I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Tiden springer iväg... Farsan 75år

Oj oj vad tiden springer iväg!

Jag fyllde 50 för en månad sedan och nu i morgon fyller farsan 75år! Så vi passade på att fira han i Skellefteå i dag.

Det här är min farsa Ture som blir 75 år i morgon, han har fortfarande kvar leksinnet :-) och är fortfarande i full gång med allt! Han håller i brorsans yngsta grabb Wille på bilden.

Wille i närbild med värsta gluggen! - han kan suga sugrör och ändå bita ihop :-)

Blev att grilla lite fläskfile och annat gott

Tur att brorsan har ett stort kök!

Här sitter 75åringen och verkar vara på gott humör som oftast!

Blev en liten samlingsbild av vi som kunde komma och fira i dag, många nära saknas då inte alla kunde komma i dag. ( jag är den enda solen lyser på, men dom brukar väl säga att även solen har sina fläckar? :-) Håller om min dotter Elina och min son närmast henne,

Min syster, Farsan Ture, Morsan, Broder och Jag...

Grattis farsan på din 75 års dag...

Någon som funderat på vad livet går ut på?

/RickePostat 2015-09-13 20:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Blev både båttur och nästan 30 mil på bågen idag

Vaknade sent idag, fick besök av gamla vänner och min son som kom förbi, därefter tog jag min hoj och tänkte dra en av sista reporna innan det blir för kallt ute, körde till Bjursele där min kusin Anders har sin sommarstuga, han har inhandlat en lite större leksak, en typ vattenskoter som rymmer 4 personer, 155 hp och jetdrift, cool grej som gick ruskigt bra, och fördelen med denna är att man kan köra även där det är väldigt grunt för ingen propeller som sticker ner i vattnet, utan det är jetdrift...

Speedster 155hp

4 stycken vuxna kan åka med, cool och snabb

Sedan körde jag vidare till Skellefteå och mötte upp broder Stefan, vi körde alla möjliga roliga och krokiga vägar några mil runt om i Skellefteå, var riktigt skoj trots det kom lite vatten från ovan stundvis.

mitt ute i bushen?

typ 21 km till Lövånger

verkade gott om bränsle här, i alla fall för dom som gillar havre, men nu har vi inga havremoppar för vi kör Harley

Dom blev lite skitiga för allt regn, men dom är köpta för att användas och inte poleras hela dagarna.

Nackdelen att följa med broder är att det det blir sällan man stannar av, blir väl köra 15 mil, stanna, tanka, köra vidare... så blev inte heller så många bilder ;-)

Men kul att köra krokiga vägar så man får lägga omkull hojen allt man törs för att klara av kurvorna... - Livskvalité

/RickePostat 2015-09-05 20:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Norrsken

Natten till fredag kom jag hem sent, tittade upp på himmelen och såg att det var ett riktigt härligt skådespel, rent ut sagt ögongodis. Så jag hämtade kameran och ett filmstativ som egentligen inte fungerar så bra, men hade lånat ut fotostativet just då så man tager vad man haver.

Här är några av bilderna...

Som ett vulkanutbrott från berget tvärs över sjön stod himmeln i häftiga färger

Härlig stjärnhimmel, dimma över sjön och bakom träden är det sprakande färgspelet som moder natur bjuder på kvällens ljusshow.

fotograferad från bryggan till sommarstugan i Norsjö

Det är halvmånde, men med 30 sekunders slutartid så lyser den upp dimman och vattnet som en sol...

Häftigt då Norrskenet ändrar skepnad hela tiden...

Jag var nog ute och fotograferade till 03.00 innan jag blev så trött att jag fick uppsöka sängen, för jag skulle börja jobba kl.08.00 så lite sömn han jag ju få i alla fall :-)

/RickePostat 2015-09-05 20:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Canon XC10 ett snabbt test

Jag kunde inte låta bli att köpa en Canon XC10 för trots all kritik den fått innan den kommit ut, så är det en riktigt bra liten kamera, även om den har fast optik och liten sensor. ( se gärna testfilmen, inte märkvärdig och har inte lärt mig den ännu, då jag bara haft den i några timmar ännu )

Men klart enklare att filma med den än ex, en systemkamera som Canon 5D MKIII, du kan filma utan stativ om du vill, den är inte lika skak-känslig som en DSLR kamera, den är byggd för att filma med som också märks ganska snabbt. Så ska bli kul att göra någon film med denna framöver. Om inte annat montera den på drönaren.

