Att spegla det jag gillar.

Riksdagen där man ofta 'skarvar'.. Jag menar också ser Storskarvar..

***

Hur som helst så känns det som just 'Skarvar' eskalerat här i Norrström i Stockholm, och det tycker jag är lite spännande! Dom visar upp sig flitigt ända upp i Norrström trots ett skapligt 'flöde' av vatten här, så brukar det inte alltid vara. Jag brukar se dom mestadels längre nedströms, men nu ser man dom ofta så nära det egentligen går, och dom verkar inte skygga alls, och kanske gillar det strömmande vattnet t.o.m.. Det har vad jag kunnat se varit 'fullt flöde' här och även på Stallkanalen på andra sidan om Helgeandsholmen, sedan det började regna rejält i slutet på sommaren! 

Och det har varit speciellt 2 individer som visat upp sig just här har jag noterat, känns som de ofta hänger ihop och småbusar lite med varann dessutom.. Och är just här fotade under Riksbron eller i dess närhet.

En fågel som ofta är illa omtyckt av många.. Jag tycker den är spännande! Allt här fotat för ett par dagar sen med Nikon Z50 + TC 1,4 II + 300 mm. PF = 630 mm.     Tack för mig!

Inlagt 2023-09-21 13:30 | Läst 443 ggr. | Permalink
Hej Jan - det er en meget god og også morsom serie, som du viser os her.
Jeg falder mest for nummer 3, 4 og 5.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2023-09-22 12:50
Hej! Ja, jag gillar att se Storskarvarna här, dom känns alltid lite speciella jämfört med andra sjöfåglar! Bara det att dom sitter och torkar vingarna i vinden gör att dom sticker ut och gör sig extra fint på foto, hur många andra fåglar gör så..? Tack! Erik.
Hilsen!
Måste erkänna att jag också tycker om att fotografera denna urtidsfågel, visst är den spännande! Trots simfötterna kan den sitta på grenar (har även sett gräsänder sitta uppe i en gran!) det förvånar mig ibland. Tredje bilden fick mig att skratta, de kan överraska ibland. Fina bilder Jan!
Svar från ehrsa 2023-09-24 18:19
Hej! Ja, jag tycker skarvar sticker ut bland sjöfåglar, dom är aldrig 'anonyma', tvärtom egentligen, med hur dom rör sig och breder ut sina vingar när dom vilar.. Utbredda vingar är ju populärt för oss fotografer, men sällsynt att fåglar gör detta frivilligt så som skarvarna gör! Trevliga att se och fotografera i alla fall! Tack! Stefan.
Hälsn!
Jag håller med om att skarvar är spännande motiv och de är roliga att titta på. Du har fångat dem i klassiska poser och så puffbilden som jag tycker är en fullträff!
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-09-24 18:25
Hej! Ja, visst är dom spännande, det råder det inga tvivel om! Bara det att dom breder ut vingarna fint när dom står och vilar.. det gillar ju vi fotografer lite extra! Här visar dom upp sig nära dessutom, och verkar vana vid människor som promenerar på Riksbron straxt intill! Tack! Lena. Hälsn!