Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3716 / I vänta på Godot, eller att datorn skall komma igång ordentligt ;) och att vattnet skall stängas av!

We’re waiting....

Godot alltså!

I bland blir det mycket på en gång, idag va det tidig uppstigning för att vattnet skall stängas av då man skall byta en ventil i nån huvudledning nere på sta'n! Så det blev en dusch innan morgonfikat och upptappning av vatten i några hinkar och behållare för dagens vattenbehov!

.



Men det här berör inte den här unge mannen! Å det här är ingen ovanlig sovställning om nå'n tror det! Jag kommer att tänka på filmen Gravity! ;)

.



Å det blev en se'n sistarunda med Roffe i går! Regnskurar ställde till det! Idag tar vi det litet lugnare, det blir nog bara nå'n mil högst!

.

Å snart e det Gnesta-planket igen! Lördagen den 29:e juli!
Även med öppet plank och kameraloppis!

.

Annars e det som vanlig, mycket onödiga objektiv Pg! Å här e de grejer som behövs för att använda Harry Zöllners Biometar på Fuji X-E1! :)

"Tänk att folk inte kan lära sig att hänga med i utvecklingen, utan håller på att krångla till det med gamla saker!"
 

Men tänk så här i stället, de flesta normala svenskar e ändå mycket ordningssamma och hänger på i det senaste som presenteras, gäller såklart även i fotografi! Vi är nog ett av de mesta ordningssamma och medhängande folken i världen! Det e väl bättre saker att fundera på glädjas åt! ;) :)

Och ännu så funkar vattnet...?
Måste nog ringa och klaga!!
Men först en påtår! ;)

/Bengan

Ps. Det här med att datorn skall komma igång! Min XP tar litet tid på sig att räkna in alla de grejer som skall var med! Å på Fotosidan e det saker som tex sdk. steamrail.com,  ajax. googleapis. com,  produktion. selectmedia asia. typ! Min XP e noggrann liksom! ;)

Postat 2017-04-22 08:50 | Läst 1024 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3715 / Backträningen avklarad!

Roffe tar en liten lur i solen efter morgonträningen! (Jpeg rakt ut ur X-E1:an med Biometar)

Det va dåligt tempo i början på träningsturen för vi träffade en trevlig stavgångare, och de e klart man stannar och pratar! Han hade haft en stroke, berättade han, och nu va motion det viktigaste!

Se'n gick Roffe och jag vidare mot backarna! De e två backar, först en liten uppvärmningsbacke, och se'n en brantare som kan ta musten ur en, beroende på tempo! Se'n åter, och då blir det bara en backe på slutet som e pulshöjande!

Se'n va jag tvungen att åka och fylla på litet kolhydrater på Humbles bageri! Så det blev en mazarin till påtåren! Å de e en riktig mazarin! Dom mazariner man köper i matvarubutikerna har ofta två förpackningar! Först plastpåsekartongen runt själva mazarinen! Se'n e skalet på mazarinen som en egen liten hårdförpackning! Men det e billigt! ;)

Nu en se'n lunch,
om jag inte skall lägga mig på soffan ett litet ögonblick  och läsa DN ett varv till....  ;)

/Bengan

Postat 2017-04-21 13:48 | Läst 727 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3714 / Så där ja, nu e det bara upploppet kvar!



Roffe och jag tar ofta en litet lägre runda, och då i ett litet högre tempo! Jag behöver det! I går tog vi en runda norr om samhället! Rundan tar en knapp timme i bra tempo, men då måste jag få med Roffe i tempot, och det går ofta bra! Vi tar några lättare kortpauser där Roffe får nosa och skvätta litet innan vi kör vidare!
Och här e upploppet! Bilen syns i fjärran!

Idag backträning!

/Bengan


Postat 2017-04-21 09:48 | Läst 781 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3713 / Mera om skärpa!

Jag satt och tittade på en ny objektivkonstruktion i genomskärning nyss på nätet! Tolv linser i åtta grupper och några av dom e asfäriska och i olika glassorter! Häftigt va? Tänk vad man kan göra med modern teknik! Å numera e det inte bara Tyskar och Japaner som kan göra optik!

.



Jag tänker på optik från 1930-talet eller 1940-talet! Mycket manuella uträkningar! Fast man hade ju hjälp av "Computers!" Computers = kvinnliga matematiker! (Många kvinnor användes för uträkningar inom industrin då den kvinnliga arbetskraften va billigare även då) Men de här 1930 och 1940-tals objektiven e inte så himla långt från dagens objektiv tex vad gäller skärpa som dagens osäkra konsumenter tror! Ni vet, bästföredatum i alla lägen e det som numera gäller! Men skärpan skulle nog räcka för flertalet av dagens amatörbilder! (Om man inte sitter i en dator och förstorade bilderna för att se skärpan i hörnen)

Så för familjebilder, resebilder, minnesbilder typ, och såklart även konstnärliga bilder, då tror jag att ett sån't här äldre objektiv räcker långt! Tillräckligt långt! Fast då gäller det att hålla emot marknadens tryck, marknaden e smart numera, osäkra konsumenter e bra konsumenter, så det jobbar dom på! :)

Å så finns ju även kompisarnas tyckande om vad för ny slags optik man ständigt behöver! ;)

/Bengan

Ps. Men visst går det aningen litet långsammare att fota med en så'n här optik, å så e det litet bökigt att fota med kameran i en uppsträckt hand över huvudet på en folkmassa,  så de här objektiven e nog inget för pressfotografer!

Postat 2017-04-20 16:40 | Läst 891 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 3712 / Det fotografiska samtalet, och problem med Fuji-objektiv! ;) Å nästa Tårtan!

I går hade vi en fikaträff i Södertälje igen, och det va på loppisen! Loppisen e ett lugnt ställe, stort bord, bra och billigt kaffe och mycket att titta på! Å vi sitter som i ett bibliotek!

.

Bengt-Åke letar bilder att visa!
Och nästan allt avhandlades! Från bilder, fotografer och till aktuell politik! Och att Bengt-Åke och jag har problem med två av våra Fuji-objektiv! Det har varit diskussioner på nätet att dom objektiven inte e så skarpa! ;)

.

Men frånsett problemen med objektiven, så va det som vanligt kul, fnittrigt och mycket anarkistiskt!

Carpe liksom!
/Bengan

Ps. Å tänkte förvarna litet, nästa Tårtan alltså, i nästa vecka, den tänkte vi ha på torsdag i stället! Men bara denna gången, se'n e allt som vanligt igen, på onsdagar alltså! :)

Postat 2017-04-20 08:57 | Läst 1174 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 9 Nästa