Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3031 / Det ser ut att bli en fin dag...

Så det gäller att hitta på nå't under tiden det e ljust..

.

För övrigt håller jag på att korrekturläsa en kalender. Vi har bott i Gnesta en tolv år, tror jag, och under tiden har saker förändrats. På bilden ovan är gamla vänthallan fotograferad, en hall som åtskilliga Gnestabor känner igen, men som nu är borta och här ligger Pressbyrån numera!

Har flera liknande bilder i kalendern, så det blir en dokumentärfotokalender!

Men nu skall jag gripa dagen! :)

/Bengan

Postat 2015-11-11 07:55 | Läst 1252 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3030 / Utvecklingen går snabbt med det digitala! Kolla, här e 1,3 mpix-bilder! :)

När vi cyklade på Bornholm så va det med lätt packning! Kamera, pengar och en vindjacka i styrväskan, reparationsgrejer och ett extra däck i sadelväskan! Cykeln är en specialbeställ Italienare, Somec, från Gösta i Vårgårda, full med Campa, och som jag satt på ett MTB-styre på med tumreglage! 

Kom att tänka på den snabba kamerautvecklingen när jag plockade i några mappar och hittar semesterbilder! Bilderna e digitala och en knappa tjugo år gamla, så det har hänt e del i digitaltekniken sedan de här bilderna togs! :)

.

Kyrka på Bornholm! Stadiga grejer!

.

Flyg över Sandhamn! Fick hålla i spakarna när vi va uppe, men inte vid start och landning! : (

.

Midsommar i Grövelsjön! Utan solglasögon!? ;)

.

Jag tror det här är en av mina första Kiev RF! 

.

Å här e kameramodellen när det begav sig!   1,3 mpix! :)

/Bengan

Postat 2015-11-10 09:19 | Läst 1597 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3029 / Det är nödvändigt att fotografera analogt!

Fler analoga bilder från Fotomässan! Några med bra skärpa också! Allt beror på ljuset!

.

Och att gå och fota så här på en mässa e både lätt och svårt! När människor är upptagna med något intressant kan man stå nära utan att man märks! Och står motivet stilla, så är det ännu bättre!

.

Fast vissa har ändå koll i ögonvrån, fast det inte märks här på bilden! ;)

.

Men är man mellan ljuspunkterna, där det e ganska skumt, så blir det svårare! Bländare 2 och en 1/8-del! Tri-X på 800 ASA! Och ett litet tunt negativ såklart!

.

Som sagt, bra ljus är viktigt!

.

Tog flera bilder på kvinnan jag visade i förra bloggen, den här bilden har bäst skärpa! Ljuset va hårt, men det va i alla fall bra ljus! (Delförstoring)

Skall fortsätta att fota en tid till med Summicron 50:an! Även om det känns som ett kort teleobjektiv för mig! Men först måste jag köpa film! :)

Nog för idag!

/Bengan

Postat 2015-11-09 08:08 | Läst 1363 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3028 / Att fotografera analogt, är det nödvändigt?

.

Och förstora gärna bilderna, även om dom inte blir skarpare, så blir dom större! :)

.


Jag fotade med iPhone 4 S nu på Fotomässan! Tycker en mobiltelefonkamera ofta räcker för att illustrera en blogg tex! Man kan ha "kameran" i bakfickan, och tar upp den när man skall fota! Och ingen bryr sig när man går med en mobil och fotar! Och som sagt, för mig räcker ofta en modern mobiltelefonkamera till min blogg!

.

Men en stund innan jag skulle lämna Fotomässan tar jag upp analoga M Leican med Summicron 50:an och Tri-X och fotar med den nå'n timme!

.

Men varför då, jag kunde ju tagit min Fuji X100 i stället, som jag också hade med mig, och sannolikt fått mycket skarpare bilder, och på ett lättare sätt! På Fuji finns även auto-ISO, som går automatiskt mellan 200 och upp till 2400, och skärpan går blixtsnabbt att ställa in! Så va e problemet?

.



Så varför fota analogt i det här läget! Räcker det digitaltekniska inte riktigt hela vägen ut,  eller va e det frågan om? Eller e det nå't annat i det digitala fotandet som inte riktigt stämmer? Kanske e det så!

.

Så jag fotade med M Leican sista timmen på mässan, och "missade" säkert några bilder, för det tar litet tid att ställa skärpa och ändra bländare! Speciellt när ljuset e ojämt och människor går och byter plats hela tiden! Och någon hyperfokal fungerade inte, för bländaren stod på 2 eller 2,8 hela tiden! Och så va jag nog litet ringrostighet i det här sättet att fota! Men det kändes ändå kul!

Och det blev såklart inga superskarpa bilder! Men de e inte det som det här handlar om! Det finns annat i livet än det supertydliga och superskarpa! Jag upplever i alla fall en annorlunda känsla i fotandet! Och tittar man med litet fantasi på bilderna, så bör dom nog funka utan att vara sådär superskarpa! 

/Bengan

Postat 2015-11-08 16:23 | Läst 1274 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3027 / Ove va på Fotomässan i dag lördag! ;)

Ni vet vem Ove e va? ;) Å min litet avoga inställning till årets mässa, kan bero på att jag har sett en del mässor innan, och att allt är en smaksak! :) Men Ok,  det fanns såklart även godbitar på Fotomässan, fattas bara annat! Och så träffar man trevliga och intressanta människor! Och då kan det bli ett spännande fotografiskt samtal, ståendes i ett hörn på en bildutställning! 

Tendenser då, jo det skall vara mycket och många och stort i år! Så tolkar jag det i alla fall! ;)
Men tycker ändå, ursäkta, att mässan va aningen tunn i år...
Å det e mycket teknik, men så e nog amatörfotografin numera.. 

.

Och man får prova olika grejer! Och får rabatter!

.

Å man kan få instruktioner av specialister på kameramärket!

.

Å Brian va här som vanligt! Kul och trevligt! 

.

Å den eminenta kaffebaren fanns på plats som vanligt! Det är den punkten man utgår ifrån! Och kommer tillbaka till!

.

Å det bildas lätt köer!

.

Jaha...?

.

Å Nils-Erik va här! Och det blev ett intressant fotografiskt samtal också!

.

Och Robert Eliasson va här! Om allt går som det e tänkt, så kommer Robert att visa några av sina bilder på Gnesta-Planket 2016!  

Och efter att ha fotat lätt som en plätt med iPhonen, så gick jag över till analogt och M Leica på slutet! Då blev ljuset dålig, och det va inte så lätt att fota snabbt längre! Men allt skall inte vara så lätt jämt! 
Försöker framkalla filmen snarast! :) 

/Bengan

Postat 2015-11-07 17:37 | Läst 1394 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 718 719 720 ... 1325 Nästa