Att spegla det jag gillar.

Slussen, med senast öppnade stråk..

***

Detta hände sig i senaste helgen, när 'man' då öppnade upp den nybyggda kajen utanför Munkbroleden på Gamla Stans södra sida i Stockholm. Varje nytt område som öppnas upp känns lite spännande, det har ju pågått i så många år nu med mestadels rivningar, men numera är det bara 'uppbyggnad' som pågår, och det känns bra!

Promenerade igår förbi på den nyöppnade 'Munkbrokajen' och det såg fint ut, så här följer en del panoramabilder fotade med Iphone 12, den första bilden är en 'vanlig' bild fotad straxt utanför tunnelbanans uppgång mot Munkbron..

**

Här ett panorama bakåt på det nyöppnade där jag nyss gick, med Kornhamnstorg till höger, där 'Strömmingsvagnen' står..

Tack för mig!

Inlagt 2023-05-04 22:50 | Läst 710 ggr. | Permalink
Det blir snyggt, passerade på "invigningsdagen" och fick en glassbåt :-)
Då var det ganska många människor på plats.
Mvh Bengt
Svar från ehrsa 2023-05-05 13:30
Hej! Ja, jag tyckte också att det blev fint här, kändes bra att dom öppnat upp nu, och det kan nog bli en populär plats för soldyrkare framöver.. Fin 'brygga' att ligga på i söderläge'! Aj då, en sån glassbåt missade jag..🍦 Tack! Bengt.
Hälsn!
Åker ganska ofta söder över men brukar inte ta den vägen förbi. Men kul att det försvinner lite byggplank osv.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2023-05-05 13:36
Hej! Åker man in i stan och lite runt Gamla Stan så kan det vara lite krångligt.. Möjligen försöker man hålla ner biltrafiken här även framöver är min gissning.. Det är cyklister och galna 'elsparkcyklister' som gäller nu för tiden.. tyvärr! Det blev i alla fall fint här och kändes bra att få se, äntligen! Tack! Johnny.
Hälsn!
Hiskerliga vinklingar du får till med nallen ;) Snyggt böjträ i sista ;))
Dom plankorna fylls väl med turister när värmen kommer.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2023-05-05 18:33
Hej! He he.. 'böjträt' har inga gränser, det knäcks aldrig! Lite 'AI' och 'vidvinkel' i panoramat fixar antagligen det mesta här.. Jag tycker det blir 'löjligt' bra och är rätt kul.. och i stort sett helt utan efterbehandling annat än att minska ner lite på det blåa i himlen, det kan dra i väg lite för mycket men är ändå inom 'gränserna' för mig.. Mobilen har två objektiv på 2 mm. & 4 mm. brännvidd, där 4 mm. är 'normalen' och 2 mm. en vidvinkel. Båda går att välja att göra ett panorama med! Gör man ett panorama med 'vidvinkeln' 2 mm. så ser det ut som i bild 4 nerifrån räknat. Samma plats och ett panorama med 'normalen' 4 mm. ses på bild 5 nerifrån räknat! Panorama med 2 mm. ger en 'högre' bild och inte lika bred som med 4 mm. Panorama med 2 mm. kan vara lättare att se för betraktaren, men är samtidigt mer förvrängd, som en 'bulb' i de mittre delarna där det som är närmast i bild förvrängs ännu mer till att upplevas nära, och det som ses längre bort i bild ser ut att vara ännu längre bort än vad som upplevs i verkligheten.. Hmm.. Men, panoramana här har hög 'pixelkvalitet/pixelmängd' och måste krympas rejält innan inmatning och blir då väldigt skarpa även utan efterskärpning.. Mobilens bästa 'gren' tycker jag, och löjligt enkel att ta panorama med.. Skönt att slippa fippla med detta själv i datorn! Gissar att trädäcket här fylls av solande och vindrickande ungdom framöver om/när ev. sol och värme kommer..? Tack! Gunte.
Hälsn!
Det ser fint ut med plattläggningen och träbryggorna vid vattnet. Jag är så sällan i Stockholm så det är tur att du uppdaterar hur det går i detta bygge med jämna mellanrum. Positivt om man nu upplever mer byggande och mindre rivande. Lite mer "städat" också kanske?
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-05-05 18:45
Hej! Ja, man blir glad när det öppnas upp något nytt i Slussenbygget här.. Det har annars varit mycket med skymmande byggplank under en längre tid.. bäst har man sett det om man åker tunnelbanan mellan Gamla Stan och Slussen! Tycker det såg smakfullt ut här vid Munkbrokajen, och troligen fylls trädäcket där av solande människor framöver när/om värmen kommer snart! Tack! Lena.
Hälsn!
Kul med lite nya perspektiv på Stockholmsvyer det blir fantastiska bilder med din I-Iphone och på Kornhamnstorg har jag inte satt mina fötter sedan 2009 men då förevigade jag hur det såg ut från mitt perspektiv med min lilla Lumix-kamera https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/stockholm-i-mitt-hjarta-4.htm
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2023-05-05 18:59
Hej! Ja äntligen öppnade man upp lite mer nybyggda delar av Slussen här, istället för mest skymmande byggplank som det har varit.. Och det blev fint här tycker jag! Gissar att det blir fullt av solande människor på trädäcket här, när vädret så tillåter..
Min Iphone fungerar fint med sina panoraman, det är hög kvalitet på dom och måste krympas rejält innan inmatning här.. dom blir ju skarpa och fina bara av den processen.. Jag matar in panoramabilderna med 2580 pix. bredd vilket väl är max för inmatning om jag minns rätt.. och det blir bra! Den 'förvrängning' av panoramana här ser lite annorlunda ut om det tagits med mobilens 2 mm. objektiv eller med 4 mm. objektivet! 2 mm. är en vidvinkel och förvränger ett panorama lite mer, men blir ändå bra och rätt kul tycker jag, och blir färdig på nån sekund efter att 'vridningen' av mobilen har gjorts, du kan läsa kommentaren till Gunte ovan också!

