Att spegla det jag gillar.

Hösten rullar på..

Men det märks inte så mycket av den vad gäller vädret, inte mer än att en hel del löv fallit trots frånvaro av kyla här.. Nätterna har blivit onödigt långa, och om ett par veckor så knycker 'dom' väl dessutom en timme ljus på eftermiddagarna.. det är inte så bra! Hoppas att man slopar tidsomställningen vår och höst, och istället behåller sommartiden året runt! Tänk så skönt om solen i december går ner 15:50 istället för 14:50.. Vad ska man annars ha den timmen ljus på morgonen till..? Fotat med 80-400 mm.

Återigen bilder från mitt absoluta närområde Tantolunden i Stockholm..   Rododendron..

Blodslönn..

Och Rödhake förstås..

Bra lya, kanske lite dragigt..

Och så var det dagens hök igen.. dom visar sig rätt ofta, och här är det en ung Duvhök, syns på droppfläckarna på bröstet, istället för ett tvärrandigt bröst, då är det en vuxen Duvhök..

Nötskrikor ser man också dagligdags..

En Svarthätta visade upp sig fint.. en del kan stanna över vintern vissa år.. en riktig 'mästersångare'!

Även en hona kunde ses..

Tack för mig!

Inlagt 2018-10-17 18:42 | Läst 739 ggr. | Permalink
Fina och tydliga hökbilder.
Svar från ehrsa 2018-10-18 10:51
Hej! Ja, jag har haft tur att se dom nära ett flertal gånger den senaste tiden! Det är imponerande fåglar! Tack! Torbjörn.
Hälsn!
Många fina fågelbilder, särskilt snyggt när de blandas med de fina höstfärgerna
Svar från ehrsa 2018-10-18 10:53
Hej! Hösten har varit bra här som på så många andra ställen så klart.. Men även fåglarna har allmänt visat sig fint tycker jag! Och mer kommer.. Tack! Peter.
Hälsn!
Hej Jan.
Jeg er også modstander af det med at stile urene frem og tilbage. Lad dem dog være.
Der er som sædvanlig mange flotte billeder i dine indlæg og her er ingen undtagelse. I dag synes jeg bedst om nummer 18.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-10-18 10:56
Hej! Då är vi två i alla fall angående klockan.. :-) Hösten har varit fin här i Tantolunden, jag tycker att fåglarna också har visat sig ovanligt bra i höst! Och det kommer mer.. Tack! Erik.
Hilsen!
Härliga höstiga bilder, och jag håller med, kör sommartid året om!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-10-18 11:01
Hej! Ja, vi får hoppas att det stannar vid sommartid året runt, en timme mer ljus på eftermiddagen under vintern skulle betyda mycket! Jag tycker att när det i slutet på oktober då det tas bort en timme ljus på eftermiddagen, så blir det som att plötsligt 'dra ner rullgardinen'.. De mörka kvällarna är tillräckligt långa ändå.. man behöver inte göra dom ännu längre.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Väldigt fina bilder det bjussas på igen! Gillar svarthättan. Den har jag inte sett eller fotat ännu.
Ha det bra.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-10-18 11:07
Hej! Jag tycker hösten har varit ovanligt bra här i närområdet rent fågelmässigt, men tidigare höstar har jag jobbat och har inte haft samma möjligheter att gå en runda så ofta som jag kan göra nu, så det kanske har varit lika mycket med fågel även tidigare höstar, fast jag inte har märkt det.. Svarthättan var roligt, jag fick bilder på både hona och hane i våras här, men jag tror dessa bilder blev bättre.. Får se om dom stannar över vintern, åtminstone hanar gör ju det ibland.. kanske beroende på hur mild resten av hösten blir!? Tack! Johnny.
Hälsn!
Sköna bilder av höst! Ser att Rödhaken är kvar, så även här. Hör den i buskagen ibland när jag passerar. Håller med, sommartid året runt. Känner mig verkligen bestulen på en timme ljus under em. Ha en bra dag! Yvonne
Svar från ehrsa 2018-10-18 11:18
Hej! Ja, det vore fint om vi kunde behålla en timme ljus på eftermiddagen.. tror vi allmänt behöver det! De mörka kvällarna är tillräckligt långa ändå.. Vi får hålla tummarna att det blir så! Vad trevligt att du också har kvar Rödhake hos dig! Det är en fågel man blir lite extra glad för! En 'spelevink' som busar runt mest hela tiden.. den är lite som Gärdsmygar, fast Gärdsmygar ofta gömmer sig ännu lite mer.. Hade ett möte med Gärdsmyg här igår, och även ett fint möte med Steglitser, har väntat på dom nu i oktober, det är då dom brukar dyka upp på en sorts prydnadstistlar här som dom plockar frön ifrån, dom kan ses både veckovis och månadsvis på dom tistlarna när dom väl har börjat sätta sig där.. igår var första gången jag såg dom där.. Chansen till extra fina bilder på dom är stora just där! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Fina höstbilder !
Löven faller av minsta lilla vindpust nu har jag märkt. Den lilla rödhaken är framme och förgyller dina bilder i vanlig ordning.
Höken är väl alltid spännande att få bilder på.
Svar från ehrsa 2018-10-18 13:48
Hej! Det känns som löven faller här också i mängd, trots att det knappt har varit någon frost alls här.. men träden är väl programmerade att fälla sina löv just nu, helt enkelt.. Jodå, Rödhakarna finns kvar, anar väl att det finns nog 3 st. i området i alla fall.. Även Gärdsmyg verkar finnas ett par exemplar av, tror jag fick lite 'användbara' bilder på en individ igår, de får kanske komma i nästa blogg.. Hökar av olika slag har visat sig väldigt mycket i höst, de känns alltid spännande, man vet aldrig vad dom tänkt sig.. jaga, eller bara flyga förbi, kanske landa och sitta och 'softa' i något träd.. allt kan hända, och ibland kommer man väldigt nära dessutom.. Igår fick jag mina första riktigt bra bilder på Steglitser, de gillar de höga 'prydnadstistlarna' som odlas på några ställen bland kolonilotterna här, men dom brukar inte sitta där förrän i oktober.. nu är det halvvägs in i oktober och igår satt dom där igen för första gången denna höst! Förra året satt dom där varje dag i säkert 3 veckor, och sporadiskt då och då ända in i februari.. Steglitserna får också komma i nästa blogg.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!