Att spegla det jag gillar.

Dom fanns kvar..

Då menar jag en av de fina fåglar jag också tidigare har sett här i Tantolunden, Stjärtmes! Dom höll till igår Lördag på i stort sett samma ställe som senast jag såg dom, för 14 dagar sedan.. Efter bilderna på Stjärtmes så kommer fler bilder jag tog denna fina dag!

Stjärtmes

Även Blåmes visade sig fint och nära..

Skatorna hade ett eget möte i närområdet.. troligen diskuterade dom världspolitiken.. Trump och annat..

'Hasse hare' fanns också där han brukar vara..

Bäst att sjunka ihop lite så ingen ser mig..

Det fanns även en kompis där..

Nere vid Tantobadet så.. badades det..

Om inte en strömvirvlare hållit vattnet öppet vid bastun så hade isen legat som här, straxt intill..

Vissa fåglar gillar den öppna vattenytan med en liten iskant.. Storskrak t.ex..

Andra fåglar står extra stadigt..

Tog mig sedan via tunnelbana och buss till bäcken mellan Dammtorpssjön och Järlasjön vid Nacka gård för att se om där fanns Strömstare? För två månader sedan var jag där men såg inga då.. Men nu fanns det en där, men den gick inte att komma nära.. Får återkomma dit en annan gång, när jag har mera tid..

Sett från bussen mot Järlasjöns norra sida.

Mystisk cyklist som föredrog att stå och rulla fram på sin cykel, utan att hålla i styret.. även i en brant och lång utförsbacke så långt jag såg..

Dagens Strömstare.. närmare än så kom jag inte..

Fina speglingar i vattnet där..

Tack för mig!

Inlagt 2017-01-22 21:33 | Läst 2923 ggr. | Permalink
Fin naturserie, mesarna är verkligen söta o mysiga! Hils, LO
Svar från ehrsa 2017-01-23 23:08
Hej! Skulle rent 'subjektivt' tro att just Stjärtmesen nog är den 'sötaste' och 'näpnaste' fågel vi har i våran fauna! Svårfotad också, den vill nästan aldrig sitta still.. Men roligt är det när det ändå lyckas! Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Många fina bilder på Stjärtmesarna och Hasse Hare synd att Strömstaren var lite oåtkomlig men det lyckas nog så småningom.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-01-23 23:12
Hej! Ja, lördagen blev en lyckad dag, fotomässigt! Men det är det som är så roligt med foto, att bara gå ut med öppna sinnen så får man se vad det blir.. och ofta blir jag faktiskt positivt överraskad! Strömstaren får jag spana på framöver, när ljuset kommit tillbaks lite ytterligare.. Tack! Stig.
Hälsn!
Det är alltså i Stockholm fåglarna håller till. Var till skogen idag men det var väldigt lugnt. Varken nötskrikorna eller gråspetten ville visa sig. Däremot tycker jag det är ovanligt mycket blåmesar. Förutom haren så fastnade jag för din hängande blåmes.
Sten
Svar från ehrsa 2017-01-23 23:22
He he, japp, här finns fåglarna.. :-) Tror dom tröttnat på stillheten i skogen.. fast jag kan längta dit.. Jag ser mycket Blåmesar här i Tantolunden, men det är nog så hela året runt faktiskt.. Jag tror också att när det 'stora infloget' av rariteter från öster inträffade i höstas, då när det blåste ostliga vindar i flera veckor så kom det nog inte bara rariteter hit, utan massor av 'vanliga' fåglar också, t.ex. Blåmesar kanske.. Det rapporterades om 'mordiska' Talgoxar bl.a. som dödade ännu mindre småfåglar och käkade upp dom.. Deras behov av föda var så starkt efter flytten att dom gav sig på dessa fåglar.. Så Blåmesar kanske också flög hit, och har kanske nu ökat på mängden av dom, lite..?
Hälsn!
Det var en väldigt vacker bildserie, omväxlande och lyckad alltigenom. Cyklisten ja, för 20 år sedan kunde det varit jag, men det var då det.
Svar från ehrsa 2017-01-23 23:37
Hej! Ja, det är bara att inse att 'åldern' tar ut sin rätt.. tyvärr! Det är mycket man inte klarar av att göra numera.. man kan bara göra så gott man kan! Det blev en väldigt fin lördag i alla fall, och som vanligt så är det vädret som i grunden gör det hela! Tror att även fåglarna gillar det lite extra, och kanske bjussar på sig lite mera.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Stjärtmesarna är ju så fina men den vanliga blåmesen är minsann inte tokig den heller. Kul med hararna, det är djur som jag ser väldigt sällan.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-01-23 23:43
Hej! Stjärtmesarna är fantastiska, dom har varit väldigt 'bjussiga' på sig den här vintern, mer och bättre än någonsin för mig! Det är alltid lite spännande med vinterhalvåret, man vet aldrig vad det kan bli för eventuella 'invasioner' av fåglar? I år är det siskor och Stjärtmesar för mig, är dock lite besviken på Sidensvansarna dom har inte visat sig just här speciellt mycket.. däremot ser jag flockar av dom i förorterna när jag jobbar.. Men vintrarna är ändå lite mer spännande än somrarna tycker jag.. På somrarna finns mest 'det gamla vanliga'.. Fast jag saknar sommarkvällarna med Tornseglarna! Tack! Lena.
Hälsn!
Stjärtmesen är en riktigt fin och intressant liten rackare. Jag har bara sett dem 2 gånger, och fått några halvtaskiga bilder. Trevliga bilder Jan. Vilken oas du har i Tantolunden.
Svar från ehrsa 2017-01-23 23:49
Hej! Tack! Ingemar. Stjärtmesen är verkligen en speciellt fin fågel, och den har varit väldigt bra på att visa upp sig för mig här i 'lunden' det här året! Förra vintern såg jag inga.. och året innan det så kom dom aldrig så nära! Även 'siskor' av olika slag har det varit fantastiskt mycket av under hela hösten och lite nu efter årsskiftet också. Det är kul, ingen vinter är den andre lik.. På sommaren händer sällan nått nytt, men på vintern kan vad som helst dyka upp! Ha det bra!
Hälsn!
Den där stjärtmesen är så fin och närbilden på blåmesen är inte dum den heller.
Har inte tänkt på hur vackert mönstrad skatan är då den flyger, ser det nu.
Hare hade vi här vid tomten för några år sedan, kan vara räven som skrämt iväg den.
Sista bilden där fick man verkligen tänka till för att få hjärnan att hänga med i speglingarna.
Svar från ehrsa 2017-01-23 23:54
Hej! Stjärtmesen måste vara den 'sötaste' fågeln vi har i våran fauna.. har svårt att tro att någon annan fågel kan få den 'titeln'.. Blåmesar är ju fantastiskt fina egentligen, men är ju så vanliga så dom kanske 'förlorar' lite på sin 'vanlighet'.. Det lustiga är att just Blåmesar och Stjärtmesar ses nästan alltid tillsammans! Känns som dom trivs ihop.. Sista bilden med 'speglingen' är en riktig 'luring', men ser man isen vid strandkanten så tror jag det blir rätt.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Klart ni i huvudstaden har samlat på er alla dessa fåglar.
Den är så sööööt den där lilla mesen...när jag skrällar fort blir
det som den hoppar omkring..samma med kaninen..
Tänk vad du måste ha underbart avkopplande på,dessa vandringa
egentligen svårt förstå det är så nära till all trafik m.m.
Ha det gott
Gun-Inger. Tack för vandringen
Svar från ehrsa 2017-01-25 22:25
Hej! Gun-Inger. Det är inte utan att man undrar lite över hur det är möjligt att få se så mycket fint av vår natur även innanför 'tullarna' här i Stockholm..? Men roligt är det! Verkar som det kanske blir något slags 'koncentrat' i de parkområden som ändå finns här.. Går jag ut i skogen någonstans utanför stan så ser jag inte alls så mycket fåglar.. är min erfarenhet! Tack! Ha det bäst!
Hälsn!