Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Embakasi Church, Nairobi Kenya

Hej!

Nu är det dags att återvända till Kenya igen. Skall försöka förmedla lite bilder från en gudstjänst vi var med på...ja det är inte svårt men svårt är det att förmedla känslor och stämningen. Vet inte om bilderna får er att längta/önska er till en gudstjänst som denna, men får ni tillfälle när ni någon gång är på resa i afrika så besök en gudstjänst!! Jag lovar, att ni tar intryck!

Det blir en blandning mellan svartvit och färg.

Kyrkan ligger mitt i smeten, mitt i ett bostadsområde med hus precis intill. När kyrkan byggdes var det helt tomt runt omkring, inte ett hus i närheten. Nu är det lite annorlunda som ni ser.

Mötet började vid tio på förmiddagen, den andra av tre gudstjänster de har varje söndag. Innan vi gick in ville pastorn hälsa på oss och visa oss runt lite grann.

Tittar ut, mellan höghusen folk som bor i plåtskjul, en uppställningsplats för tankbilar mitt i ett bostadsområde....blåljusmänniska som jag är ser jag ett tänkbart katastrofsenario!

Kyrkan bedriver lite skolverksamhet visade det sig.

Hmm, a cold day...undrar hur de definerar vad som är en kall dag? Jag gick ofta i shorts och t-shirt medan många här gick med täckjacka, mössa och halsduk.

Efter en kort presentation av vilka vi var gick vi in i kyrkan, som besökare fick vi sitta längst fram...schysst tänkte jag men efter några minuter i den, i och för sig medryckande musiken/sången kände jag att tinnitusen var på g.

Här hänger vi med i takten eller?

Olika stilar har vi alla, här en med inlevesle och glädje!

Uppe på läktaren satt en hel del barn som senare gick till söndagsskolan. Vad tror ni den här tösen tänkte på?

Föreståndaren, pastor Solomon välkomnar Bengt att predika(på engelska). Mötena här i kyrkan tolkades alltid till engelska från swahili, idag blev det tvärtom...för det mesta i alla fall. Bengt är uppväxt i Tanzania och talar flytande swahili så när tolken inte kunde det rätta ordet på swahili tog Bengt över och predikade en stund på swahili och tolken fick tala engelska till publikens förtjusning.

Bengt rockar loss:)

När mötet var slut vid halv två var det inte fel att få besöka deras för dagen nyinvigda toaletter!

Många här i Kenya talar bra engelska, så även många barn. Efter mötet var det många som kom fram och hälsade, många barn ville hemskt gärna bli fotograferade och skrattade gott när de såg bilderna.

James, längst till höger var lite sur, han ville vara själv på ett foto men så fort han ställde upp för ett kort rusade några kompisar fram.

Vet inte om han blev så värst glad på bilden ändå, ser lite fundersam ut eller hur?

Den här bilden är tagen utanför kyrkans område och i de två kommande bloggarna blir det lite bilder från närområdet.

Ha de!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-09-13 23:11 | Läst 3465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilka bilder du fotar Daniel. Och vilken resa du har varit på.
Härligt att få "följa" med i din värld.

//JO
Svar från Daniel Steen 2013-09-14 19:15
Hej Johanna! Tack för berömmet:)

Jo det var en bra vecka! Fick träffa många härliga människor.
Längtar tillbaka. Hoppas snart komma tillbaka med fler bilder.

Daniel