Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Från Seronera mot Ngorongoro

Hej!

Seronera, där finns ett stort informationscenter. Här brukar många stanna för lunch och för att få lite mer information om Serengeti. De gör även vi. Jag äter snabbt upp maten och fotar lite.

Dom här små krabaterna var framme och snyltade vid matborden. Lite fågel fanns det med.

Och en massa jeepar.

Det finns bort emot 300 olika bolag som vill ta hand om din safariresa. Var noggrann, hör dig för bland vänner så hittar du säkert ett bra bolag.

Certifikat måste de ha.

Detta var vårat bolag, kanske inte det flashigaste märket men vi var/är mycket nöjda med dem. Bra service hela vägen, bra guide, duktigt på allt, fåglar, djur och engelska. Vill någon ha mer ingående synpunkter är det bara att höra av sig.

På Seronera finns det en drös med ungdomar i vita t-shirts, de är under utbildning för att bli guider. Här får de lite praktik genom att guida oss turister genom en liten turistrunda på området. Gör gärna det så stödjer du dessa ungdomar. Vi letade upp en av de få tjejerna, tror hon hette Maria.

Så här går migrationen till. Informativt och lätt att förstå.

Här mötte jag en stackars svensk som kom fram till mig, han hade sett att jag hade Canonkamera och undrade om jag hade en laddare att låna. Hans hade gått sönder på lodgen pga dålig strömtillgång sa han. Kan vara ngt att tänka på. tyvärr funkade inte min laddare till hans kamera:( så där stod på sitt livs resa med tomma batterier. Stackarn!

Bäst o passa på...

Det finns alltid något att fota...

Den här lilla musen hade hittat lite grönt gräs utanför toan.

En slang som läcker ger denna fågel möjlighet till ett litet bad.

Vi har nu lämnat rastplatsen och drar oss mot Ngorongoro.

Den här zebran var verkligen i trubbel, dels skadan som gjorde att hon haltade betänkligt, sedan tror jag att hon är dräktig, var väldigt svullen om magen(rätta mig om jag har fel). Ingen bra kombination här bland alla rovdjur.

Jag avslutar med några fåglar...igen.

Till sist en riktigt brud min fru Ulrika, mer om henne i morgon.

Ha de gott!

Daniel

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-02-17 20:32 | Läst 6548 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul att få ta del av er fina safari!
- hawk (f.d. musungu)
Svar från Daniel Steen 2014-02-17 23:33
Tack för det Håkan!

En gång musungu alltid musungu, jag/man vill tillbaka.

Daniel