Att spegla det jag gillar.

Lite vinterbilder i närområdet..

***

Så blev det ändå lite vinter till sist, man får vara glad för det lilla.. För mig får det gärna fortsätta ytterligare en tid även om vi nu fått blidare väder.. Och i skrivande stund så har det slagit om och just nu blivit +1,6° tyvärr!

Här är i alla fall lite bilder fotade i eller nära mitt 'närområde' Tantolunden på Södermalm i Stockholm.

Två Havsörnar som 'skruvade' sig västerut in över Mälarens vatten, efter att ha kommit österifrån troligen över Slussen/Gamla Stan med tanke på flygriktningen, en inte helt ovanlig syn den här årstiden om man är uppmärksam.. Åtminstone den ena örnen tycks ha ljusa stjärtfjädrar så det är väl en med några år på nacken, syns knappt på ett par av bilderna här, avståndet är gissat 2 km..

Sen försvann dom västerut..

**

Här lite blandade vinterbilder från i förrgår när det var fortsatt kallt, fotade på eftermiddagen när solen redan gått ner..

**

Även årets 'Hasse Hare' visade upp sig fint för första gången.. Och han/hon tycks gilla frostade blommor, av okänd sort..

     

**

Vädret blev ett tag nån slags låga moln med små flingor i luften, syntes i 'fotbollslampornas' sken..

**

Sen dök 'Enhorningen' upp.. Såg den även i aug./sept. så den är kvar!

**

Mälaren 'ryker' i bakgrunden i kylan.. fotat från toppen av 'Tantoberget'!

Allt fotat med Nikon D750 (som började kärva i den 'tvåsiffriga' kylan, spegeln ville inte enkelt åka tillbaks.. funkar nu!) + 300 mm. PF & Iphone 12 för översiktsbilderna.     Tack för mig!

Inlagt 2023-12-08 12:55 | Läst 339 ggr. | Permalink
Det är decemberljus i dina bilder, och egentligen är decemberljuset riktigt läckert, tillför lite andra färger, annan känsla. Den kan vara märkvärdigt fin - storstaden - i de centralare delarna, med djur och natur, människorna och husen blir dekorativa inslag. Sjörök är alltid det där extra plus man önskar sig.
Svar från ehrsa 2023-12-08 18:37
Hej! Stefan. Håller med om decemberljuset, det är fint men behöver nog en klar himmel och snö.. och det fungerar att fota även om solen precis gått ner som i de flesta bilderna här ovan, där ISO 4000 nog var mer regel än undantag på de sista bilderna.. Redigeringen kan hålla bruset på en acceptabel nivå, så det behöver man inte klaga alls på egentligen! De senast tagna bilderna här var betydligt mörkare i verkligheten än vad som visas här.. Dagens kameror funkar bra trots halvmörker! Hoppas kylan kommer tillbaks. Det är trevligare att gå ut om det är minus istället för plusgrader! Tack!
Hälsn!
Väldigt fina vyer och kul med lite vilt. Obekymrad Hasse och enhorningen verkar mest ta det med ro. Finns väl en del ätbart i dom trakterna.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2023-12-08 18:50
Hej! Gunte. Det var trevligt med den här kylan som har varit nu i nån vecka! Hoppas den kommer tillbaks snart, med tanke på det 'svajiga' vädret nu för tiden så vet man aldrig.. Kallast brukar det vara i feb./mars så det finns ändå hopp om kyla framöver! Hasse Hare och 'Enhorningen' var kul att få se, tror dom klarar sig hyfsat bra med sin vegetariska kost här! Tack!
Hälsn!
Hej Jan.
Härlig serie med det vackra vinterljuset. Jag gillar speciellt nummer 6 och bilderna med haren.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2023-12-08 18:49
Hej! Erik. Det var trevligt med den här kylan som har varit nu i nån vecka! Ljuset fungerar bra vid foto även fast solen har gått ner här, men det är nog också tack vare en klar himmel och snön.. Hoppas kylan kommer tillbaks snart! Tack!
Hilsen!