Jag har tänkt på en sak...

Fortfarande lika oklart med inriktning. Jag skriver om det jag känner för och om saker jag gärna skulle få mer kunskap om och höra andras åsikter.

5kg är lagom

 Nej, inte som vikt på kamerautrustningen utan som ringtryck på min cykel. Får väl rätta mig själv och skriva 5kg/cm2. Nya däck lades med viss möda på under lördagseftermiddagen och idag så blev det en tur ut på Djurgården. Jag vidhåller min uppfattning  om världens bästa uppfinning, jag har inte ändrat mig. Cykeln är vinnaren.

På Djurgården kunde man i dag  beskåda diverse veteraner. Om  föraren på bilden nedan vill bli kallad veteran vet jag inte.

Mer veteranbilar

En sån Cittra skulle jag vilja ha om jag skulle ha en sommarbil.

Eller nåt mindre kanske så det bli lättare att hitta parkeringsplats.

Egentligen är det väl en sån här som varit drömbilen sedan jag var liten. 2+2 modellen är snyggast tycker jag.

Ja, ja.  Jag har  i alla fall högre tryck i mina däck.

 

Postat 2010-05-30 22:32 | Läst 1158 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Frånsett Bobby Goldsboro...

Internetradio, det är grejjor det!  60-talet är just nu  på återbesök i mitt hem med hjälp av internetradiostationen KFM 60s. Född 1951 som man är så var man ju rätt påverkbar när 60-talsmusiken slog till med full kraft. Den här musiken sitter på nåt sätt i ryggmärgen. Och från min  ryggmärg strömmar glädje ut i kroppen när jag hör den här musiken.

Minns ni hur man satt klistrad vid radion på lördagseftermiddagarna för att lyssna på '10 i topp ' ?  OK, några av er minns.  Och tisdagskvällar  var det  'Kvällstoppen'.  En av programledarna var Kersti Adams Ray. Jag var nog lite kär i henne.  I alla fall i hennes röst.

Internetradio har jag förstås både ni och jag haft möjlighet att lyssna på  ganska länge  eftersom vi har datorer och internetuppkoppling men det är först nyligen som jag fattat att det finns mycket att hämta där ute i cyberspace.  Ni förstår, det går lite trögt här ibland.

Nu har jag i alla fall införskaffat en manick som heter Squeezebox Touch för att i fortsättningen ha som spelare i stället för CDspelaren. Mina CDskivor ( det är inte så  hiskeligt många faktiskt)  ska ner på en liten hårddisk och sen kan jag välja och vraka med hjälp av en fjärrkontroll  och en liten skärm på Squeezeboxen.  Den här manicken har också internetradio. Så nu lyssnas det på stationer som 'Dinner jazz' ,'Adore jazz' ( ljuvlig musik), 'Radio Paradise' och 60-talsmusik ibland när andan faller på. Den svarta "skärmen" är själva manicken musikspelaren och den lilla röda grejjen är hårddisken där all min musik få plats i full CD-kvalitet.

  'Honey' med  Bobby Goldsboro i internetradion nån gång emellanåt får man väl  liksom överse med om man vill ha det andra.

Och hörni, har ni tråkigt så läs 'Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann'.  Finns kanske på bibblan, annars som  pocket.

 

Postat 2010-05-23 23:01 | Läst 1103 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera