Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Lite aktuellt '3D' prov..

***

Blev lite inspirerad av Nikons nya Z9 där man återupptagit funktionen '3D' i samband med AF, där den verkar fungera rätt så bra vad jag har läst.. Jag kan egentligen inga detaljer (bara lite) om denna funktion, inte mer än att jag tidigare har tyckt att det inte har tillfört så mycket på mina kameror Nikon D800E och Nikon D750. Men efter att nu ha provat 3D på båda kamerorna (senast jag provade 3D är kanske 5 år sen..) återigen, så drar jag nu andra slutsatser jämfört med 'förr'.. Jag tycker att det fungerar över min förväntan, där D750 känns lite bättre/stabilare än den 'äldre' D800E, men den sistnämnda är ändå över förväntan för mig!

Här är en del bilder tagna med D800E + TC 1,4 II + F 300 mm. PF = 420 mm. brännvidd. Bilderna är tagna under en eftermiddag nu i veckan som gått och 3D ihop med AF-C har använts på alla bilder, även när motivet varit stillasittande.. Bilderna är redigerade i Lightroom och sedan lite i PS.

**

 Från mitt närområde Tantolunden på Södermalm i Stockholm..

             

***

Ringduva, alltid den första vårfågeln här i 'lunden'.. dom försvinner annars i oktober nån gång..

     

Tack för mig!

Postat 2022-03-13 23:09 | Läst 667 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Sista, men också första Strömstaren för denna säsong..

***

Ja, nu blir det inga mer besök hos den/dom vid Nacka gård.. Mitt förra besök här i februari bjöd inte på någon Strömstare, men nu såg jag i alla fall en individ och jag nöjer mig mycket med detta.. Den förra gången fick jag i alla fall trevliga bilder på en Gärdsmyg istället, och den är ju också fin och en utmaning.. Faktum är att den första fågel jag såg här igår var också en Gärdsmyg..

Så det blev bilder på en Strömstare och en Gärdsmyg och även bilder på ett Knip-par som tycks vilja häcka här snart.. Så eftermiddagen kändes lyckad även fast det mulnade på!

***

Strömstaren.. (Vet inte vad det är som gör att det blir 'blurrigt' runt 'nära' grenar och annat här.. har för mig att det funnits en diskussion om detta på FS tidigare..?)

 

***

Sen så fanns det ju en Gärdsmyg här också..

           

***

Annat i omgivningen i bäckravinen..

***

Någon har gillrat en fälla..

 

***

Ett Knip-par håller på att etablera sig här..

 

***

Så här kan en 'redan' beskuren bild se ut..

Här är samma bild som ovan men beskuren annorlunda..

***

Allt fotat med Nikon D750 + TC1,4 II + F 300 mm. PF = 420 mm. Och jag använde AF-C '3D' med 'alla fokuspunkter', och det fungerade fint även på en Gärdsmyg.. Kändes bra, precis som jag skrev i min förra blogg! Fortsätter nog en tid framöver med detta, det blir helt enkelt bra!     Tack för mig!

Postat 2022-03-10 12:33 | Läst 587 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

En 'trivsam måndag' idag, det är sånt man behöver i dessa tider..!

***

Tog Djurgårdsfärjan över till Allmänna gränd från Slussen idag, där jag åt en sen lunch vid 14:30.. Upptäckte i förra veckan att mitt favoritfik/matställe på Djurgården nu har öppnat igen! (egentligen öppnade dom redan förra året, men det har jag missat..). Blå Porten heter det, och har varit stängt i 5 år när 'Liljevalchs' har renoverats och byggts till. Vintertid har det inte funnits så många bra fik/matställen, och då har ändå alltid Blå Porten funnits.. Och nu finns den där igen! Tack för det!

I väntan på Djurgårdsfärjan (tror dom går varje kvart..) sågs denna fina Vigghona..

***

Skarvarna sitter gärna på denna 'oljeläns' nära Slussenbygget..

***

Folk solade på Skeppsholmen..

***

Fick riktigt fina flygbilder på den här Skarven.. Fotat från förens babordssida. Idag använde jag min Nikon D750 ihop med '3D fokus' vilket överraskade mig, att den var så bra! Ihop då med det fina 300 mm. PF och TC 1,4 II vilket ger 420 mm. brännvidd. Alla bilder i den här bloggen är tagna med den 'kombon' och 3D fokus..

         

***

Motgående Djurgårdsfärja..

***

Efter lunch på Blå Porten så tog jag bussen ut till Isbladskärret (10 min.) där Hägrarna nu finns på sina Häckningsplatser, trots att isen ligger på kärret..

                   

Tack för mig!

Postat 2022-03-07 22:26 | Läst 538 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Den 'hese' Fredrik.. 🎷🎺🎵🎶

Kanske har ni missat den informationen, men imorgon måndag den 7/3 15:00 så ljuder 'hesa Fredrik' där sådan 'larmutrustning' finns! Det gör den för att den testas regelbundet, så imorgon är det återigen en test och inget annat.. om nu inte Putin hittar på nått just imorgon! Kan läsas om HÄR!

***

Här är min Fredrik..

***

Vid 'Galärvavet' på Djurgården flaggas både för Ukraina och Sverige..

***

Kungen flaggar bara för Sverige..

Tack för mig!

Postat 2022-03-06 19:46 | Läst 898 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kanske får man huka sig för 'Ryssen' här snart igen.. 'han' har ju varit här förut med sina bomber..! 💣 💣

***

Bilderna från Google & Wikipedia.

***

Detta skedde i slutet på andra världskriget, den 22 februari 1944 och går att läsa om HÄR och HÄR bl.a.. Den som lever får se, nu får man nog hoppas på Ryska folket!

Tack för mig!

Postat 2022-03-02 12:11 | Läst 739 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera