Fortfarande lika oklart med inriktning. Jag skriver om det jag känner för och om saker jag gärna skulle få mer kunskap om och höra andras åsikter.

Ekologiska mördarhallon

Det är nog lika bra att jag slänger in en bild på en gång så de som inte orkar läsa i alla fall fått sig ett foto i en blogg på Fotosidan :-)

Ni kanske inte tycker hallonen ser så där fräscha ut som man förväntar sig i fotograferad mat (?). Anledningen är att de är kokta. Ni minns väl larmrapporterna om hepatitsmitta i frysta hallon för ett tag sedan. Inget att göra sig lustig över, det kan vara allvarligt med hepatit.

Blev sugen på lite godis och  plockade fram maränger och vispade grädde och hittade ett paket hallon i frysen. Ekologiska. Det ni! Läste på paketet att hallonen kom från Chile och Serbien och att de packats i Polen. Ekologiskt? För att kallas ekologiskt borde det finnas fler kriterier än att produkten kanske inte har besprutats med miljögifter. Transporter runt halva jorden känns så där lagom ekologiskt tycker i alla fall jag.

I Danmark stoppades importen av hallon från Serbien  redan 2011 tror jag. Mina desserthallon kokades i micron för säkerhets skull.

Och om det är någon som har synpunkter på rubriken och kanske anser att de övriga ingredienserna i min dessert "mördar" lika mycket som hallon så vill jag påpeka att både vispad grädde och maränger mest består av luft.

Hmm... undrar hur det står till med luftkvalitén i Solna?

Nu blir det kaffe och nån sorts marängsviss.

 

 

Inlagt 2013-06-01 21:54 | Läst 1035 ggr. | Permalink
Din titel fick mej att öppna och läsa. Sorgligt men sant, trots det kan jag ju inte låta bli att le när jag ser din bild. Mikrade hallon blir inte så dekorativa. Vi får vänta tills våra egna mognar.
Hälsningar Lena
Svar från Enicar 2013-06-02 21:04
Hej
Det var bra att bilden fick dig att le. Min tanke var att det skulle vara både skämt och allvar.
Plocka vildhallon ser jag fram emot. Du kanske har hallon i trädgården?
Tack för din kommentar.
Pa
Mmmm, det ser gott ut även om de är mikrade.
Kanske inte så nyttigt för bilringarna, men för humöret!
Visst är det konstigt att de skeppar runt maten. Hur kan man fånga fisk i ishavet och sen filea den i Asien? Fryser dom den hel då och sen tinar upp och rensar? Annars skulle den ju inte hålla? Ännu en av tillvarons olösta gåtor!