** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Fortfarande lika oklart med inriktning. Jag skriver om det jag känner för och om saker jag gärna skulle få mer kunskap om och höra andras åsikter.

Den fysiska bilden

För några dagar sedan tog jag mig  äntligen för att skanna några av mina gamla diabilder. Det blev lite väl spännade eftersom jag först  inte hittade  de flesta av t ex bilderna från Indienresan och vandringen i Nepal 1977. Det kan ni läsa om   här  om ni vill.  Någon dag senare hittade jag ett antal diamagasin och kunde i ett nytt blogginlägg visa lite bilder från Nepal.  Och det kan ni läsa om   här  om ni vill.

Vad som nu slår mig är hur bra det känns att hålla i diamagasin och plocka med fysiska bilder. Man skulle ju kunna tro att det är glädjen över att ha funnit det som jag ett tag trodde var borta men det är det jag tänker på. Jag har ju tidigare jobbat mycket med visningar av bildspel med diabilder så visst finns det ett nostalgimoment i det hela men ....  Nej, det välbefinnade som infinner sig har helt klart att göra med att det är en bild man håller i sin hand.

Det skall väl vara några bilder också i en fotoblogg. Varsågoda 2 st ny scannade, skamligt smutsiga, bilder från Aran utanför Irland.  Året är 1985.

Kameran var en liten Contax 137 med 50mm. Det var enda gluggen jag hade till den kameran. Jag skall se om jag tycker att det finns  bilder från den resan som tål att visas i ett blogginlägg.

Inlagt 2010-08-03 17:04 | Läst 1199 ggr. | Permalink