Att spegla det jag gillar.

NATO is here..

***

Dom är väl här och visar lite av de 'muskler' som finns.. Om vi sen kommer med där får vi väl se, själv börjar jag bli lite tveksam, vem vill 'umgås' med en despot som Erdogan där, som liksom andra despoter i världen går omkring med alldeles för stor kostym.. Hans land ockuperar norra delen av Cypern som dom intog 1974 från Grekland, ett annat NATO land, hur går det ihop.. Varför har inte övriga demokratiska NATO medlemmar gjort upp med honom tidigare..? Kanske det blir en förändring nu framöver med den nu pågående processen, hoppas det! Nånting skaver med Turkiet som ett 'NATO land'!

**

Här är en del bilder på det väldigt stora krigsfartyget som nu är här ihop med andra NATO fartyg, plus en del fartyg från Svenska marinen.. fotat igår fredag med Nikon D750 + 300 mm. PF

För de som är intresserade av fartyget:  USS Kearsarge

Några 'nya' antenner sticker upp ovanför Hornsgatspuckeln..

       

**

Panorama av 17 höjdformatsbilder tagna på fri hand, Fotosidan har aldrig haft något bra sätt att visa Panoramabilder.. det är lite tråkigt!

**

I Stockholms Ström finns det ofta motiv, här straxt utanför Gamla Stan.

       

**

Det fanns ju Svensk marin här också, men de var så hemliga och kamouflerade så dom syntes nästan inte..

   

**

Jänkarna verkade ta ett varv 'runt byn'..

Tack för mig!

Inlagt 2022-06-04 14:45 | Läst 916 ggr. | Permalink
Sista bilden var ju kul där de sitter och dinglar med benen, typ som den gamla bilden från bygget av en skyskrapa i USA.

Imponerande fartyg, jag har haft lite span på den genom sundet men har inte sett den, kan inte söka efter den heller så den går nog inte med en transponder som visas i min app. Däremot var det ett tyskt natofartyg som visade sig på appen i veckan.

Fint dokumenterat, kanske skulle du haft ett vidvinkel med dig också

Håller med om Turkiet, borde vara bättre att kasta ut dem. De har inte infört några sanktioner mot Ryssland. Jag undrar ju också om de uppfyller NATO reglerna med demokrati och mänskliga rättigheter mm
ztenlund 2022-06-04 16:26
Letade reda på den bakvägen via känd position:

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:6929559/mmsi:368702000/imo:0/vessel:USGOVERNMENT_VESSEL3

Kom tydligen från Estland senast.
pdahlen 2022-06-04 17:09
Martin, tack. Den går inte under sitt namn utan enbart Vessel3. Nu har jag har satt en flagg på den så jag lite koll
Svar från ehrsa 2022-06-04 20:03
Hej! Näe absolut inget mer objektiv, välj helst bara EN brännvidd och komponera bilderna efter det, det blir ofta en mer 'kreativ' bild då! När mer vidvinkel behövs gör ett panorama av en eller flera bilder, så slipper man bära på en massa kameragrejer, eller välj ett zoom.. men dom är ju tyngre..🙃. Jag vet av tidigare fotande av 'stora' fartyg på Strömmen att hyfsat lång brännvidd ofta blir bäst så att perspektivet trycks ihop, och man då kan få fartyget att nästan se ännu större/närmare ut än man upplever det i verkligheten.. Det funkade här också, lite över förväntan! 4 av bilderna här ovan är panoraman, när motivet inte fick plats i mina 300 mm.. Tack! Peter.
Hälsn!
Snacka om stor båt !😊
Håller med Peter; rolig bild med gubbarna i helikoptern.
Eller…det kanske inte bara är gubbar förstås. Hursomhelst de borde ha en bra vy över Sthlm iaf!
Hälsningar!
Svar från ehrsa 2022-06-04 20:17
Hej! Ja, den är verkligen stor den här 'krigsmaskinen'.. Den inger respekt när man ser den på nått sätt! Känns som personerna i helikoptern är typiskt 'amerikanskt'.. Det skulle aldrig tillåtas för Svenskar (killgissar jag nu..), det kan säkert vara kvinnor där också, det finns en hel del kvinnor inom 'US militärerna' allmänt, kanske en kvinna som är piloten..?! Utsikten är fin från en helikopter över stan, har flugit en hel del över stan i ett tidigare yrke. Tack! Lena.
Hälsn!
Nu har jag ju en skvätt saltvatten i smalbenen så visst är det häftigt med stora såväl som små örlogsmän. Men Nato? Och Erdogan. Det handlar nog mer om realpolitik och pragmatism i eget perspektiv och egen vinning. Inte så jättemycket om demokrati och såna grejer.
Häftig bild med telet på USS Kearsarge. Tele är på intet sätt fel i gatufotosammanhang.
/Gunnar S
Svar från ehrsa 2022-06-04 20:30
Hej! Ja, jag undrar också en del över NATO.. Varför har man inte 'gjort' något åt Turkiet tidigare inom NATO, det är nått konstigt med det.. Erdogan är väl polare med Putin dessutom..? Hur mesigt är NATO mot sina egna medlemmar kan man ju undra.. Troligen är Erdogan orolig för att det med Sveriges och Finlands medlemsskap kommer in två länder med en rätt så bra demokrati och respekt för mänskliga rättigheter.. Det är ju lite tvärtom mot Turkiet och retar troligen en 'despot' som Erdogan, och kan kanske bli jobbigt för honom i långa loppet!?

