Att spegla det jag gillar.

Frusna ögonblick..

Det är rätt fantastiskt att man kan fånga vardagshändelser i tusendelar av en sekund.. ögonblick som annars bara passerar förbi i en hiskelig fart, dessutom snabbare än i 'bara' tusendelar.. så snabbt så våra kameror inte ens hinner registrera allt.. ögonblick som aldrig återkommer.. Så mina bilder här visar bara små ögonblick mellan i stort sett 1/500 sek. - 1/4000 sek.. snabbare än så är inte min kamera Nikon D750..

Skulle man kunna ta foton med 1/000 sek. 'kontinuerligt' helt utan uppehåll mellan tusendelarna, så skulle det bli 60 000 bilder på en minut.. på en timme 3 600 000 bilder.. på ett dygn 86 400 000 bilder.. alltså åttiosexmiljoner fyrahundratusen bilder.. och på ett år 31 536 000 000 bilder, trettioen miljarder femhundratrettiosex miljoner bilder.. Frågan blir, klarar slutaren det.. om slutaren håller 300 000 exponeringar så måste den bytas 105 120 gånger.. kanske bättre med elektronisk slutare..

Dessutom är de flesta bilderna här tagna med snabbare tid än 1/1000 sek.. med en ganska ny 85:a  f/1,8.     Frusna ögonblick i Stockholm, just här med bakhjulsproblem..

Hornsgatan..

Mariatorget..

Hornsgatan..

Gamla Stan..

Klassiska linjer..

Tack för mig!

Inlagt 2017-07-22 22:15 | Läst 759 ggr. | Permalink
Så kul att få hänga med dej runt stan, många roliga nära gatubilder har du fångat!!
Frusna ögonblick som annars skulle passerat förbi obemärkt, det är tur att det finns digitalkameror som man kan fyra av många bilder med. Vilken hisnande uträkning av fotande du presenterar!!
Svar från ehrsa 2017-07-22 22:30
He he, tack snälla Anne-Sophie! Vad snabb du var.. Ja, visst är det roligt att bara slöpromenera på stan och fånga dessa ögonblick, som är förbi på tusendelar av en sekund! Det finns mycket motiv där ute nu.. :-)
Hälsn!
Volvo Duett, en vacker genial bil (frånsett att bottnen rostade). PV hade den kulören på lacken 1965, ävenså duetten.
Svar från ehrsa 2017-07-22 22:36
Hej! Tack Stefan för den infon! Duetten är verkligen fin och måste ha varit en praktisk bil med dess lastutrymmen! Minns den färgen tydligt från min barndom.. 1965 då var jag 9 år.. Visste inte att 'bottnen' rostade, men rostskyddet tror jag inte var så speciellt utvecklat på den tiden..
Hälsn!
Sköna stockholmare! Lite skämt.. Fantastiska fina gatubilder som vanligt! Jag blir sugen på lite gatufoto nästa vecka. Hälsn! Lasse
Svar från ehrsa 2017-07-22 22:58
Hej! Visst är det fint med alla människor! När solen skiner och det är varmt finns det hur många motiv som helst.. Bästa tiden nu med många turister i stan! Och ljuset är starkt och ger snabba tider på låga ISO dessutom.. Så passa på Lars Ove, snart är det mörkare tider.. Tack!
Hälsn!
Oj, det var inga dåliga uträkningar :-)
Kul att titta på dina smygbilder där alla blir så naturligt fångade !
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-07-23 18:31
Hej! Ja, jag fick kontrollräkna några gånger, och fundera.. tur att kalkylatorn i datorn klarar stora tal.. :-) Tycker det känns bra att ha kameran hängande 'frampå' som en värsta turist, ingen undgår att se min fullformatskamera, men ingen vet att dom blir fotade i det läget.. jag gillar människors 'uttryck' när dom är helt omedvetna.. Och jag känner mig väldigt 'bekväm' att ta dessa bilder, och det blir rätt bra faktiskt.. fler kommer! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det blev en trevlig sommarpromenad med många sekundsnabba bilder från ett soligt Stockholm. Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-07-23 18:34
Hej! Stig. Det finns verkligen mycket motiv denna årstid, så det kan bli många bilder bara på en enda promenad, men det är bara kul! Mycket turister som är ute och rör sig just nu.. fler bilder kommer.. Tack!
Hälsn!
Hej,
Det var stor spännvidd och spännande.
Ha en fin söndag
Bob
Svar från ehrsa 2017-07-23 18:39
Hej! Ja, du vet ju själv hur det brukar se ut här i 'den stora staden', kanske i relation till 'byn' nere i söder.. Just nu är 'motivtätheten' riktigt hög här uppe i norr, så nu gäller det att passa på.. Låga ISO. ändå snabba slutartider och öppna bländare.. ja du vet.. allt för snart kommer ju detta förändras.. Tack! Bob.
Hälsn!
Gillar ditt räkneexempel liksom alla dessa frusna ögonblick..
De skulle vetat att nu är de fast med sina ansiktsuttryck..
Ha det bra
Gun-Inger