Att spegla det jag gillar.

Trutar på stan..

***

Det blev ju en fin promenad runt Gamla Stan i veckan som gått, en dag när solen sken från en blå himmel hela dagen, något vi inte varit bortskämda med under hela hösten egentligen.. Målet var Stockholms Ström med tillhörande vatten, det brukar alltid finnas nått intressant att fota där, alla årstider! Den här gången blev det Gråtrutarna som fångade mitt intresse, och den 'flygande Julgranen' så klart, som jag skrev och visade i förra bloggen! Ganska stilla vatten här vid Skeppsbrokajen, nära Djurgårdsfärjan.

'Naturen förenklar om den får bestämma', här en högst tydlig kätting.. blir ganska abstrakt i första speglingen.. och helt förvrängd i den andra..

 

Och här blir det bilder på 'måsfåglar' (Gråtrut) i varierad grad, vuxna och ungfåglar.. Första bilden mest med vuxna..

Sen gick jag bort till fågelmatningen vid Norrström, med mestadels Gräsänder och några Knölsvanar och en och annan Sothöna..

Även några Skrattmåsar fanns det här som sig bör, det här är deras favoriträcke att stå på..

Allt fotat med Nikon D750 + Nikon F 300 mm. PF. & '3D fokus'.     Tack för mig!

Inlagt 2023-12-23 19:45 | Läst 520 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Det blev många bilder på en av våra vanliga fåglar - gillas.
Om jag måste välja ut en så blir det nummer 4 och speciellt nummer 10.
Med många vänliga julhälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2023-12-23 22:05
Hej Erik. Den här årstiden så är ju naturen oftast ganska sparsmakad och återhållsam minst sagt.. Men det som visar upp sig är ofta lite extra trevligt att se, om man tar sig tid att stanna upp något! Lite så var känslan den här soliga fina decemberdagen! Stanna upp lite så finns motiven där.. Naturen finns ju alltid där, och här möts ofta stadens men också havets fåglar, det är alltid öppet vatten här även om vintern skulle var hård, vilket den inte är hittills i alla fall! Tack! GOD JUL!
Hilsen!
Kul måsbilder. En av dom försöker visst se farlig ut och blåser upp sig mot dig :)
Annars är dom två sista väldigt dekorativa..
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2023-12-23 22:12
Hej! Gunte. Ja, visst är dom rätt fina dessa mestadels ungtrutar! Den ungtrut som ser lite farlig ut har nyss landat (bilden innan) och har nog utseendet emot sig.. känns som dom alltid ser lite arga ut! Det här är ett område i stan jag gärna besöker även den här mörka årstiden, det finns nästan alltid något att sikta på med en kamera.. 📸 Tack! GOD JUL!
Hälsn!