Att spegla det jag gillar.

Apropå..

Apropå en tidigare blogg: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/lagens-langa-arm.htm . Lagens långa arm jobbar oförtrutet på.. En del bilister tror att dom kan strunta i de regler som finns, för att vinna lite fördelar.. Men försöker man ta genvägar genom Gamla Stan så kostar det.. Förmodligen jobbar den här föraren gratis idag.. när böterna betalats.. Fotat med 105 mm.

Sett vid 'min' fikaplats på hörnet vid Järntorget.. Plötsligt kom samma polis som förra gången jag satt här..     Såg dig där du körde mot enkelriktat!

Det är bara att vända så snackar vi..

Kan du trafikreglerna..

Böter skrivs..

Några 'pinglor' vill också ha uppmärksamhet.. men får vänta..

Men får sedan den uppmärksamhet dom vill ha.. så klart!

Alla nöjda utom taxichaffisen..

Att vara polis är ett omväxlande jobb.. böter ena minuten och lite foton med pinglor den andra minuten..

Mot nya uppdrag..

Det händer alltid nått när man sitter och fikar..     Tack för mig!

Inlagt 2018-06-30 20:18 | Läst 2091 ggr. | Permalink
Mycket underhållande blogg det här! Bra, trevliga och roliga bilder. Kanske skulle man blivit polis? Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-06-30 23:26
Hej! Tror att polisyrket är både omväxlande och intressant, man får träffa mycket människor också! Dom borde kanske ha lite bättre lön bara så att folk stannar i yrket.. Tack så jättemycket Björn!
Hälsn!
Vilket fint litet reportage! Medmänskligt på nåt sätt! :) /Tommy.
Svar från ehrsa 2018-06-30 23:30
Hej! Det är faktiskt trevligt att bara sitta och fika på hörnet här, har upptäckt att det är en mycket strategisk plats, med mycket folk som passerar förbi nära dessutom! Vill man 'gatufota' så är det bara att sitta här med en fika och invänta motiv.. dom kommer förbi några meter ifrån bara.. Går bra med 'höftskott' också.. Tack så mycket Tommy!
Hälsn!
Det här är underhållande och kul att få ta del av. Små gyllene vardagsglimtar som du är så bra på.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-06-30 23:36
Hej! Visst är det roligt! Idag var det väldigt mycket aktivitet med turister och andra i kvarteren här.. Enkelt med 'gatufoto' när man bara kan sitta med en fika och kameran hängande ner mot låren.. och det händer saker mest hela tiden.. Trevligt sätt att slå ihjäl ett par timmar på eftermiddagen! Läste i din blogg att ni skulle till Bullerö, vad härligt! Ha det så jättefint! Det är på öarna utanför Bullerö som Tordmularna häckade senast jag såg dom häcka.. men det var innan Minken kom.. Från Bullerö kan man se Tärnskär mot söder, längst ut.. Tack så mycket Lena!
Hälsn!
Mysigt reportage och roliga pinglor som la beslag på polismannen!
Polisman med fräsigt fordon dessutom, lite halvbizarrt det hela och jag småfnissar mej genom bilderna!
Svar från ehrsa 2018-06-30 23:42
Hej! Visst var det fint! Tänk vad man kan fota även när man bara sitter och fikar.. Kan rekommendera en fika på hörnet där, bord finns direkt på trottoaren, så nära som det bara går att komma.. alla som kommer från Slussen går förbi där och man har bra översikt över hela torget.. 'Pinglorna' var roligt, att dom väntade ut bötesskrivningen, och sedan fick dom också del av denna fina polis.. fast på sitt sätt! Idag var det extremt mycket med folk i Gamla Stan på eftermiddagen, det är kul! Tack så jättemycket Anne-Sophie!
Hälsn!
Uppmuntrande berättelse om den svenska polisen. Skönt att se att deras arbete inte alltid handlar om ond bråd död. Häftigt fortskaffningsmedel, som jag inte sett bland poliser i arbete tidigare, lantnolla som jag är! Fina bilder! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-07-01 11:51
Hej! Visst är det fint, man blir glad när man ser såna här 'vardagshändelser'.. Våra poliser är fantastiska, med ett svårt och ibland tufft jobb men som också får vara med om trevliga saker som här, dom gillar också 'kramar' är jag säker på.. :-) En sån här 'Segway' som polisen åker på är väldigt praktisk här i Gamla Stan, och ingen bov hinner springa ifrån en Segway heller.. Tack så jättemycket Yvonne!
Hälsn!
Trevligt inlägg i bloggen Jan! Polisyrket är verkligen omväxlande. Ser ut att pinglorna bedriver någon möhippa :-) Med bruden i rosa slöja.

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-07-01 12:04
Hej! Visst är det mysigt när man ser sånt här! Vi har fina poliser, dom ska vi gilla! Tror också att det kan vara 'lite' möhippa här, med närmaste vännerna.. kanske 'andra varvet' också.. Tack så mycket Eva!
Hälsn!
Fina bilder i bra serie med positiv eftersmak. Sista bilden är bara perfekt som avslutning!
Svar från ehrsa 2018-07-01 12:18
Hej! Visst blir man glad när man ser sånt här! Vi har fina och bra poliser här i stan, dom fick mycket kärlek efter terrorattacken förra året där dom gjorde ett svårt men bra jobb, dom ska ha all uppskattning! Det här sättet att 'patrullera' med en Segway tror jag är väldigt bra, de fungerar fint även där det är tätt med folk, och ingen springer ifrån en Segway.. Tack så mycket Christer!
Hälsn!
Där ser man, kan stå chauffören dyrt! Härligt att sitta med en god fika och kunna observera och fotografera det som händer. Ett riktigt reportage!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-07-01 22:08
Hej! Visst är det bra.. en fika i lugn och ro och med 'öppna sinnen'.. Det händer saker mest hela tiden där :-) Tack så mycket Bjarne!
Hälsn!