Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Glada matjuvar i Ngrongorokratern

Hej!

Vi är nu inne på sista safaridagen och det blir nog inte så många mer inlägg från vår safari, kanske något till. Visserligen finns det många mer foton men vi måste fortsätt vidare.

Det är dags för lunch och vi kommer till sjön i kratern. Vår guide Efraem sa till oss att stanna i bilen och äta för annars kunde vi bli skadade.

Bästa fikaplatsen just idag. Vad han menade var att det var en stor risk att bli riven av en brun glada.

När jag käkat följde jag gladornas matjakt.

Här en av de bruna gladorna. Brun glada är världens vanligaste rovfågel. Här i Tanzania är den gulnäbbade rasen vanligast men den europeiska förkommer också, den har bl.a annan näbbfärg.

Ett par?

Nu följer en bildserie på en glada jag följde, alla bilderna är inte perfekta, lite oskarpa men visar med tydlighet varför man skall sitta inne och äta.

Så nu vet ni ät i bilen när ni är vid sjön i Ngorongoro. Vår guide var mäkta irriterad på den slarviga kollegan. Kvinnorna klarade sig utan skador kan sägas.

Nu är det dags för tredje perioden i hockyn, hoppas Sverige kan vinna.

Ha nu en trevlig helg allihopa!

Daniel

 

Inlagt 2014-02-21 14:48 | Läst 4570 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En härlig bildserie och Sverige gick ju till final. Det här är en andelning till att jag gillar bloggarna så mycket. En serie med bilder säger mer än en enda perfekt bild (som ger många kommentarer i en pool).
Hälsingar Lena
Svar från Daniel Steen 2014-02-22 20:02
Go kväll!

Håller med dig! Visserligen kan jag skriva lite om jag lägger ut en bild i någon pool men tycker det är lite löpande text till flera bilder.
Skulle gärna ta någon perfekt bild ngn gång:)
Trevlig helg!

Daniel