Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Fruktansvärda nyheter från Sydsudan/Kenya men även lite goda:)

Hej!

Ni som har läst min blogg sedan mars vet att jag skrivit mycket om Sydsudan och om hur vi efter resan startat en insamling för att kunna hjälpa till i kampen mot svälten.

Förra veckan hände något fruktansvärt då lastbilen vi hyrt med 40 ton mat mm blev överfallen, föraren mördad och maten stulen. Läs mer i länken här under:

Läs mer < länk till pressmeddelande

Här kommer också en filmlänk som vi spelat för att samla in pengar till mat mm. 

Se gärna den korta filmen för att få en liten bakgrund. 

212404066 < länk till filmen

Det är dessa Nyangatom som vi hjälpa.

Vi träffade på flera med tecken på undernäring/svält

Rött betyder svält!

Nu till något kul!

Vi har lyckats få tag på 40 ton majs mm som är i Sydsudan. Vi har utrustning för att röja fram en väg, vi har män som skall göra det. Fantastiskt att trots det tragiska som hände kunna fortsätta jobba för att Nyangatom folket skall få mat och utsäde. 

Tack vare många personers insatser är hjälpen på väg. En viktigt person har varit George Echom politiker som faktiskt själv är från Nyangatom stammen. 

Nu får vi hoppas att arbetet med vägen till Lotimor fungerar bra, utan missöden.

Lotimor med omnejd.

Skulle ni vilja vara med och stötta arbetet så använd gärna de vägar som visas i filmen.

Hälsningar,

Daniel

Inlagt 2017-05-24 22:12 | Läst 7338 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Länkarna är väl värda att besöka. Det är gott att följa ditt fina bildreportage från Sydsudan och Lotimor. Vilket arbete!
Svar från Daniel Steen 2017-05-25 11:13
Hej Ragnar!

Tack för din input. Kul att du även besökt länkarna.

Önskar dig en skön helg! Min blir på jobbet, 2 dygnspass, fredag och söndag. På lördagen fota en vigsel och därefter servera på festen...kommer nog vara liite seg på måndagen.

Daniel
Oerhört tråkigt när hjälpen inte kommer fram. Du gör ett fint jobb både med dina inlägg här på FS och arbetet på dina resor. Världen behöver fler som du.
Hälsningar Lena
Svar från Daniel Steen 2017-05-25 18:05
Hej Lena!

Tack för dina tankar och vad du skriver. Nu kommer det hjälp dit men det har ju blivit mycket dyrare och ffa har en människa mist sitt liv helt i onödan.

Här om dagen körde vi/de igång. Själv har jag inte gjort mycket, bara varit där i några veckor, hoppas dock att genom lite inlägg på FS o fb mm kan lyfta fram behoven men också de härliga människorna vi mötte i Sydsudan.

I september blir det en sväng igen om allt blir som vi planerar.

Ha en underbar helg!

Daniel