Om vikten av att skydda sig

är inte alltid helt styrt av logik och vilka faror man utsätter sig för. Men det är samtidigt bra eftersom den som skyddas av munskydd är den befinner sig i närheten. I det här fallet jag. Med eller utan munskydd. 

Inlagt 2021-02-03 17:49 | Läst 591 ggr. | Permalink
En bild om samtiden för framtiden.
Något plocka fram och minnas dessa år.
Dessutom är bilden mycket sevärd på alla sätt.
///Gun-Inger
Svar från mombasa 2021-02-04 10:31
Hej och tack. Ja det är en märklig tid vi lever i och man kan undra vilka kunskaper om smittskydd och hur det här viruset egentligen var beskaffat som kommer fram om några år. Ska bli spännande att se.
/Gunnar s
Helt rätt!
Svar från mombasa 2021-02-04 10:34
Hej. Ja, jo. Om munskydds anvndning lutar jag mig helt på dotterns råd. Hon arbetar i sjukvården, med smittkänsliga patienter.
/Gunnar S
Vad som är rätt vet inte jag. Jag bär inte munskydd.
Men håller avstånd.
Bortsätt från det. En mycket bra bild.Håller med Gun-Inger på alla sätt.
/ Bengt H.
Svar från mombasa 2021-02-04 10:36
Hej och tack. Jag bär sällan munskydd om ens alls. Jag kör med avståndsprincipen. Men för säkerhets skull har jag alltid några i jackfickan.
Och ett kort tele.
/Gunnar S
Rätt om man ser till dessa munskydd, fast jag använder klass 2 eller 3 och de skyddar bäraren men inte omgivningen.
Svar från mombasa 2021-02-04 12:48
Hej. Ja det är viktigt att skydda, men frågan är om inte klass 3 är lite overkill, åtminstone till vardagsbruk. Men i sjukvården och i smittsamma miljöer där närkontakt är svår att undvika.
Och ett kort teleobjektiv.
/Gunnar S
Har jag förstått nyhetsrapporteringen korrekt börjar det finnas viss evidens för att munskydd bidrar till minskning av smittspridningen. Oavsett det, en bra bild som berättar! Hälsningar/ Björn
Svar från mombasa 2021-02-04 10:27
Hej och tack. Ja, munskydd skyddar på så sätt att de med eventuell smitta minskarn sin smittförmåga. Och det finn säkert en SvartePetter i alla sammanhang. Mitt munskydd skyddar dig och ditt skyddar mig. Inte helt och hållet men en del. Och signaleffekten ska inte underskattas.
/Gunnar S
Min fru arbeter inom vården några dagar i veckan, fast hon e pensionär, och bär munskydd vid resan till jobbet via pendel och T-bana! På jobbet har hon både munskydd, visir ,handskar osv, osv! Att ha munskydd vid resor och i butiker ger även en tydlig visuell signal/påminnelse till de som snabbt glömmer vilken tid det är just nu!
/B
Svar från mombasa 2021-02-04 10:23
Ja, signaleffekten ska inte underskattas. Det liknar mimicry i insektsvärlden. Håll avstånd. Använd teleobjektiv.
/Gunnar S
Fint fångat i sv/v!