Litet naturligt från vår närmaste omgivning i Linnekullatrakten.

Samling efter insamling

Det har inte blivit mycket Fotosidan-verksamhet för mig på ett tag. Ingen alls i stort sett om sanningen skall fram. I tisdags hade vi åskväder runt oss hela dagen. Inte alldeles i närheten men nära nog för att alla kontakter skulle ryckas. Och inte blev det något regn av det heller. På kvällen var det informationsträff med korvgrillning för ProVitae, prostatacancerföreningen. Korvgrillningen var inställd på grund av torkan, men det gjorde ingenting för det fanns gott kaffe och goda kakor. Mötet var vid havet, Strandstugan vid Furuboda kursgård i Yngsjö. Det hade regnat en del där, så trots uppehåll när vi kom blev det inomhusföredrag som gällde och hela församlingen försvann in i Strandstugan.

Detta har ju inte mycket med foto att göra bortsett från att jag naturligtvis tog litet bilder, men eftersom det finns många gamla gubbar -som jag till exempel- här på Fotosidan tänkte jag berätta att det finns aktiva föreningar för de som drabbas av prostatacancer. Och det är många! ProVitae som är den lokala föreningen här, har en mycket aktiv styrelse och en fantastiskt duktig, enormt drivande ordförande i Jan Frick. Han och pensionerade kirurgen Johan Sällström har mycket stor del i att Region Skåne nu skall inrätta ett centralt prostatacancercentrum. Utöver ett enormt lobbyarbete med detta har ProVitae under de senaste 15 månaderna samlat in över en miljon kronor som går till forskningen om prostatacancer. Jan och Johan har all rätt att se nöjda ut!

Beslutet att hålla till inomhus med informationen visade sig vara helt rätt. Efter en stund kom det en kort men rejäl skur som följdes av någon till. Efter informationen var det dags för fikat, och då ställde naturligtvis vädret om till härlig sommarkväll. En bisol tände vackra färger som hyllning till det lyckade resultatet.

Sedan bäddade solen mjukt, och vi åkte hem och gjorde det samma.

När jag på onsdagen skulle titta på FS var det stopp i bloggavdelningen och inga nya kom in. Trodde jag alltså, så var det inte har jag förstått, ”bara” litet uppdateringsstrul. Nåja, jag överlevde och nu är det som vanligt igen!

Vi hörs!

Inlagt 2018-08-18 15:59 | Läst 853 ggr. | Permalink
Det finns så mycket annat att göra, så många människor att träffa. Bitvis kan det vara svårt att hinna med. Och då får Fotosidan vara. Eller går det att ha färdiga bilder i lagret, det underlättar. Föreningsverksamhet är bra, det ger ett utbyte när människor träffas, och det går ju att ta bilder samtidigt.
Svar från aasaboe 2018-08-19 16:16
Och böcker att läsa. Det finns mycket som slår nätet. Första veckan i september startar fotoklubben, och nu kan man ju vistas ute igen utan att förgås av värme, så kanske kan en del av det som skulle gjorts under sommaren bli av. Då blir det ont om tid för Fotosidanbloggande.
Fina väderbilder och viktigt arbete med insamling till forskning. Heder till sådana eldsjälar.
När bloggsidan strular, vilket den gör varenda gång som de har hållit på med uppdateringar, så kan man klicka på knappen sök och får då upp alla nya inlägg också.
Svar från aasaboe 2018-08-19 16:17
Jag såg om söktricket, jag provade men det funkade inte för mig. Kanske Firefox som inte ville? Jag provade aldrig fler webbläsare, ska lägga på minnet till nästa gång.
Mycket bra och viktig verksamhet som ProVitae håller på med. Bra att du är med och stödjer! Vilka vackra bilder du fick ut över havet sedan också. Ovädersmoln är vackra!
Hälsningar, Bjarne
Svar från aasaboe 2018-08-20 19:29
Ja, ProVitae har gjort en oerhört viktig insats, tur att det finns människor av den sorten. Ovädersmoln och alldeles särskilt regnmoln är mycket vackra och mycket välkomna ;-)