Att spegla det jag gillar.

Blickar på stan..

Stan är Stockholm och bilderna är troligen de sista från 'vintern', som i detta fall visar bilder från den i år kalla månaden mars.. Vintern höll i sig länge även om det inte fanns någon snö, men nu i Påskveckan så tycks värmen återigen vara 'i takt' med våren.. hoppas det fortsätter så! Så här är åter bilder oftast tagna på människor på stadens gator, bilder som gärna återger blickar, mimik, och olika uttryck.. Just här fotat med 20 mm. eller 200-500 mm.

I första bilden har någon 'roat' sig sedan igår..

                               

Tack för mig!

Inlagt 2019-04-17 11:53 | Läst 1657 ggr. | Permalink
Åter igen en riktig härlig serie bilder Jan :)
Svar från ehrsa 2019-04-17 21:24
Tack! Joakim. Ja, det finns alltid en del motiv ute på stan, även vid kyla och lite regnväder.. Känns som ett 'säkert kort' att ta med sig kameran, alltid blir det nått..
Hälsn!
Joakim88 2019-04-17 21:27
Det kan jag tänka mig i storstan :)
Fin serie, jag fastnade mest för de dimmiga bilderna från tunnelbanan
Svar från ehrsa 2019-04-17 21:26
Hej! Vad roligt, jag gillar dom också! Det var en småregnig dag och fullt med människor med fuktiga kläder på tunnelbanan, så imman la sig som ett fint filter på frontlinsen.. Tack! Peter.
Hälsn!
Fin serie !
Det märks att ungdomarna är oroliga inför framtiden......med all rätt !
ing-marie
Svar från ehrsa 2019-04-18 12:31
Hej! Ja, de flesta bilderna var från en fredag när 'Greta' hade sin vanliga demonstration vid Mynttorget nära Riksdagshuset, och det var även stora demonstrationer samtidigt i många andra länder runt om i världen, där ungdomar likaså börjat att demonstrera! Jag tycker det är riktigt bra, och hon har ju helt rätt! Det är många som behöver ändra livsstil här i världen och det är troligen mer bråttom än vad många av oss vill/orkar tro.. Vi i Sverige tillhör ju de värsta miljöbovarna 'per capita'.. och få av oss vill ju ändra våra invanda levnadsmönster.. Känner flera som åker till Thailand 2-3 gånger per år.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Omväxlande bildserie och i mars kom det regn som i dag ses som en bristvara för här i Lindesberg var det nog länge sedan vi fick någon nederbörd, den 21 mars kom det en skur. Bilden med de tre tornen är häftig den får nog bli favorit i dag.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-04-18 12:41
Hej! Ja, det här regnet som syns i bilderna här är nog det enda regn som har kommit här sedan snön smälte i mitten på februari.. Så nu när växterna börjar komma igång och löven börjar att slå ut så är det redan väldigt torrt i markerna.. det här är inte bra! I SMHI:s 10-dygns prognos framåt så finns det heller inget regn med i prognoserna.. Bilden med 'tornen' togs från Pålsundsbron, mellan Södermälarstrand och Långholmen, det såg 'spännande' ut redan i sökaren.. Tack! Stig. Glad Påsk!
Hälsn!
Fin bildserie! Kul att kika på. Gillar damerna i motljuset i backen på slutet lite extra.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-04-18 12:49
Hej! Motljusbilderna såg effektfulla ut redan i sökaren, tack vare den mörka bakgrunden (Högalidskyrkan), bilderna visar så bra också hur mycket cigarrettröken sprider sig i omgivningen.. Den högra kvinnan har en barnvagn framför sig, och det är uppenbart att även det barnet får i sig en del rök.. Och vem vet hur 'lite' rök som behövs för att det ska bli skadligt.. det finns 4000 - 5000 olika kemiska ämnen i cigarrettrök.. Jag störs ofta av rökare som går framför mig på trottoarerna här i stan.. dom kan gå 15 meter framför mig eller mer, ändå så drar jag också i mig av deras rök.. Tack! Johnny.
Hälsn!