Att spegla det jag gillar.

Ibland finns det för mycket motiv..

***

Så kan känslan ibland vara vid Norrström fågelmatningen i Stockholm.. Gick förbi där igår och tog några bilder med Z50 + F 300 mm. PF = 450 mm. Iphone 12.

Ibland ser man inte skogen för alla träden, eller hur var det nu..

**

Badankan har nog varit här hela vintern, som jag minns det..

**

Fåglar är till glädje för många..

Tack för mig!

Inlagt 2023-04-02 22:51 | Läst 577 ggr. | Permalink
Kul de första bilderna 😊. Kom att tänka på en fotograf som jag pratade med vid Arresø Danmark för några år sedan, som hade köpt ett nytt tele och skulle testa detta. Han satt sig vid en bänk vid vattnet och jag gick mot bilen, då såg jag någon rovfågel, måste ha varit en gjuse, örn eller brun kärrhök som gick ganska nära precis över huvudet på honom, men han såg den inte utan han tittade ut över vattnet, för något att fotografera.
Svar från ehrsa 2023-04-03 12:07
Hej! Ja, det finns lite komiska inslag bland fåglar också, och ofta är det väl när bilden innehåller lite annat också, här är det ju den fotande damen som 'gjorde' bilden.. men det var hon omedveten om! He he, dråpligt med fotografen med nya telet.. kanske hade kameran/telet ändå missat för att motivet var 'för' nära.. det har man ju varit med om några gånger! Man skulle behöva hänga en kamera bak på ryggen som reagerar på 'nära fåglar, en 'viltkamera' kanske! Tack! Peter.
Hälsn!
hehe första bilden är riktig bra! :)
Skillnad på vädret nu. Gillas enormt!
Svar från ehrsa 2023-04-03 12:11
Hej! Damen med kameran visste troligen inte att hon 'förbättrade' bilden ganska rejält, även om Skrattmåsarna i sig är väl värda att fota! Dom kan ibland vara rätt många som sitter på rad så där.. vet att jag har en bild med många på rad så där, men just 1 individ är vänd åt andra hållet.. ser också komiskt ut! Nu är vädret ruskigt bra, men med lite kylig vind.. fast det blir varmare i veckan! Tack! Joakim.
Hälsn!
Roliga bilder de första! Snyggt fångat. Härligt med vårsolen.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2023-04-03 12:15
Hej! Ja, damen blev bra men hon missade fina Skrattmåsar på rad där! Dom sitter gärna där och spanar av omgivningen, och kan vara dubbelt så många eller mer.. Ja, nu njuter vi av våren äntligen, och om c:a 1 vecka så kommer Sädesärlorna.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Många fina bilder från fågellivet vid Norrström de första bilderna är kul det roliga motivet finns bakom ryggen på damen, och sista bilden skickar en igenkänningssignal att jag var där för många år sedan och tog en snarlik bild https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/187485/1180742.htm
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2023-04-03 12:43
Hej! Ja, damen verkade helt omedveten om de fina Skrattmåsarna på rad här.. de fåglarna sitter ofta på räcket så här och kan vara dubbelt så många t.o.m.. Din bild på matningen här är ju fantastisk! Jag har nog aldrig sett så många fåglar här som det är i din bild..

Tittade på din bild igen, och redan innan så gissade jag faktiskt på år 1987.. Det var ju en kraftfull vinter som jag minns mycket tydligt! Och så klart så var väl just Norrström ett av få ställen där vattnet alltid var öppet, just för att det 'strömmar' lite där, även när 'dammluckan' är uppfälld! Jag har själv övningsdykt där, och det är en 'springa' på 1 dm. mellan dammluckan och bottnen där, som alltid släpper igenom lite vatten från Mälaren.. Därför så mycket fåglar i din bild! Tack! Stig. Ha det så bra, nu kommer våren!
Hälsn!
Hej,
Den bästa bilden finns alltid bakom ryggen.
Ha en fin dag
Bob
Svar från ehrsa 2023-04-03 12:49
Hej! He he så är det nog.. tur att man sällan vet om just detta! Men jag har upptäckt genom åren att det finns en hel del 'komiska' motiv just här vid fågelmatningen.. som gärna då fotas med ett tele, som 'fångar' oss komiska människor ihop med fåglarna! Tack! Bob. Solen skiner för fullt, ut och njut!
Hälsn!
Rolig serie på skrattmåsarna på räcket och damen med kameran. Det ser fint ut i solen, men damerna som matar fåglarna är rejält påklädda så det var väl ungefär lika kallt som vi hade.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-04-04 11:28
Hej! Ja, det blev rätt bra med damen, och alla måsarna på rad så där.. Gick förbi där igår igen, då satt det säkert 20 måsar på rad, likadant! Det är 'deras' räcke.. Håller med, det har varit kallt samtidigt som solen skinit, man saknar lite värme nu! Balkongen utan gröna växter får vänta ett tag till här.. Tack! Lena.
Hälsn!
Riktigt roliga bilder dom fyra första. Vet inte riktigt vilken kategori man vill lägga dom i, fågelfoto javisst passar det bra men tycker även att gatufoto passar in på dom tre översta. Hur som haver, riktigt rolig bild med fotande kvinnan och måsgänget bakom ryggen. Stör mig bara lite på det ljusa strecket vad det nu är?
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2023-04-04 11:44
Hej! Ja, damen med motiven bakom ryggen känns rätt 'träffande'.. Räcket är måsarnas favoritplats, gick förbi där igår igen, då satt det säkert 20 på rad där! 'Kategori' måste nog bli nån slags 'runt stan cross over'.. Det är ofta mycket sånt här på byn.. är känslan!
Har snackat med 'redigeraren' ang. första bilden och ett ljust streck.. Han hade inte ens sett det.. men är tydligen en vingspets på en mås som fladdrade in och ville störa.. 😄 Tack! Gunte.
Hälsn!
Det var riktiga vårkänslor det i den kungliga huvudstaden! Snyggt uppradade skrattmåsar, det är som jag ofta har det, ser åt fel håll ofta. Men vad gör det?
Svar från ehrsa 2023-04-05 21:28
Hej! Ja, det var fint här med det soliga vädret igår, men ändå kyligt.. Man längtar efter lite värme nu.. Och idag har det återigen kommit lite snö här så klart, det är ju april och allt kan hända är känslan! Skrattmåsarna är fina på sitt räcke där, det är en favoritplats för dom! Igår när jag gick förbi där igen så satt det säkert 20 individer på rad där.. Man borde ha en kamera hängande på ryggen 'också'.. Man missar nog en hel del motiv 'bakom ryggen'! Tack! Stefan.
Hälsn!