Att spegla det jag gillar.

Stockholms Ström, inte bara en härlig gammal låt..

Minns ni den..  https://www.youtube.com/watch?v=Aplw7EncBkc

Strömmen i Stockholm är också ett trevligt område att besöka vintertid, speciellt när solen skiner som denna dag i veckan! Det blir ett fint motljus för fågelfoto här på eftermiddagarna. Här är en hel del bilder från Strömmen i Stockholm.. Allt fotat med mitt 80-400 mm.  Även Sångsvanar finns här i stan..

Utanför 'Fotografiska'..

Fågelmatningen nedanför Strömgatan..

Svansjön..

Här finns de flesta vanliga arterna, som Gräsänder och Skrattmås..

Uppströms är det just nu för mycket strömmande vatten för någon fågel..

Skrattmås..

Knipa..

Och så finns ju Gråtrutarna också..

Känns som ungfåglarna är vackrare än de vuxna.. i alla fall i motljus..

Landande Vigg..

Det är underhållning hela tiden..

Polare..

Sen gick jag vidare ner runt Skeppsholmen men det får bli i en senare blogg..

Tack för mig!

Inlagt 2018-02-16 13:42 | Läst 969 ggr. | Permalink
Väldigt fina fågelbilder, ett bevis på att man inte måste söka så exklusiva motiv, en del av dem är riktigt läckra. Halkande sothöns minns jag att jag tagit bilder av, för det såg så kul ut. Sångsvanar är de flesta vintrar en fältbetande flockfågel i Skåne, inte så värst skygg då.
Svar från ehrsa 2018-02-16 17:33
Hej! Visst är det så, har man också turen att fåglarna finns i mängd och ljuset är bra, då går det verkligen att fota både vackra och komiska situationer bland fåglarna.. Egentligen kan det ju vara tråkigt och rörigt med alla dessa fåglar, men försöker man fånga just det här med förflyttningar på de hala isflaken eller startande och landande fåglar, så upptäcker man att det händer lite komiska saker mest hela tiden! Jag stod där kanske i 30 minuter och jag hann ändå inte fota allt jag skulle ha velat.. Fantastiskt fin eftermiddag med ett vackert motljus i alla fall! Tack! Stefan.
Hälsn!
Vackra bilder av fågellivet på Strömmen, jag tog några bilder på den analoga tiden och det kan ha varit omkring 1987 kanske. https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/187485/1180742.htm
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-02-16 17:42
Hej! Jättefin bild du tog redan 1987! Då var det en 'grym' vinter! Förmodligen den kraftfullaste i mitt liv.. jag minns den tydligt! Det är nog därför det är så extra mycket fågel där på din bild, dom hade det nog rätt så tufft då! Även vintern 1986 var väldigt kall under hela januari, vi hade väl i stort sett -20° och ner till -25° i en månads tid.. Minns att jag fick ta med mig bilbatteriet in över natten varje dag, för att vara säker på att få igång bilen dagen efter.. mer spännande än vad man vill ha! Tack! Stig. Ha det bra!
Hälsn!
Fantastiskt ljus genom fågelvingarna och sothönorna med sina stora fina fötter är ju för härliga på is. Ser att det är full fart vid matningen och, som sagt, även sångsvanar finns på plats. Jag förstår att det blev många bilder en sån här dag med så mycket fina motiv dessutom.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-02-16 17:53
Hej! Kan varmt rekommendera att åka hit framöver nu när dagarna är längre, det blir ett jättefint motljus där på eftermiddagarna vid klar väderlek! Jag har själv inte tänkt på det.. det var bara tur att det råkade klarna upp just när jag promenerat dit hemifrån! Kändes som det fanns hur mycket fina motiv som helst, jag hann inte med allt jag ville fota! Tyckte jag hörde att det skulle bli lite kallare igen, så det kommer säkert fortsatt vara en hel del fågel framöver också! Även ett 'vidvinkel' fungerar nog bra, Skrattmåsarna och en del Trutar kom ibland flygandes på armlängds avstånd.. Men som sagt, man ska bara åka dit om det är solsken så man kan köra 'låg-ISO' och snabba slutartider, om man nu inte vill ha 'suddbilder'.. dom är ju också fina! Tack! Lena.
Hälsn!
Vilka vackra fågelbilder svanar är många och fina en vinkel på knipan som man inte är så van att se snyggt fotat på alla bilder Hälsningar // Gert
Svar från ehrsa 2018-02-16 17:58
Hej! Gert. Det var verkligen fint den här vackra onsdagen! Is och fåglar i motljus solsken bjuder på väldigt vackra bilder! Motiv fanns det hur mycket som helst! Även fast det är 'vanliga' fågelarter så blir dom så extra vackra ihop med is och sol.. Knipan och även de andra bilderna fotade jag från Strömbron, det blev ett väldigt bra ljus därifrån, och man hade överblick över allt som hela tiden hände där! Tack!
Hälsn!
Svar från ehrsa 2018-02-16 18:01
Hej! Oj, där hade du en fin spellista, med många fina låtar! Härlig musik! Känns som det var många år sedan jag hörde 'Aston Reymers', innan lysningen här.. Undrar vad dom gör nu för tiden.. lever dom ens..? Tack! Martin.
Hälsn!
Vilken radda härliga bilder !
Fantastisk med det vackra ljuset. Förstår att fåglarna verkar så lyckliga, vem skulle inte var det i det fina vädret.
Sothönan ser ju för kul ut ! Och gråtruten skulle ju vara så mycket vackrare i allas ögon om den var sällsynt.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-02-16 18:44
Hej! Jag hade faktiskt glömt att det kan finnas både roliga och vackra motiv just här.. Men jag hade turen att solen kom fram straxt innan jag passerade och såg då hur fint motljuset blev hos de flygande fåglarna, men också hur vackert det blir med blänkande is i motljus! Den kombinationen är ju egentligen den bästa! Här får det bli besök även framöver vid fint väder.. Mängden fåglar gör att det 'uppstår' lite komiska händelser hela tiden.. jag hann inte ens fota allt jag ville! Det är som du säger om Gråtrutarna, och i lågt 'eftermiddags motljus' blev dom fantastiskt vackra med sin spräckliga fjäderdräkt! Sothönorna var lite 'taffliga' på hal is.. verkade som det mest gick rakt fram för dom, ihop med vingarna som balanshjälp vid förflyttning.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Mycket fåglar på liten yta! Vilka lustiga fötter de har - sothönorna!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-02-16 19:31
Hej! Fågelmatningen här är verkligen fin i eftermiddags motljus! Kan rekommendera besök där, men det ska helst vara soligt väder.. Sothönan har ovanligt stora fötter och hudflikar istället för 'riktiga' simfötter för att den enkelt ska kunna röra sig i strandkanten på någon vassig sjö med sin stora anliggningsyta, Den har lätt att röra sig överallt, kan t.o.m. springa på vattnet, likt Jesus.. :-) Tack! Eva.
Hälsn!
Fina bilder! Känns nästan som om att det är vårluft i bilderna.
Ha det gott!
Micke
Svar från ehrsa 2018-02-16 21:25
Hej! Visst anar man att nått är på gång.. när solen skiner nu så värmer den.. Mars kan vara en riktig vårmånad vissa år, det är inte långt dit nu.. Tack! Micke.
Hälsn!
Oj så många fina fågelbilder, den ena efter den andra. Bilderna på måsarna och trutarna tycker jag håller proffsklass, en fröjd att bläddra genom! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-02-16 23:03
Hej! Tack så jättemycket Björn! Ibland stämmer det mesta.. det råkade klarna upp straxt innan jag gick förbi där på eftermiddagen och såg det fina låga motljuset.. detta har jag inte sett förut! Det gav både låg-ISO och snabba slutartider.. och motiv fanns det hela tiden! Jag hann inte ens fota så mycket som jag ville, det hände vackra och skojiga situationer mest hela tiden.. Det får bli fler besök där framöver, när solen skiner på eftermiddagen..
Hälsn!
Så mycket fåglar har jag nog inte sett vid strömmen. Dags att kolla upp platsen lite mer när jag är i Stockholm tror jag.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-02-17 10:16
Hej! Passa på när det fortfarande är lite kallt och en del isar som flyter förbi. och gärna en solig eftermiddag! Det fina motljuset som var då blev lite av en nyhet för mig! Just kombinationen sol blanka isflak och det vackra motljus som det blev genom fåglarnas vingar var fantastiskt! Jag har inte sett det förut trots att jag passerat där många gånger genom åren.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Var en hel del år sedan jag var där och kollade fåglarna där, kanske dags igen för du bevisar att det går att få bra fågelbilder där också.
Många är de fåglarna vid strömmen och visst kommer jag ihåg den låten.
Svar från ehrsa 2018-02-18 12:16
Hej! Blev själv lite överraskad, med det här fina låga motljuset och att det fanns vackra isflak så blev det en väldigt vacker 'kombo'! Fåglarna halkade omkring och bjöd på lite dråpliga situationer hela tiden! Men ska man fota där så ska det vara sol med motljus och isflak, då kan det bli hur fint som helst när solen lyser genom fåglar som flyger, eller bara sträcker på vingarna på isflaken.. Jag gick förbi där igår men då fanns det inte längre några isflak.. och då hände nästan inget intressant alls.. Tack! Margareta.
Hälsn!