Att spegla det jag gillar.

Glimtar..

från en solig dag i tillvaron.. fångat igår med mitt 50 mm.

Hornsgatan..

Kanske ett stilleben..

Betraktare..

Ofta mycket snack och liten verkstad..

Glimtar av.. Södermalm..

Snart är 'Getingmidjan' fixad, allt är utbytt.. även makadamen..

Söders höjder.. komplext..

Pustegränd..

Mannen med bilen..

Motljus på Hornsgatan..

Specialjobb..

Mariatorget..

Tack för mig!

Inlagt 2018-08-14 21:05 | Läst 1105 ggr. | Permalink
Detta är den del av Sthlm som jag gillar bäst; bra fångat. Får bara en sådan lust att ta båten över ...
- hawk
Svar från ehrsa 2018-08-15 16:26
Hej! Söder har en del extra vackra områden, just området kring Mariaberget är nog det vackraste! Även bort mot Ersta och Danvikstull är det fint, finns mycket extra gamla byggnader där! Tack! Håkan.
Hälsn!
Hej Jan. Det blev mange fine sommerbilleder med 50 mm eren.
Hvis jeg skal vælge et par stykker, bliver det nummer 2 og 9.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-08-15 16:29
Hej! 50 mm. är rätt så bra på stan, med lite beskärning blir det som att ha ett mindre tele dessutom.. Min 50 mm. väger också extra lite! Tack! Erik.
Hilsen!
Fina bilder du fångat av ett fint Stockholm!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-08-15 16:34
Hej! Stockholm har verkligen många fina områden som gör sig bra på bild, det är riktigt trevligt att bara strosa omkring och förhoppningsvis så ser man en del motiv.. gärna i sol det blir bättre med kontraster då! Man märker också att solen står lägre, det gör det också lite finare.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Mycket omväxlande och rolig serie att följa din promenad. Åtminstone några ställen känner tom en lantis som jag igen, Hornsgatupuckeln tex. I några av bilderna, 9-12 tex, får jag känsla av tele-perspektiv men så är det inte. Kanske har du droppat dom eller är bebyggelsen så tight ändå kanske? Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-08-15 16:51
Hej! Ja, visst är det Hornsgatspuckeln bl.a. Även ett par bilder från Riddarholmen mot Södermalm finns med. Jag har inte använt något annat än mitt 50 mm. Däremot så har jag beskurit två olika varianter av bilden med 'mannen och bilen', Och om jag jämför de två bilderna rent pixelmängds-mässigt så skulle den första bilden ha varit 'tvungen' att tas med ett 250 mm objektiv för att få det utsnittet jämfört med bild nummer två av 'mannen med bilen'.. Bild två av 'mannen med bilen' är 5 gånger större i pixelmängd än nummer ett. Så har man 'bara' ett 50 mm. med sig så kan man beskära en hel del så att perspektivet blir som en telebild, det känns ändå som att kvaliteten räcker till.. Tack! Björn.
Hälsn!
Härligt få vandra med dig där som jag vandrat så många gånger live när min mor levde. Var du inte en sväng uppe hos Ranelid. nej förresten han är i Skåne nu.
Ha det gott
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2018-08-15 17:03
Hej! Det är som du säger, han var inte hemma.. :-) Tack! Gun-Inger. Ha det så bra!
Hälsn!
Flera av Söderns bilder är mycket fina, där är ju idylliskt. Mannen med bilen har det där extra.
Svar från ehrsa 2018-08-15 17:10
Hej! Stämmer, det finns mycket av 'idyll' bland många av gatorna här, det blir rätt fint också med ljuset nu när solen inte längre står så högt, det blir mer kontraster.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Fina glimtar från Stockholm med intressant variation. Jag fastnar för hunden som ligger i fönstret.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-08-15 17:12
Hej! Den var jättefin 'vovven'! Den låg där i skyltfönstret och verkade ha full kontroll på vad som hände i omgivningen. Tack! Lena.
Hälsn!
Trevlig blandning bilder !
Kul att se !
Svar från ehrsa 2018-08-15 17:16
Hej! Det är rätt mysigt att strosa runt bland dom här kvarteren, känns som ljuset är rätt så fint nu även mitt på dagen, solen har sjunkit en del sedan midsommar.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Många trevliga utsnitt, fast vissa ser ju ut att vara tagna med tele, är det delförstoringar eller? Hils, LO
Svar från ehrsa 2018-08-16 10:44
Hej! Det stämmer, bilderna beskärs i Lightroom. 'Mannen med bilen' t.ex. här ovan ses i två versioner. Den som ser ut att vara tagen med tele, är beskuren som om den skulle varit tagen med ett 250 mm. objektiv. Jag beskär nästan alltid mina bilder till ett lite bredare format (minskar höjden) som gör att bilderna flyter ut bättre på skärmen när dom visas här på FS. Bilderna fyller upp skärmens bredd bättre då, och blir större! Tack! LO.
Hälsn!
Bra att gå runt med ett fast objektiv och leta motiv! Du hittade många bra här och Söders höjder är en bra fotoplats. Jag känner igen den där backen som jag hade med på bild, där du fick backa upp med Saaben!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-08-16 18:56
Hej! Javisst, det är mysigt och allt blir lätt att bära, med bara ett fast objektiv.. Det stämmer, framhjulsdrivet då fick man backa upp.. :-) Tack! Bjarne.
Hälsn!