Tror dock att det blir bra komplement till varandra denna XC10 och EOS 5D kameran, för visst blir det kortare skärpedjup med en glugg med stort ljusinsläpp och en större sensor, men blev ändå förvånad så kort det blev med denna och snyggt skärpedjup dessutom kan jag tycka.

Så stor är en Canon 1Ds MKIII och så liten är Canon XC10 ( filmkamera och stillbild i samma kamera, men mera byggd för att filma )

Här är Canon 5DMKIII och Canon XC10

Det är både för och nackdel med fast optik som den har, fördelarna är att slippa släpa på 2-3 tunga objektiv som man oftast missar något att filma för man måste byta precis just då, sedan är den alltid klar med "vidvinkel till zoom". Du slipper rengöra sensorn, blir billigt i längden för du kan ju inte köpa någon ny glugg till denna kamera då den rakar'n sitter fast :-)

Nackdelen är väl att det blir inte riktigt lika kort skärpedjup som med en ljuskänslig glugg

Som sagt ska bli kul att se vad man kan åstadkomma med denna framöver

Ha de gott!

/RickePostat 2015-07-01 02:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Inte lätt att bara köra förbi när man ser allt som blir fint som foto

Oftast är jag stressad på morgonen när jag åker mina fem mil till jobbet, men ibland är det nästan omöjligt för mig att bara köra förbi om jag ser något som jag ser är vackert eller ovanligt, det kan vara allt från snygga vyer , oväder, vackert ljus, ja det mesta beror ju på hur ljuset är, för det är helt klart ljuset som gör bilderna för utan ljus blir det ju bara helt svart.

Jag har kört ca 2500 mil fram och tillbaka efter denna väg varje dag det sista året, har blivit rätt ofta man stannat för att fotografera något vackert eller hjälpa någon stackare som fastnat i Åmlibacken, eller kört av vägen, ja det händer nästan dagligen under vissa perioder.

Inte lätt att leva med en fotograf

Jag glömmer både tid och rum när jag står där och fotograferar, tiden bara flyger iväg utan man märker det. I går kväll, så slutade jag sent på mitt jobb i Norsjö som vanligt, så blev nog typ 18,30 innan jag kom mig iväg ( är egen företagare inom Foto & Reklam )

När jag kom till Lillholmträsk så var det en magisk dimma som bredde ut sig, så var bara tvungen att stanna för att se om det fanns något #fotobart...

Mäktigt när allt inte är som det brukar vara

Snart är det ljust dygnet runt här uppe i norr. Inte långt kvar till Midsommar vilket märks när solen fortfarande står högt uppe på himmelen även när klockan börjar vara 20-21 tiden. därav det härliga skenet, solen, dimman...

Snön börjar smälta och fåglarna börjar återigen kvittra.

Ser du fjärilsvingarna

Inte direkt vackert träd, men associerar till livet när jag ser detta träd... Livet kan vara hårt, och man far illa, men trots det så växer det nya knoppar, vill liksom inte ge upp trots det verkar som det fått ta många smällar och levt ett hårt liv, livsgnistan finns kvar och så är det väl även för många av oss gissar jag?

Den här bilden tog jag på torsdag morgon, när jag passerade Åmliden.

Våren är härlig att se, finns mycket kärlek i naturen.

och så här mycket snö var det kvar på torsdagsmorgon på Åmliden, ett ganska högt berg jag passerar varje dag till jobbet. ( 2014-04-23 )Postat 2015-04-25 15:16 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 66 Nästa 

google-site-verification: google30244f2ec1979fcd.html