Att spegla det jag gillar.

Fångad under ett regn..

Såg på håll när jag cyklade Söder Mälarstrand mot Slussen för några dagar sedan, att en 'hotande' skur närmade sig.. Det molnet såg jag inte från mina 'västfönster', ej heller när jag började min cykeltur.. men så är det ibland.. jag kunde ändå ta skydd under tunnelbanans broar från Slussen, mot Gamla Stan. Fick nog vänta där i 45 minuter innan 'skuren' var över.. försökte hitta lite motiv där under tiden, men tiden känns långsam, när man egentligen inte vill vara just där.. hade ju tänkt mig en cykeltur utåt Djurgården.. det fick istället bli 'Södermalm runt' när väl regnet försvunnit..

Här är mina 'i väntan på att regnet försvinner bilder..'

Sen kom det, ösregnet..

En del gick, trots regnet.. det var i alla fall varmt.. medans andra sökt skydd..

I vattnet under bron hamnade ibland extra stora och samlade droppar..

En del föremål flöt också förbi..

Sen upphörde regnet och jag fortsatte min cykeltur strand/kajnära, runt ön Södermalm.. 

Tack för mig!

Inlagt 2016-08-09 23:05 | Läst 858 ggr. | Permalink
De där stora dropparna blev ju väldigt läckra bilder. Påminner om havstulpaner som sträcker ut sina fångsttentakler.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-08-10 21:13
Hej! Vad roligt att du nämner det här med havstulpaner, det var precis dom associationerna jag också fick när jag såg de små dropparna som sprätte iväg på det här sättet och lämnade sina spår.. Det har jag nog aldrig sett förut! Tack! Lena.
Hälsn!
Du fick verkligen till det med dropparna under bron! Unikt fångat.
Det som Lena skriver om likhet är intressant. Har haft anledning att fundera över det förr, om att strukturer i naturen återkommer på oväntade platser och i oväntade skalor (storlekar).
Svar från ehrsa 2016-08-10 21:17
Hej! Håller med om det här med 'strukturer', det är intressant! Finns väl en hel del strukturer i naturen som liknar varann och liksom 'går igen', 'fraktaler' är ett ord som känns bekant i sammanhanget.. Det här sättet som dropparna 'sprätter iväg' var nytt för mig också! Tack! Stefan.
Hälsn!
Det finns inget dåligt fotoväder vilket du här har visat, det blev ju trots allt många fina bilder bland annat regndropparna, och bilden på Västerbron gillar jag också. Bra jobbat på 45 minuter.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-08-10 21:19
Du har rätt, det går ofta väldigt bra att fota även i dåligt väder.. bilderna kan nog bli extra bra t.o.m.. Bara kameran klarar det 'dåliga vädret' förstås.. Jag gillar också bilden på Västerbron! Tack! Stig.
Hälsn!
Med tanke på dem som bara fortsatte att gå där i regnet; det är ju bara vatten. ;)
Måste ha varit rejäla droppar som orsakade det plasket, kul bilder på plask.
Svar från ehrsa 2016-08-10 21:24
Ja, jag såg flera kvinnor som bara gick vidare trots ösregnet.. kanske dom insåg att det skulle ta för lång tid att vänta ut det.. och det var annars en av dom riktigt varma dagarna, så det kanske bara var härligt egentligen!? Det var faktiskt extra stora droppar som orsakade de där plasken.. Dom kom i alla fall från T-bane broarna ovanför. Tack! Margareta.
Hälsn!
Ser bekant ut, på nåt vis. Vädret alltså.
Men jag har faktiskt passerat där med båt vid något tillfälle, så jag borde väl känna igen mig under bron.
Svar från ehrsa 2016-08-10 21:26
He he, du har rätt.. Det har varit viss 'skurverksamhet' de senaste veckorna.. även om det varit varmt! Och skurarna är ju ofta väldigt oberäkneliga.. Tack! Erik.
Hälsn!
Hej Jan.
Der kan man se, hvad man kan få ud af ikke at tjekke vejrudsigten :-)
Jeg kom ikke, ud fordi jeg har en App, der viser vejrudsigten time for time her helt lokalt - jeg fik ikke nogen billeder :-)
Regndråbe-bllederne er unika.
Med fotohilsen fra Erik.
Svar från ehrsa 2016-08-10 21:30
He he, ja, där ser man.. bättre att 'överraskas' lite av vädret än att följa 'apparna'.. man måste chansa lite ibland, det kan ju ge fina bilder det också! :-) Tack! Erik.
Hilsen.
Wow, dom sista 8 bilderna blev ju riktiga konstverk, tycker dom blev jättevackra.
Så det var nog någon mening med detta regnväder.
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-08-10 22:03
Hej! Blev själv förvånad att det fanns såna här 'konstiga' motiv i ett regn under dessa T-bane broar..! Ibland är det nog rätt bra att 'tvingas' vara en stund på ett oväntat ställe, och dessutom ha en kamera med.. Det blir lite som en inre 'tävling', att försöka hitta motiv också från denna begränsade yta.. och lite roligt var det faktiskt! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det gick ju som synes rätt bra att ta en paus på turen..kanske växte kreativiteten i takt med väntan :)
Vattenbilderna längst ner blev ju helt utsökta....Kvinnan o måsen är inte heller så dum.
Mv/G
Svar från ehrsa 2016-08-11 22:03
En 'paus' tror jag alltid är bra.. :-) I alla sammanhang! Här blev jag ju tvungen att försöka hitta något intressant.. Alternativet var att bli fullständigt dyblöt.. Tack! Gunte.
Hälsn!