Tele mot ett större fartyg på Strömmen blir ofta väldigt bra! Jag lärde mig det när 'guldbron' levererades för ett par år sen, det blev mäktigt när man fotade från några av gränderna i Gamla Stan med tele och fick 'leveransfartyget' då att nästan krypa in i gränderna, när perspektivet trycktes ihop! Tack! Gunnar. Ha det fint i skärgården..
Hälsn!
En riktigt stor hög rostigt järn, som kan sänkas med en tillräckligt stor och snabb missil. Tänk om de pengarna kunde gå till cancerforskning, krigsmaterialindustrins ägare har stor makt i hela världen.
Svar från ehrsa 2022-06-05 11:21
Hej! Ja, i de bästa av världar.. och om inte världens största länder så obehagligt ofta styrts av psykopater med en alltför grandios självuppfattning.. då skulle världen kunna lägga pengar på annat än sånt här, absolut! Vem trodde för ett halvår sen att Ryssland skulle börja ett anfallskrig mot ett land i Europa.. Ett land som är 1,5 gånger större än Sverige.. Där är verkligheten just nu.. Vilket mer land vill Ryssland ta 'tillbaks' från demokratin? Ingen vet hur Putin tänker! Och det finns fler galningar i maktpositioner i världen.. Kanske USA får tillbaks en vid nästa val.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Kul att få se den på bild för jag tänker inte åka till Stockholm. Den är oerhört stor och jag gillar ditt sätt att visa det på de första bilderna. De ger perspektiv på det stora fartyget. Sista bilden är ju också lite läcker.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2022-06-05 11:40
Hej! Lena. Näe, man behöver inte åka hit.. speciellt på helgerna vid fint väder! Tycker själv det är lite för mycket folk här på just helger när det är fint väder, som nu.. Och det är också nästan lite för mycket 'arrangemang/aktiviteter' här nu, 'alla' organisationer tycks ha nått på gång just de här helgerna i juni.. Pandemin är borta och en hel del boende här är kvar i stan, dessutom kommer många hit över helgen från 'landsorten' och bor på hotell, ihop med en del turister också, det är i och för sig trevligt i sig men jag uppskattar vardagarna mer än helgerna här nu.. men det är jag det! Andra tycker annorlunda.. Sommaren efter midsommar är egentligen bäst här, då är folk ofta bortresta på semester och har sommarlov och bara en hel del turister är här, och det är allmänt 'lugnare' på alla sätt!

Valet av objektiv var medvetet för att ge ett bättre perspektiv på hur stort fartyget faktiskt är! Med 300 mm. så trycks bilden ihop och allt kommer närmare på ett lite överdrivet sätt, men blir effektfullt som här! Jag tror att fartyget lämnar stan idag, ska själv sätta mig på cykeln snart och ta mig ut på Djurgården där 'Gärdesloppet' hålls idag med ett stort antal fina veteranbilar, ett arrangemang på en helg som jag ändå tycker är extra trevligt, men man har inte arrangerat det de senaste 2 åren p.g.a. pandemin så klart.. Dessutom är det perfekt väder idag! Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder Jan och häftigt där med masten och Grönans frittfall i bakgrunden.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2022-06-06 11:50
Hej! Ja, jag misstänkte att det kunde bli rätt så bra med ett tele (300 mm.) när jag kommer promenerandes Hornsgatan från mig mot Slussen. Har lärt mig att ligger det ett större fartyg på Strömmen så här så gör telet motivet 'rättvisa' på ett bra sätt när man får med lite av Hornsgatan eller Slussen i förgrunden men också 'bakgrunden'! Fartyget 'växer' och blir nästan större än i verkligheten.. Det var så jag ville, för det är ju verkligen ett stort fartyg! Med en 'normalbrännvidd' så blir det däremot alldeles för litet, och kräver rejäl beskärning om det ska bli bra..
Tankeväckande bilder, och bra! All denna gråmålade pansarplåt och så killarna som sitter och hänger med benen utanför helikoptern.

