** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att spegla det jag gillar.

Aktiv och passiv röklåda..

Det här kan vara det nya för rökarna här i Stockholm.. dessutom är det väl en form av återvinning när rökaren också borde få i sig sin egen 'passiva' rök därinne..

Tack för mig!

Inlagt 2020-03-03 12:51 | Läst 822 ggr. | Permalink
Hehehe..den var ju kanonbra..Passande skylt däruppe också. Det går ju att slinka in i en ledig röklåda och ta för sig av seconhandröken som finns kvar..och vill man så tillhandahålls nikotintuggummi lite längre bort.
Bara dom inte börjar med begagnade snusdepåer ;))
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-03-03 19:24
Hej! Det såg faktiskt både konstigt och roligt ut när jag såg det här på håll.. :-) Nu i efterhand har jag sett att hon står i ett par 'Birkenstock', så hon är nog bara ute och tar en rökpaus från sitt jobb på Stadsmissionen.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Hej,
Den är bra den bilden.
Ha det väl
Bob
Svar från ehrsa 2020-03-03 19:25
Hej! Ja, man blir överraskad över vad man hittar på nu för tiden.. Det är tufft för rökarna.. Tack! Bob.
Hälsn!
Den var välfunnen! Och som Gunte säger, second hand i praktiken! Hälsningar/ Björn

PS Du som har kläm på det mesta tekniska, en fråga som ingenting har att göra med din bild: Joakim hade några roliga bilder på flygande småfåglar fotade genom fönstret med hans A7III och ett 28-75. Jag har försökt fota genom fönster tidigare med mitt 70-200, helt omöjligt, AF:n verkar knappt funka, alltid helt oskarpt. (Funkar alldeles utmärkt utan glas). Det har fått mig att tro att det är kombinations-AF som väl alla nya kameror nu har, alltså kontrastavkänning + fasdetekterande som är orsak, alltså den fasdetekterande delen. Har tänkt att fönsterglaset ger en fasförskjutning som inte stämmer med kameran. Hans fick dock fina bilder även om dom var aningen dämpade i färgerna. Pratade med honom om det i kommentarer, trodde hans stängt av den fasdetekterande AF-funktionen om nu det går att göra, men det hade han inte, han körde som vanligt bara. Har du några synpunkter på det? Särskilt i Korsheden skulle det finnas bra möjligheter till småfågelfoto genom glas ibland.
Svar från ehrsa 2020-03-03 19:21
Hej! Ja, det såg lite lustigt ut när personen stod och rökte i den här lådan, det såg verkligen ut så på håll! Tack! Björn.
Hälsn!

PS. Läste din dialog med Joakim, själv har jag 'gammelfönster' från 60-talet som nästan är helt omöjliga att få skärpa i.. Gissar att det fungerar bäst med nyare fönster, som är planare än de som gjordes förr (?). Men jag har egentligen inga teorier om just detta.. mer än att, kanske avståndet mellan kameran/objektivet till själva fönstret kan ha betydelse..? Var han riktigt nära fönstret, eller en bit ifrån..? Kanske detta spelar roll för hur 'skärpesensorerna' reagerar..? Låter som detta behöver testas, men jag har tyvärr inte fönster till det..
Ha, ha ! Den var bra :-)
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2020-03-03 23:11
Hej! Ja, ibland får ögon och hjärna en att stanna upp.. vill minnas att jag backade lite för att hon skulle hamna helt i lådan.. :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det här var ju kul! Mycket påpassligt fotat.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-03-04 10:24
Hej! Ja, min 'hjärna' tyckte sig se nått där.. Tack! Lena.
Hälsn!
Kul bild! Snyggt fångat.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-03-04 10:26
Hej! Ibland råkar man se motiven.. som här! Tack! Johnny.
Hälsn!
Kul påpasslig bild Janne!
/ Bengt h.
Svar från ehrsa 2020-03-04 10:28
Hej! Såg det här i ögonvrån.. fick backa lite för att få in henne i lådan.. tror hon jobbar på Stadsmissionen och bara tog en rökpaus.. Tack! Bengt.
Hälsn!