Att spegla det jag gillar.

Solnedgångarna är tillbaks..

Nu när dagarna är längre och solen går ner alltmer mot väst istället för sydväst, så har även solnedgångarna börjat att åter börjat bli lite vackrare.. så här var den ikväll mot väst.. Den svaga knappt synliga linjen under fastigheterna i nederkant på bilden är Essingeleden i höjd med Gröndal..

     

Tack för mig!

Inlagt 2019-02-24 22:29 | Läst 1673 ggr. | Permalink
Strålande vackert Jan, otroligt fint! Har fö också just lagt in en blogg med ett par solnedgångar tagna utanför Linköping så tydligen har det varit en fin kväll på fler håll, hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-02-25 11:08
Hej! Ja, jag tror att annalkande 'vårtider' inte bara gör dagarna längre och ljusare, även solnedgångarna verkar kunna bli finare! Den här ikväll kändes inte alls så speciell till att börja med, sen var det som att det bara sprakade till.. När det var som finast/starkast/rödast hann jag inte ens med att fota.. det finaste var över på kanske 15 sekunder.. Trevlig tid framöver nu i alla fall! Tack! Björn.
Hälsn!
Vackert, snyggast tycker jag det är med lite blandad himmel såsom 4:an.
Svar från ehrsa 2019-02-25 11:11
Håller med dig, gillar den bilden bäst också! Det tråkiga var att jag hann inte med att fota när det var som 'rödast'.. Även de små molnen du ser i den bilden var mycket mer röda än det du ser där, men det förändrades på kanske 15 sekunder och jag hann inte få fram kameran.. färgerna ändrades på bara några sekunder.. Tack! Peter.
Hälsn!
Första bilden med kyrktornet (?) till vänster var grann!
Svar från ehrsa 2019-02-25 11:20
Hej! Tror också att det är ett kyrktorn, kollade på 'Eniro' och det verkar vara 'St. Sigfrids kyrka' i Aspudden, straxt intill Essingeleden drygt 2 km. bort från mig. Tack! Ragnar.
Hälsn!
light 2019-02-25 11:48
Se där ja!
Fantastiskt vackra solnedgångar, tyvärr så kan jag inte se det från min uteplats men däremot ganska snygga soluppgångar och det är inte fy skam det heller. Det är inte lätt att utse någon favorit men första och sista bilderna gillas.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-02-25 11:27
Hej! Ja, nu verkar det ha blivit den tiden när det börjar bli vackra solnedgångar igen! Tidigare under vintern så har det varit väldigt sparsamt med fina solnedgångar här, det har säkert med det svaga och låga ljuset vintertid att göra, så man får väl ta de vackra solnedgångarna som ett vårtecken.. Gissar att dina soluppgångar kan vara minst lika fina, ofta mer dimma då dessutom.. Vid solnedgångarna är det sällan dimma, däremot ofta vackra moln som färgas fint! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Vackert! Solnedgången med siluetten av Högalidskyrkan är min favorit

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2019-02-25 12:23
Hej! Min också.. :-) Men det riktigt röda och allra finaste missade jag.. färgen och mängden rött på molnen förändrades på några sekunder, hann inte få fram kameran när det var som finast.. Tack! Eva.
Hälsn!
Det är vackert med solnedgångar så är det bara! Vackert från dig!
Svar från ehrsa 2019-02-25 17:46
Hej! Ja, det känns som dom fina solnedgångarna kanske är tillbaks lite nu efter vinterns mörker.. Har inte sett mycket sånt alls nu under de mörka månaderna, så det här är välkommet nu när man råkar ha utsikt mot väst! Tack! Dan.
Hälsn!
Väldigt snyggt med stadsbebyggelse som horisontlinje och härligt tryck i färgerna i dina solnedgångar. Gillar också bilden med de flygande fåglarna. Det är väldigt vackert ett del mornar nu också, ungefär när jag åker till jobbet.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-02-25 18:19
Hej! Ja, det känns som man får ett fint 'perspektiv' på det hela när man får med lite bebyggelse också, även Essingeleden syns svagt där på några bilder.. måsfåglarna kom också in bra där, tror dom var tre gånger fler än vad man ser på den här bilden.. Gissar att morgnarna med soluppgången kan vara minst lika fina nu, dessutom är chansen till lite dimma bättre på morgnarna än på kvällarna.. själv orkar jag aldrig upp på morgnarna.. :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Hur kan man kalla bilder på solnedgångar naiva! Otroligt fina bilder Jan.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2019-02-25 18:24
Hej! Ja, man kan ju undra.. egentligen var det ännu mer färg på molnen än vad jag hann med att dokumentera, men ljuset förändrades snabbt, kanske på 10-15 sekunder.. jag hade tagit några bilder men la undan kameran, då plötsligt så blev det ännu intensivare.. men minskade sedan snabbt.. en sån här himmel hade du alltså ovanför 'dig'.. sett från mitt perspektiv! Tack! Bengt.
Hälsn!
Härliga vackra bilder Jan! Skönt med ljuset! Ha dt/Hälsningar Per
Svar från ehrsa 2019-02-27 17:37
Hej! Ja, nu är det skillnad på ljuset jämfört med tidigare i vinter.. känns som chansen till vackra solnedgångar framöver har ökat nu, ibland är det så kraftfullt så att kameran inte riktigt klarar av nyanserna, dessutom ändrar sig färgerna nästan 'sekundsnabbt' ibland.. i brist på Norrsken så får man vara lite glad för detta.. :-) Tack! Per. Ha det fint!
Hälsn!