Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Kreta del 7: På hotellet

Hej!

Grrr! Fått börja om, hade bara en bild kvar när jag strulade till det och blogginlägget försvann.

Nog om det. Vårt hotell låg 400 meter från havet så vi fick ta en liten promenad var dag. För att folk(vi turister) skulle hitta hotellet igen fanns det skyltar som visade vägen.

Här fanns även några kaktusar som blommade fint.

Vackert!

Ville vi använda våra grå hjärnceller kunde vi spela lite schack.

Stora pjäser.

Fågel och fotonörd som jag är kunde jag inte lämna kameran eller kikaren på hotellrummet utan de var med i ryggsäcken vid poolen. Det kunde ju komma någon rolig fågel förbiflygande. Nu var det rätt tunnt på den fronten men såg bl.a några rostgumpsvalor, lite ormvråkar samt de här hägrarna som var snälla nog att ta två varv över poolområdet.

Natthägrar, det var sex stycken men bara två med här på bild.

Hotellen brukar alltid anordna lite kvällsaktiviteter för att underhålla turisterna, så även här. Vi höll oss på avstånd under dansen och karoken men en kväll med lite clowner/artister kan väl inte vara farligt?

Visst snurrar jorden allt snabbare, här ett bildbevis.

Helt plötsligt fann jag mig i centrum för allas uppmärksamhet. Jag och tre andra pappor hade blivit framdragna för att medverka i en aktivitet(detta till mina grabbars skadeglädje).

Jag har blå tröja och någon slags grön potta på huvudet. Tack o lov gick det ganska snabbt och sedan tog clownerna över igen.

Förvånad?

Han var faktiskt rätt skicklig måste jag säga. Visst finns det mer att visa men besparar er alla badbilder, matbilder mm. Nu är det nog bara en morgon kvar att visa lite bilder ifrån.

Daniel

 

Postat 2011-11-02 10:51 | Läst 3179 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kreta del 6: Längs gatorna i Agia Apostoli

Hej!

Hotellet vi bodde på var centralt beläget så det var en del trafik i området. Inget störande dock.

Inte ens ambulansen lät något, sirenerna kanske var sönder. Hade varit kul och fått följa med och se hur mina grekiska kolleger jobbar.

Ett riktigt lass med schyssta meloner. Lägg märke till megafonen på taket, tyst för tillfället men kunde säkert låta en del.

Min morgonrutin var ju upp i ottan och ut och promenera, kamera, kikare och vatten medföljde. Oftast gick promenaden ner mot havet men inte idag. Nu ville jag se vad som fanns bortom backen vid hotellet.

Riktigt så långt som till bergen hade jag inte tänkt och gå. The white mountains, kallades de för att det nästan såg ut som snö på topparna. Så var det ju inte nu på sommaren men vintertid finns det snö där.

Gick förbi en kyrkogård. Gick inte in då det var lite folk där.

Oftast en bild på den/de döda, något ljus och en helgonbild av något slag.

Kyrkogården låg fint på en kulle med utsikt mot bergen. Fullt med blommor, inga äkta då det snabbt skulle vissna.

Längre bort från centrum blev det mer och mer odlingar, här fikon(tror jag) och senare olivodlingar med mängder av olivträd.

Enligt uppgift skulle det finnas 30 miljoner träd på ön.

Vid skörden lägger man ut de svarta finmaskiga näten under träden och sedan skakas oliverna ner och samlas ihop.

Vindruvor för att ätas eller till vintillverkning?

Jag känner inte till om det tillverkas något gott vin på Kreta, har i alla fall inte hört Carl-Jan nämna något om vin från Kreta på radion hos Lotta Bromé.

När jag var ute och gick ville jag också se lite fågel men de var få till antalet arter och väldigt skygga, lite lättare att se vid strändernas buskmarker så jag återkommer kanske snart med några bilder.

Daniel

Postat 2011-11-01 15:48 | Läst 4178 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En smörbolls liv

Hej!

Tog en promenad efter ett nattpass nyligen, denna gång blev det vid Bondbergets naturreservat på Ekhagen i Jönköping. Mitt mål eller min önskning var att kanske kunna få höra en sommargylling eller någon annat kul i fågelväg. Visst sjöng det fortfarande lite fågel men de flesta hade det fullt upp med att mata sina ungar, de flög snabbt undan innan jag hann ta några bilder.

Blommorna däremot kan inte flyga, de var lite lättare att få med på bild. Har och var stod några smörbollar, tror de heter så. Började med att fota några i full blommning, hittade sedan fler blommor börjat vissna. Tyckte även de var värda att få med på bild, vackra även de i sitt "förfall".

Helt perfekt

Tappat spänsten men bara lite...

Sliten

Livskraften tryter men vacker ändå?

Vari sitter min skönhet nu?

Naken och blottad!

Är livet slut efter "döden"? Är åldrandet något fullt eller vackert?

Fåglarna då? Helt oväntat hörde jag och fin även syn på en fin mindre flugsnappare i ett litet bokskogsområde, en bonus.

Mindre flugsnappare

Till sist min favoritfågel, en koltrast i grönskan.

Vacker!!

Daniel

Postat 2011-06-22 11:03 | Läst 3662 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fåglarna satt inte still....men det gjorde blommorna!

Hej!

Brukar ofta gå upp lite tidigare än jag egentligen behöver för att hinna till jobbet, detta för att skåda fågel och fota lite.

I morse var kaffet med och förgyllde morgonen. Tyvärr hade jag inget flyt med fåglarna idag. Satt högt, skymda av grenar och blad så det fick bli blommor idag. 

Alla är fotade med mitt 70-200 samt konverter 1,4 och 7D, kanske inte det bästa för blommor men är hyfsat nöjd.

Lupiner.

Hundkex.

Vet inte vad de heter.

I Rocksjöns vass hittade jag denna för mig okända växt.

Vit i mörker.

Detta var den sista av blombilderna. Skulle du som kan namnen känna för att berätta vad de heter så gör det gärna. Får passa på att önska alla en skön helg!

Daniel

Postat 2011-06-03 23:04 | Läst 3819 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera