Att spegla det jag gillar.

Lagens långa arm..

Ibland görs det en utryckning, med tillhörande ingripande.. Just här kör ibland en del bilar in på en gata där man inte får köra in med ett fordon.. Skylten finns ju där..   Fotat med 20 mm.

Men en del bilister kör ändå in från Skeppsbron i Stockholm för att slippa 'spårviddshindret' som finns vid Slussen, genom att åka via Järntorget i Gamla Stan och sedan ut därifrån via den enkelriktade gatan.. Plötsligt kom en polis i rätt så hög fart straxt intill där jag satt och fikade..

Och här var han ikapp en bil som kört mot trafiken..

Och böter skrevs ut..

Själv gick jag hem efter all dramatik, det blev för mycket..

Jag vill rekommendera den här trevliga dokumentären på 14 minuter som finns på SVT play och som visar de 'problem' som blir för de bilister som försöker ta bussfilen med 'spårviddshindret' vid Slussen, och som då struntat i de trafikregler som finns.. det straffar sig ofta då..! En dokumentär som tidigare visats i SVT två gånger under året, och som är rätt så underhållande..

Länk: https://www.svtplay.se/video/17480166/sparviddshinder 

Tack för mig!

Inlagt 2018-06-21 22:58 | Läst 2329 ggr. | Permalink
Kul reportage från din fikplats där det händer lite dramatik ibland. Bra dokumenterat med fina bilder. Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-06-21 23:31
Hej! Ja, ibland får man lite bilder bara genom att sitta och fika.. :-) Men faktum är att just där på hörnet passerar mycket förbi.. Det är enkelt att 'gatufota' just där, med en fika i ena handen och kanske kameran i den andra, eller bara hängande på bröstet.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Får kolla videon imorgon, för sent nu, men mkt fina stadsbilder, kul med autentisk action också!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-06-22 11:37
Hej! Ja, den där lilla dokumentären som man har filmat vid Slussens 'spårviddshinder' är rätt så underhållande och beskrivande över hur vi människor beter oss.. Det händer också mycket där vid Järntorget bara under tiden man tar en fika.. det är en strategisk plats! Tack! Björn.
Hälsn!
Hej,
Så ni har poliser i Gamla stan? Inte illa. Inte illa, här i lilla byn ser vi sällan patrullerande polis.
Ha en god midsommar.
Bo och Ninni
Svar från ehrsa 2018-06-22 11:43
Hej! Ja, det verkar som man ofta har två poliser med sina 'segway' som patrullerar runt i eller nära Gamla Stan! En 'segway' springer inte ens nån buse ifrån.. Poliserna är även utrustade med hjärtstartare på sina 'fordon' och kan göra en rätt så snabb insats om så skulle behövas i närheten! Tack så mycket! Önskar er också en GOD MIDSOMMAR!
Hälsn!
Ett intressant reportage från Gamla stan och trevliga bilder.
Jag gillar länken som du delade.
/Sven
Svar från ehrsa 2018-06-22 20:43
Hej! Visst är det en trevlig liten kort/dokumentärfilm! Jag blir glad på något sätt när jag ser den.. Gillar människorna som är med! Jag går förbi där ofta och har sett ett flertal exempel på det som man ser på den här trevliga kortfilmen! Tack så mycket Sven! Ha en fortsatt trevlig midsommar!
Hälsn!
Hehe, jo jag såg den, o den var riktigt kul, besvärlig ombyggnad den där Slussen, hils, LO PS, dina bilder är fina också!
Svar från ehrsa 2018-06-24 12:31
Hej! Roligt att du också gillar filmen! Den är så lågmäld och fin på något sätt, tack vare de människor som är med! Dom är så lugna och behärskade trots lite 'olycka'.. Har själv sett den flera gånger, känns som den bara blir bättre.. lite som en bra bild! Tack så mycket LO!
Hälsn!