Litet naturligt från vår närmaste omgivning i Linnekullatrakten.

Glöm inte att ta in ölen!

I början på maj hade Fotoklubben –Fjälkinge Fotoklubb närmare bestämt—en kvällsutflykt till Kristianstad. Kvällens fotografiska uppgift var att ta bilder till tre teman: rörelse, Kristianstad och passion. Vi samlades vid stadens stolthet, Vattenrikets Naturum. Naturum är beläget i Helgeå, en gång en viktig del av dåvarande fästningsstaden Christianstads försvarsverk. Vid ån ligger den park som heter Tivoliparken, en härlig plats i staden för själslig rekreation. I parken finns två dammar med fåglar, en hel del sjöfåglar kommer dit. De lever helt fritt, till skillnad från invånarna i fågelvoljären. Jag begav mig till den för att söka efter passion.

För nog är det passion det handlar om, när parakiterna tar hand om varandra i kvällningen när det börjar bli sovdags. Det var inte alldeles lätt att plåta med nät mellan motiv och kamera, dessutom allt mer avtagande ljus. Det här paret fastnade i alla fall.

Och det här paret var rörande omtänksamma mot varandra. Först ansar den ena sin partner,

och sedan byter de så att båda blir kliade och befriade från ohyra så gott det går.

Som avslutning blir det en riktigt kvällspuss! Nog är det äkta kärlek det handlar om!

Det har inte blivit så mycket plåtat i omgivningarna den senaste tiden, kroppsliga skavanker och andra göromål i vägen. Och inte så alldeles underbart väder, temperaturen mer än halverades. Men avtryckarfingret måste ju få sin övning, när irisen slog ut blev det några knäpp.

En spindel var modell i går. Eller om det var tulpanen?

I dag var det en annan tulpan som blev utsatt för klickeriet. China pink heter den, berättade makan.

12 grader hade vi i dag, sådana sänkningar ställer till det för mina usla muskler. Men nu ska det bli bättre, i morgon återkommer värmen och det rejält har meteorologen lovat! Så ni måste lova att inte glömma ta in ölen, så den inte står ute i solgasset för länge!

Vi hörs!

Inlagt 2013-05-29 21:48 | Läst 1419 ggr. | Permalink
Gulliga fåglar och nog såg det ut som äkta kärlek.
Häftig bild den sista, inte för att jag är helt säker på vad det är, men det spelar mindre roll. Kan det vara ölen som exploderar i värmen?
Svar från aasaboe 2013-05-30 18:40
Tack Margareta! Jodå, det är en ölburksexplosion. Flera år gammal öl, det luktade jäst pilsner lång väg efter smällen ;-)
Fint fotat!
Ha det så gott!
Svar från aasaboe 2013-05-30 18:40
Tack! Allt gott till dig också!
Underbar text med tillhörande fina bilder som vanligt!
Det jag själv minns bäst av detta var att jag trodde att vi skulle åka på stryk... ;)
//Peter
Svar från aasaboe 2013-05-30 18:42
Tack Peter! Ja det fanns ju vissa motiv som inte blev så glada över höjda kameror... Vi får överlåta gatufotot till yngre och starkare förmågor! ;-)
Peter Henriksson 2013-05-30 18:45
Nästa gång bussar vi Malin på dom... ;)
Svar från aasaboe 2013-05-30 18:51
Absolut, så får det bli! Berättar du för Malin? ;-)
Peter Henriksson 2013-05-30 18:55
Jag tänkte att du som bor längst från henne kanske kunde ombesörja...