Din blogg i länken ovan är fin, jag tyckte att jag borde ha kommenterat den och det hade jag tydligen redan gjort.. Många fina bilder där, som nu är 'historia'.. som ju egentligen alla tagna bilder snabbt blir.. Tack! Stig. Ha det så bra i kommande vår nu, även om den tvekar så kommer den!
Hälsn!
Spännande bilder…tror det är dax för ett Sthlmsbesök snart 🙂
Svar från ehrsa 2023-05-06 22:50
Hej! Tycker det blir rätt bra med panoraman från mobilen så här, man ser 'sammanhangen' över området här, men perspektiven blir samtidigt väldigt överdrivna.. Området är ju inte så stort som det ser ut i bilderna här, men det blir ändå rätt kul och också 'beskrivande'! Och kvaliteten på panoramana här håller en bra kvalitet! Kul att nått nytt visas upp också, känslan är ju att allt tar en sån väldig tid innan man ser något nytt hända.. Tack! Lena.
Hälsn!
De avlånga bilderna ger en spännande arkitektur, inte husen men gatan och bryggan, läckert. Tänk om de byggde med dessa mjuka svängar!
Svar från ehrsa 2023-05-13 19:59
Hej! Håller med, tycker panoramana (JPG) direkt från mobilen, och med endast försiktig redigering blir riktigt bra och har hög kvalitet, med många pixlar också! Det finns 2 objektiv på mobilen, det ena på 2 mm. och det andra på 4 mm. brännvidd och det sistnämnda får ses som ett 'normalobjektiv'.. Och båda går bra att ta panoraman med, och ger lite olika 'förvrängning' i bilden på olika sätt, men båda blir ofta bra och ger en fin översikt över det man vill visa som här ovan! Men panoramana gör att området här ser mycket större ut än det i verkligheten är.. området är i verkligheten ganska litet! Kul att det blir så bra i alla fall! Tack! Stefan.
Hälsn!