Att spegla det jag gillar.

Nu är värmeböljan över sen en tid..

Då borde det väl vara fritt fram.. kanske börjar det bli dags att fläska på lite med CO2 igen.. Här är visst några som levererar..

Det här är nog bara vattenånga.. och bara från två plan..

Själv undrar jag vilken av fritidsbåtarna jag ska välja.. Kanske den här för 350 000 000 kronor..

Eller kanske denna lite diskretare 'jolle' för 250 000 000 kronor..

Och sen säger dom att 'vi i väst' lever som om det fanns fyra jordklot.. det kan väl inte räcka, måste ju vara tio minst..

Tack för ordet!

Inlagt 2018-09-07 17:08 | Läst 996 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Du har fokus på et meget vigtigt emne.
Smukke himmel billeder . jeg synes bedst om nummer 5 med de 2 tårne som silhuet.
Der er nogen der har for mange penge, når man ser disse store og dyre både.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-09-07 21:45
Hej! Ja, det är väldigt vad mycket lyx det finns här i världen.. ibland kommer dom också till Stockholm och visar upp sig.. och visst har dom för mycket pengar! Tack! Erik. Ha en fin kväll!
Hilsen!
Det var mäktiga kondensationsstrimmor och väljer du båten för 350 000 000 så bidrar du nog också till CO2-nivåerna en hel del! För övrigt är jag enig med Erik om favoritbilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-09-07 21:51
Hej! Ja, det är nog rejält med utsläpp bara av att tillverka dessa lyxbåtar, som endast tar c:a 12 passagerare dessutom..­­ Själv tar jag nog en kopp kaffe i Gamla Stan och är rätt nöjd med det.. :-) Tack! Bjarne.
Hälsn!
Kondensationsstråken på dina bilder är snyggt fångade! Dom består ju till allra största delen av vatten som fanns på plats och kondenseras ut pga tryckskillnaderna runt planet och att avgaserna ger kondensationskärnor. Utan avgaser kanske ändå kondensstrimmor men inte så långvariga.

Jag som tror det är hög tid att dra ner rejält på alla utsläpp tycker inte att det är dags att fläska på!

George Town har cirka 30.000 invånare, ungefär som Alingsås. I George Town finns 600 banker och placeringstruster som ser till att dina slantar inte skattas bort. Och du kan flagga din båt där utan att drabbas av onödiga pålagor! Rätt val om du är fel person.
Svar från ehrsa 2018-09-07 22:23
Hej! Nej, inte ska vi 'fläska på' med utsläppen, det var ironiskt.. Men det blir väldigt påtagligt hur mycket vi flyger, vid vissa vädertyper.. Kondensstrimmorna blir väldigt synliga vid solnedgångarna vid vissa väderförhållanden, andra kvällar så syns dom inte alls.. Det är ganska snyggt t.o.m.. Men det känns rätt påtagligt med jämförelsen att lever man som vi gör i väst så krävs det 4 jordklot.. Jag tror verkligen att det stämmer fullt ut, kanske är det värre t.o.m.. Har för mig att vi ligger på 5:e plats när det gäller att förbruka jordens resurser.. men jag kan ha fel där.. Gissar att USA är solklar etta.. Aha, det är i 'George Town' man ska bo.. Tror inte jag har råd att åka dit ens.. :-) Tack Måns, för all info!
Hälsn!
Det var många vackra streck på himlen som lånat sin färg av den nedgående solen. Vad man skall välja för lyxyakt det blir inte så knepigt för mitt bankkonto är inte tillräckligt. Men drömma kan vi ju alltid göra. Fina bilder som vanligt.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2018-09-08 12:46
Hej! Ja, himlen är ofta fin på kvällarna här, om den får vara klar.. Ibland lämnar flygplanen många streck på himlen, och andra gånger syns dom inte alls.. Det har väl med meteorologiska förutsättningar att göra gissar jag! Det kan bli väldigt vackert i alla fall! Håller med dig om valet med båtarna, det är lätt.. Men det är hiskeligt vad en 'nöjesbåt' kan kosta.. Jag googlade på båtarna och kostnaden fanns med där.. flera hundra miljoner! Tack! Stig. Ha en fin helg!
Hälsn!
Någon, eller några som använder himlen som målarbok.
Maffiga båtar för folk med stor plånbok. Verkar vara långväga ifrån också
Svar från ehrsa 2018-09-08 18:16
Hej! Ibland verkar väderförhållandena vara 'speciella' på nått sätt, så att varenda plan ritar ett streck på himlen, som ligger kvar länge dessutom.. och ibland syns ingenting av dessa spår.. Det blir rätt så vackert just när det är solnedgång i alla fall! Tack! Margareta.
Hälsn!