Att spegla det jag gillar.

Hösten blåste in..

Så kom den då.. hösten! För mig dels i form av hård blåst det senaste dygnet (det har ju knappt blåst någonting här de senaste veckorna), men också för ett inblåst 'höstfärgat' och vackert Lönnlöv som hittades på min balkong! Trots att ingen Lönn finns inom synhåll.. Höst, sol, och en del vind är inte alls så tokigt!

Poppel

Poppel i blåst..

En av höstens vackraste budbärare.. Lönnens löv!

Tack för mig!

Inlagt 2016-09-30 11:50 | Läst 2058 ggr. | Permalink
Det har blåst ordentligt på oss också och det fick mej att avsluta en tänkt fotosession i eftermiddag. Lönnlöven är vackra och mot blå botten blir det riktigt snyggt. Ha en fin helg.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-09-30 18:01
Hej! Ja, jag kan mycket väl tänka mig att det kan vara för mycket vind om man tänkt sig fota, kanske speciellt om man befinner sig vid nån sjö, eller kustnära.. Tack! Lena. Ha det fint ni med!
Hälsn!
Det var ett vackert Lönnlöv som flög ner hos dig, och det blev ju en fin bild.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-09-30 18:05
Hej! Håller med.. det här Lönnlövet innehöll de flesta färger, som dom nu brukar kunna ha! Bara att tacka och ta emot.. Tack! Stig. Ha det bra!
Hälsn!
Fint höstväder hade du i alla fall, och ett vackert Lönnlöv fick du! Mvh, LO
Svar från ehrsa 2016-10-01 09:57
Hej! Det är verkligen en fin höst vi har, än så länge! Så även idag kan jag se, bara blå himmel här.. Det är lite kul att hitta ett så fint 'höstlöv' 8 våningar upp.. fast ingen Lönn finns här! Det tyder på rejäl blåst i alla fall.. Tack! Lars Olov.
Hälsn!
En kamp mellan vind och poppel, häftigt! Jag har också kämpat mot vinden när jag vandrar mot jobbet i Arenastaden, där de höga husen tävlar om att dra ned vindarna till gatunivå i alla riktningar på en gång. Och inte ens ett löv finns att se, en riktigt tråkig miljö.
Men Råstasjön ligger nära som tur är :) Jag ska ta med kameran dit någon gång.

Jag har inte sett dig efter sommaren, har du övergivit Fruängen?

/Thomas
Svar från ehrsa 2016-10-01 09:53
Hej! Jag gillar Popplar, dom passar bra nära större fastigheter, dom breder inte ut sig så mycket och blir riktigt höga, den i bild har passerat mina 8 våningar.. Att kunna ha träd utanför fönstret även här uppe betyder mycket! Jag ser att Poppeln här rör sig en hel del även idag.. Det här med vind och höga fastigheter är speciellt, det märker man när man går Götgatan och passerar 'Skrapan' då blåser det alltid extra mycket! Passerade där igår, och det flög tidningar och plastkassar ihop med löv i riktiga virvelvindar just där, och bara där.. Råstasjön kan rekommenderas, där finns chans till fina bilder på en hel del fåglar, kanske mer längre fram mot vintern. Dom är dessutom lite 'onormalt' orädda där, på ett sätt som många arter annars inte brukar vara.. Annars så kör jag alla linjer du ser där vid Fruängen med en viss 'oregelbunden regelbundenhet' skulle man kunna säga, kanske inte 707 dock, den sköter mest ett annat 'garage' (Botkyrka). Det blir nog mest 173 och 704 känns det som.. Tack! Thomas.
Hälsn!