Betr Nato så skulle (M) med! Sen visade det sig att om priset var att sitta ner i båten då det behövdes var det för högt. Inte heller (S) sätter Nato över annat. Undrar vad finnarna tycker nu.

Själv tyckte jag att Sverige var urdumt som lade ner försvaret för att i stället satsa på en liten krigsmakt som skulle kriga utomlands. Neutralitet och lite lagom dubbelspel har funkat i tvåhundra år.
Svar från ehrsa 2022-06-08 11:40
Hej! Ja, fartyget blev liksom större sett i 'perspektivet' så här med ett tele, ville få fram den effekten, för fartyget var verkligen stort! Det är tydligen USA:s näst största krigsfartyg.. Kul att det funkar att ta in ett sånt genom hela skärgården dessutom.. Men det finns också kryssningsfartyg som åker hit som är likvärdigt stora.. Ja, 'M' gjorde bort sig här.. pinsamt! Tror deras partiledare avgår nån gång efter valet om 'dom' inte vinner, han verkar rätt så trött är min känsla, det sliter nog att hålla SD under armen! Vi får se vad som händer med NATO men det är något 'sjukt' just med Turkiet.. Grekland och Turkiet ihop med USA blev tydligen de första NATO medlemmarna, ändå kunde Turkiet ta nästan halva Cypern från Grekland 1974.. hur kunde det få ske? Jag går gärna med i NATO men inte om vi måste 'kröka rygg' för Erdogans 'dagsform' det blir bara löjligt.. Tror han är rädd för 2 nya demokratiska länder (ihop med Finland) som respekterar mänskliga rättigheter, vilket är tvärtom jämfört med Erdogans styre.. Han inser nog att det kan bli problem.. Tack! Måns. Ha det så bra det går!
Hälsn!
Verkligen imponerande skepp i intressanta kompositioner! Det där med Nato är en svår fråga. Det är inte bra att ett så odemokratiskt land som Turkiet är med. Vad händer om Trump kommer tillbaka? Å andra sidan är vi sårbara på egen hand med vårt svaga försvar.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2022-06-30 19:19
Hej! Ja, bilderna blev rätt bra med tele så här.. storleken på fartyget framhävs på ett bra sätt, med vidvinkel hade det blivit fjuttigt! Det här skeppet är tydligen USA:s näst största krigsfartyg..

Håller med dig helt angående Turkiet i NATO, det är inte riktigt ett demokratiskt land och verkar inte respektera mänskliga rättigheter på ett bra sätt.. Tydligen blev Turkiet och Grekland de första medlemmarna ihop med USA en tid efter andra världskriget, ändå kunde Turkiet inta norra delen av Cypern från Grekland 1974 som också är ett NATO land.. Hur tusan kunde det tillåtas, och varför har inte det 'rättats till' eller varför utesluter man inte Turkiet, det är nått som skaver med Turkiet.. Kanske är Erdogan rädd för Finland och Sverige som har hög demokrati och står upp för mänskliga rättigheter.. Det är nog ett 'hot' för Erdogan som ju är lite tvärtom.. kanske kan 'vi' (Finland också) påverka Turkiet på ett positivt sätt..? Trump tror jag är körd, det kommer ju fram mer och mer om hans konstiga sätt att styra USA, undrar vilken diagnos han har egentligen..? Världen är halvgalen med alla dessa konstiga grandiosa män som styr så många stora länder.. det mesta verkar 'flippa ut' nu för tiden.. Man får försöka hålla ut, så blir det nog bättre trots allt.. eller inte.. Tack! Bjarne. Ha det fint!
Hälsn!