Att spegla det jag gillar.

Tor var lite vresig igår..

Han bjöd på några åskviggar med tillhörande vackra och dramatiska molnformationer vid 17-tiden igår eftermiddag.. Tor kom in från väster via Hornstull här på Södermalm, och försvann sedan österut.. Ni som inte gillar molnbilder får väl scrolla vidare bland bloggarna.. :-)

Tor på ingång..

Annars var natten lugn..     Tack för mig!

Inlagt 2018-08-27 12:55 | Läst 2551 ggr. | Permalink
Han ser verkligen ut att ha varit vresig! Hade fått information att han skulle komma hitåt också, men besparade trakten sitt besök! Dramatiskt värre! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-08-27 22:12
Hej! Ja, Tor hade nog vaknat på fel sida den här dagen.. men det är rätt fint när han visar upp sig med så här dramatiska moln! Det händer bara nån enstaka gång per år eller ännu mer sällan, att man får se så här fina moln! Det kändes bra att kunna stå hemma och fota detta med 'full kontroll'.. Hade varit fint att få med en blixt här också.. men det är för ljust.. slutartiderna blir för korta.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Aha, det var hos dig som åskvädret var, såg blixtrar och hörde muller men vi gick bara regn.
Häftiga moln, ser ut som om Tor var riktigt härsken över något.
Svar från ehrsa 2018-08-27 22:15
Hej! Ja, här gjorde Tor ett besök.. rakt över! Hur fint som helst! :-) Det är inte så ofta som molnen är så här fina.. tur att jag var hemma dessutom! Tack! Margareta.
Hälsn!
Och lågt körde han! Dramatiska bilder!
Svar från ehrsa 2018-08-27 22:18
Hej! Det stämmer, känslan var att man ville huka sig.. Det är inte alltid åskmoln är så här extra fina, så det var mycket tur här! Tack! Christer.
Hälsn!
En himmelskt fin serie, gillar dramatiska himlar, gör sig överallt.
Svar från ehrsa 2018-08-27 22:23
Hej! Moln kan verkligen vara både vackra och dramatiska, känns som de här är ett bra exempel på det! Kan bara hålla med! Tack! Stefan.
Hälsn!
Mycket dramatiska moln och jag kan tänka mig att det mullrade en hel del ur dem. Det har varit lite ostadigt här i Lindesberg också, med riktiga störtskurar, och då händer det att det faller ned ännu mer äpplen. I dag var min dotter Susanne här och vi hjälptes åt att kratta i hop äpplena och sedan klippte hon gräsmattan åt mig.
Fina molnbilder.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-08-27 22:30
Hej! Det var verkligen dramatiska moln här igår, och väldigt vackra dessutom! Hade varit fint om man fått med en blixt också.. men det blev för korta slutartider även med lågt ISO och liten bländaröppning.. Även om man låter kameran gå, så kommer blixten mellan slutartiderna.. Helst ska man fota en blixt när det är mörkt så att man kan använda långa slutartider.. men jag har aldrig lyckats med detta.. Det är inte så ofta det blixtrar samtidigt som det är mörkt ute.. Här i stan åskar det mest sommartid när det är lite för ljust! Otur med din trasiga robotgräsklippare, tur att det fanns en dotter som kunde lösa det hela.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Det är inte ofta himlen i bilder tar över showen men här är det verkligen dramatik!
Kul hur kyrktornen sticker in i molnmassorna nästan som ett eluttag!
Vi hade grå himmel i södra förorten men de tycks ha packat sej samman ordentligt in över stan, jag som gillar moln tittar med stor behållning på bilderna!
Svar från ehrsa 2018-08-27 22:38
Hej! Jag har tur som har mycket himmel mot väster, det bjuder både på vackra solnedgångar och ibland nån enstaka gång så här vackra åskmoln, men det är inte ofta.. inte ens varje år vad jag minns just nu! Tur att jag var hemma dessutom! Hade varit fint med en blixt dessutom, men det är inte lätt.. det fungerar bättre på nätter när man kan ha långa slutartider och vänta in en blixt.. Rolig idé med kyrktornen, det är där man skulle ha haft ett blixtnedslag i någon av bilderna.. det hade varit pricken över i:et.. :-) Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
Hej jan
Mycket dramatiska och informativa väderbilder.
Stormen här i DK har till stor del gått utanför Roskilde. Jutland och Köpenhamnsområdet har fått det mesta.
Många vänliga fotohälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2018-08-27 22:40
Hej! Ibland överraskar naturen lite extra! Så var det här! Det är inte alltid åskmoln är så här dramatiska.. tur också att jag var hemma! Tack! Erik.
Hilsen!
Usch..rena domedagsstämmningen..men vackert på bild..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-08-28 11:23
Hej! Ja, det känns lite som jordens undergång när en sån här molnfront kommer farande, det är lite som att man vill huka sig.. Det hade varit fint om man lyckats få med en blixt dessutom.. men det är väldigt svårt dagtid.. Det går inte ha så lång slutartid som skulle behövas.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Gillar verkligen dina moln bilder från balkongen. Blir ett helt annat perspektiv.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-08-28 11:28
Hej! En rejäl vidvinkel brukar jag ha när himlen ska fotas, just här blev det både ett 20 mm. men sedan också ett 14-24 mm. Det får plats mycket i dom bilderna.. Det ger också väldigt mycket motiv med fri himmel och utsikt mot väst så här. Det är många vackra solnedgångar som man får se under året.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Spännande molnbilder! Ser verkligen ut som man kan föreställa sig en vresig åskgud däruppe, tänker hur det kändes för några hundra år sen och längre tillbaks när man satt i enkla hus utan el eller annat, kanske i kojor rentav. Vackert!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-08-28 13:53
Hej! Så tänkte jag också, det har nog varit lätt att tro en massa olika saker förr i tiden, när vädret visar upp sig så här.. Idag sitter man på en balkong och kan njuta av skådespelet.. för vackert är det verkligen! Det är lite som att man vill huka sig när molnen kommer inrullande.. Tack! Björn.
Hälsn!
Mycket fina bilder, super dramatiska bilder på dom mörka molnen :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2018-08-28 15:54
Hej! Det var mäktigt! Man kände riktigt hur förbannad 'Tor' var.. själv så hukade jag mig på balkongen.. :-) Ibland överraskar naturen på ett trevligt sätt, jag är glad att jag har fri sikt mot väst! Det bjuds på många fina moln och solnedgångar, det här åskmolnet var ett av dom finare, önskar att det hade råkat blixtra också.. men det är svårt dagtid! Man behöver mer mörker så att man kan prova med extra långa slutartider.. Tack! Fredrik.
Hälsn!
Wow vilken dramatik, ja där kan man bara ana det värsta, läckra bilder! LO
Svar från ehrsa 2018-08-28 22:48
Hej! Ja, där var Tor på dåligt humör.. man undrar varför..? Man hukade lite samtidigt som man försökte fota.. det kom en del regn så det var lite svårt att få till det där på balkongen! Vackert var det i alla fall! Det är inte så ofta som åskväder ser ut så här, och att dom kommer rakt emot mig dessutom.. Det hade varit fint med en blixt i nån av bilderna men det är svårt.. Tack! LO.
Hälsn!