Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Ejder, ejder och än mer ejder!

Hej!

Strax efter påskhelgen tog jag mig en tur till Hasslö, Blekinge. Mina föräldrar bor där sedan ett antal år. Nu hade pappa blivit sjuk så jag ville träffa han. 

Efter första besöket på Karlskrona sjukhus åkte jag hem till mamma på Hasslö. På seneftermiddagen tog jag mig till Sandviks badplats på Hasslö för att se lite fågel.

Det visade sig vara ett magnifikt ejdersträck hela kvällen. De kom överallt...nja inte under mig men nästan:) Räknade till nästan 5.000 på några få timmar. Här kommer några bilder från kvällens skådning.

Inte var de rädda för mig. Jag stod väl synlig längst ut på en kobbe när de passerade mig.

Den här avslutande bilder får visa lite hur det kunde vara med flera flockar på samma gång ut över havet, samtidigt passerade flockar bakom mig över Hasslö. En riktigt kul kväll blev det. Som fågelskådare vill man ju gärna se lite nya, gärna udda arter men det finns inget som slår en bra sträckdag/kväll!

Ut och skåda/fota!

Daniel

Inlagt 2016-04-18 19:24 | Läst 2704 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härliga bilder Daniel!
Kul med så mycket ejder (jag som tyckte Jan visade mycke ejder) och du fick en del riktigt fina bilder.
Hälsningar Lena
Vackert med sträckande Ejder! Det brukar passera väldigt mycket av dom även i Stockholms skärgård, men man måste ut till dom yttre öarna.. När jag var på Sandhamn för en vecka sedan så verkade Ejdersträcket redan vara över.. såg inte en enda sträckande Ejder! Det verkade vara mera parbildning som var på gång..
Hälsn!
Vilka härliga bilder av fåglar i flykt. Har alltid förundrats över den synkronicitet som vadarna flyger med.
Hälsningar//GöranR
Tack skall ni alla!

Roligt att ni gillade dem, då kanske jag vågar mig på några till. Det får bli i morgon, jobbar nattpass nu på ambulansen. Lägger nog upp en bild strax, lite mer budbärare för våren.

Daniel