operan..

Sedan började det mörkna..

Vid Slussen kom kravallhästarna och deras ryttare, efter något 'bråkuppdrag' på Medborgarplatsen..

Så blev det promenad Hornsgatan hemåt ..  Tack för mig!

Inlagt 2016-02-04 23:18 | Läst 1125 ggr. | Permalink
Även måsar och trutar är vackra. Bra att någon matar dom, även en mås behöver något i magen kalla vinterdagar.
Sten
Svar från ehrsa 2016-02-05 23:19
Hej! Kan bara hålla med, både trutar och måsar är väldigt fina fåglar men tyvärr lite underskattade.. De är ju oftast fåglar som dessutom verkar 'gilla' oss.. sådana arter ska man vara snäll emot! Den här kvinnan som matade Skrattmåsarna tycktes njuta av det hela, sånt blir jag rörd av! Tack! Sten.
Hälsn!
Kul att se måsarna äta ur handen! Bildmässigt faller jag för de två sista, suveränt vackert ljus förstorade!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-02-05 23:22
Hej! Den här kvinnan som gladdes så mycket av att mata Skrattmåsarna gjorde mig varm i hjärtat, en sann djurvän! Ljuset i det gråa vädret kan många gånger vara riktigt fint, absolut! Tack! Björn.
Hälsn!
Glädjefyllda bilder de där hon matar fåglarna. Bilderna tagna när det började mörkna är finast tycker jag.
Svar från ehrsa 2016-02-05 23:24
Hej! Kvinnan som matade Skrattmåsarna var riktigt fint! Verkade vara en sann djurvän som njöt av det hela, och värmde mitt hjärta! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Vilket gäng med storskrake! Jag har bara sett enstaka individer där, men jag är ju inte i Stockholm och kollar så ofta. Jag är svag för polishästarna, tycker de är pampiga och de gör sig bra i det avtagande ljuset.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-02-05 23:41
Hej! Lena. De här bilderna vid Strömmen togs samma dag som du fotade Mandarinanden, så antagligen fanns de här Storskrakarna där även då.. Det är ganska vanligt med större flockar av dom den här årstiden, och då oftast en bit ut från kajerna. Själv så missade jag Mandarinanden.. Men Stockholm har rätt mycket fina motiv den här årstiden. Föredrar ofta en promenadrunda runt Skeppsholmen denna tiden på året! Tack!
Hälsn!
Även gråväder kan ge fina bilder.
Både måsen och tjejen verkar glada över närkontakten.
Svar från ehrsa 2016-02-05 23:48
Hej! Om det inte blåser.. så är det inte så tokigt med gråväder! Den här dagen var det i stort sett vindstilla så det var fint! Den här 'glada' tjejen som tycktes njuta av att mata Skrattmåsarna var riktigt fint tycker jag, sånt blir man varm i hjärtat av! Tack! Margareta.
Hälsn!
Fina bilder Jan och bra att du har behållit grådags-känslan och inte dragit på ljuset. Det är så vanligt i dagens datorprocessade bilder att eftermiddagsbilder ser ut att vara tagna mitt på dagen! Jag har sett Skarv dyka och fiska ganska ofta utanför Skeppsbron, den fågeln har verkligen spridit sig! Ha det gott / Bertil
Svar från ehrsa 2016-02-05 23:56
Hej! Nä, inte vill man att skymningsbilder ska se ut som bilder tagna mitt på dagen, det blir trist! Jag tar mina bilder i enbart RAW-format så det finns mycket man kan redigera i efterhand innan den slutliga JPG-bilden kan matas in här! Ja, nog har Skarven ökat.. När jag började röra mig i skärgården i början på 80-talet så fanns den bara där under senhösten och vintern, och flyttade sedan till Norska kusten när det blev vår, nu finns den överallt hela året.. Men det är bara normalt, den har återtagit sina platser som den hade förr i tiden innan jakten reducerade deras antal fullständigt! Jag gillar Skarvar dom hör hemma här, även om många inte gillar dom.. Däremot Storskrak som finns i bild här ovan har nog inte förändrats i antal jämfört med förr, inte som jag har sett i alla fall, men detta vet jag inte! Tack! Bertil.
Hälsn!