** Idag gör vi arbeten pÄ vÄrt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Att spegla det jag gillar.

Den 'hese' Fredrik.. đŸŽ·đŸŽșđŸŽ”đŸŽ¶

Kanske har ni missat den informationen, men imorgon mĂ„ndag den 7/3 15:00 sĂ„ ljuder 'hesa Fredrik' dĂ€r sĂ„dan 'larmutrustning' finns! Det gör den för att den testas regelbundet, sĂ„ imorgon Ă€r det Ă„terigen en test och inget annat.. om nu inte Putin hittar pĂ„ nĂ„tt just imorgon! Kan lĂ€sas om HÄR!

***

HÀr Àr min Fredrik..

***

Vid 'GalÀrvavet' pÄ DjurgÄrden flaggas bÄde för Ukraina och Sverige..

***

Kungen flaggar bara för Sverige..

Tack för mig!

Inlagt 2022-03-06 19:46 | LĂ€st 901 ggr. | Permalink
Hello jan
I DK testas alla sirener i hela landet den första onsdagen i maj kl.12 och varje natt utan ljud !!!
Det finns ocksÄ i DK ett tillstÄnd til att anvÀnda den ukrainska flaggan fram till den 16 mars.
Med mÄnga vÀnliga hÀlsningar frÄn Erik.
Svar frÄn ehrsa 2022-03-07 11:26
Hej! Ja, ni har troligen Ànnu mer erfarenhet av att behöva varna befolkningen vid fara Àn vad vi i Sverige har, tÀnker dÄ pÄ andra vÀrldskriget.. Intressant med 'varning' Àven nattetid! Tyckte det kunde vara bra att upplysa om 'testen' vid 15:00 idag, i dessa tider.. kanske nÄgon blir rÀdd som inte vet att det Àr en test och inget annat! Tack! Erik. Ha det sÄ bra!
HĂ€lsn!
Ja första mÄndagen i mars, juni, sep, dec Àr det vÀl..sitter en utanför hÀr, uppe pÄ vattentornet.
Hoppar lika högt varje gÄng, och doggen gillar den inte..
Bra du pÄminde..
HaD/Gunte..
Svar frÄn ehrsa 2022-03-07 11:32
Hej! Ja, det Àr ett 'herrans liv' nÀr dom dÀr tutorna drar igÄng och i dessa tider kan det sÀkert skrÀmma nÄgon som inte kÀnner till att det testas just idag.. För nÄgra Är sen drog dom igÄng hÀr vid 22:00 tiden, det knasiga var att det inte kom nÄgon 'faran över' signal.. sÄ det kunde ju tolkas som ett skarpt larm.. HÀr kan man lÀsa om detta: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hesa-fredrik-gick-igang-over-stockholm . Tack! Gunte.
HĂ€lsn!
HÀr i stan blev det ett vÀldigt klent ljud, bara vissa omrÄden som hörde det.
Brukar ljuda rÀtt bra hÀr hemma vanligtvis, vet inte vad som hÀnde i dag.
Ing-Marie
Svar frÄn ehrsa 2022-03-07 21:28
Hej! Ja, det kan nog vara lite si och sÄ med hörbarheten pÄ vissa stÀllen.. ocksÄ lite beroende pÄ vindens riktning! Men det lÄter som det Àr för svagt, det ska ju helst höras Àven nÀr man Àr inomhus.. SjÀlv hörde jag ingenting av det.. jag satt pÄ den trevliga restaurangen/fiket 'BlÄ Porten' som ligger inklÀmd mellan Liljevalchs och ABBA museet pÄ DjurgÄrden, ett favoritstÀlle jag fikat/Àtit lunch pÄ under Ärtionden tidigare, men som varit stÀngt p.g.a. renovering av Liljevalchs under 5 Är. Det var bara en massa pensionÀrer dÀr nu och sÄ jag dÄ.. Visst ja, Àr ju ocksÄ pensionÀr.. En 'annan' pensionÀr berÀttade att det Àr gratis för pensionÀrer pÄ Liljevalchs pÄ mÄndagar.. dÀrför mycket folk dÀr just idag.. 'Sorlet' av 200 pensionÀrer gjorde troligen att jag inte hörde 'hesa Fredrik' dÀr.. Sen tog jag bussen ut till IsbladskÀrret lÀngst ut pÄ DjurgÄrden, dÀr GrÄhÀgrarna redan har intagit sina boplatser.. Kommer en blogg senare ikvÀll om det.. Tack! Ing-Marie.
HĂ€lsn!