Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2819 / Vad gäller mitt kameraprojekt, iPhonen 4 S! Och så Tårtan på onsdag!

(Å ni som tycker det skrivs för mycket om iPhone 4 S, ni är självklart så självständiga att ni läser en annan och roligare blogg!)

.

Den gamla tiden och den moderna tiden sida vid sida!

Det här iPhone-projektet startade jag mest av nyfikenhet! Och orsak e att en i familjen tog onödigt bra bilder med den här grejen, bara tur tänkte jag, men bilder som jag ändå inte riktigt kunde glömma! Och tyvärr så sa jag vid något tillfälle, att det va bra bilder, och då fick jag höra att man behöver nog inte så mycket mer kamera som amatör! Jag höll på att börja tala om konsumtion i samhället, att få hjulen att snurra, jobb åt alla, som skulle gå i stöpet om man inte investerade i nya, i vårt fall, ny kameror varje år! Men det gjorde jag inte, utan när tillfälle gavs nu, så skulle jag nog avslöja den här iPhone-bluffen!

Jag sa också att om man nå'n gång ville göra större papperskopior, då minsann räcker inte en iPhone 4 S! Men det verkar tyvärr räcka till hyffsade kopior också...

Men när iPhone 4 S blev för gammal, två år c:a, och måste bytas ut, så tog jag chansen att pröva iPhonen i lugn och ro! Första tiden blev såklart att försöka hitta svagheterna, men upptäckte tyvärr snabbt att det fanns fördelar också! Bra grejer alltså! Shit!

.

Fotograferat från ett gömsle! Ganska nära! ;)

Och som nog många redan vet, utan att det sägs så där rakt ut, så uppfattas man inte som en riktig fotograf med en sådan här! ;) Och har man tidigare haft en M Leica runt halsen, så är det ändå värre, vänner undrar, "har du slutat att fotografera" även om dom nyss sett att man fotat med en iPhone! Ni fattar förutsättningarna, och den mentala styrkan som behövs,  för att öppet fota med en iPhone! ;)

Och det e även så här på FS, i fotokyrkan alltså, det blir då och då något krystade kommentar och undringar, även om dom inte sägs riktigt rakt ut, men det går att läsa mellan raderna! ;) Och man säger också, att det e ändå bilden som e viktigast! Morsning! Tekniken e tyngre! Ger prestige! Även för mig såklart! :) 

Men för att avsluta en lång harang, jag kämpar vidare ett tag till ute i fotografiska periferin med den "fotoapparaten!" (Det kan vara dumt att kalla den kamera)

.

"Va va det jag sa, han har slutat att fotografera!"

Och så till slut, det e fotofika på Tårtan nu på onsdag! Från 15.00 c:a!
Väl mött, både med och utan fotoapparater! För det e bilden som e viktigast! ;)

/Bengan

Postat 2015-05-18 09:23 | Läst 1786 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2818 / Är en mobiltelefon undervärderad som fotoapparat? Tycker nog det! Och om Leica!

.

Det här är en delsammanfattning av ett pågående fotoprojekt.  Jag håller ju på att undersöka iPhone 4 S vad gäller fotoapparatsfunktionen, och tycker den funktionen har fungerat mycket bra hitills! Och den fungerar dessutom mycket bra i bloggen! Jag har ju tidigare sett ned på det här fotograferandet, men nu när jag prövar en iPhone 4 S under en längre tid, så blir jag imponerad av möjligheterna och får nog börja krypa mot korset!  (Och som jag sagt tidigare,  jag fotar bara med apparaten, har inget simkort)

.

Utsikt mot Riddarfjärden! Och ni som känner er Zorn, kolla på vattenspeglingarna nere till höger här i bilden! Lika bra som Zorn målade! :) De va faktiskt ett reportage i DN i dag om Zorn som fotograf. Zorn använde foton som förlagor till vissa tavlor. Inget konstigt, så gjorde även några av  Skagenmålarna!


Begränsningar i fotoapparaten då? Det kan man alltid hitta, men tittar man på fördelar, så tycker jag det är mycket plus! En iPhone 4 S är lättburen, och väcker ingen uppmärksamhet och "tar bra bilder!"  Och bilderna blir oftast tillräckligt bra, i alla fall för mig! Nu är den här "kameran" såklart inget man tar fram om man har specialintressen, typ aktionsportfoto, fågelfoto på håll eller liknande, men som en snapshotskamera, eller gatufotokamera, där tycker jag iPhone 4 S funkar bra!
Även som dopkamera! ;)

.

De här e bilder tagna med iPhonen, både egna bilder, och bilder tagna av min fru!  Och som sagt, jag tycker iPhone 4 räcker långt! I alla fall för mig som amatör!

.

Å den här bilden undrade någon om den verkligen va tagen med en mobiltelefon! :) Klicka gärna upp bilden och se de "analoga valörerna"! ;)
Bra gjort iPhone!

.

.

.

Klicka gärna upp bilden!
.

.

iPhone klarar faktiskt motljus ganska bra! Moln mot den ljusa himlen syns , de syns aningen struktur i kvinnans svarta rygga, och även reflexerna i den blöta trottoaren klarar iPhone 4 S hyffsat bra!

.

.

.

Konstnärlig bild tagen inne i en biltvätt!
.

Och avslutar bildserien med en selfie, en riktig selfie i en spegel! Klicka upp bilden och kolla ögonbrynen! Skärpa liksom! Ändå e det här en delförstoring!

Men det här myckna skrivandet om iPhone 4 S kan såklart vara aningen känsligt på en Fotosida! ;) På en riktig Fotosida skall det vara "riktiga kameror!" ;)  Eller "svåra kameror" som inte vem som helst fotar med! En M Leica tex! ;) Å inte nå't dj-a mobiltelefonkameratjafs! :)

Å andra sidan, jag tror att vissa saker kan sitta i bakhuvudet hos en mobiltelefonfotograf! "Jag måste nog köpa en riktig kamera, så jag kan utvecklas som fotograf! Och även kunna visa upp mig! 
Där kan man nog fundera litet, och kanske vänta litet, och pröva vidare ett litet tag till.... 
Och man behöver ju inte tala om vilken "kamera" man har! :) 

Nog för idag!
Slut för idag!

/Bengan

Postat 2015-05-17 16:52 | Läst 1843 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2817 / De har varit en fin helg, å helgen e inte slut än!


Helgen började med trädgårdsarbete, de e ganska vanligt numera, men sedan åkte vi till våra vänner, en av dom e radioreporter, eller radiostationsvärd, och vi skulle ut i sändning nån timme senare! För jag skulle också vara med sa han!?!

.

Men innan dess, en räkmacka och en IPA!  Å vad vissa tittar på här, det fick vi aldrig veta!

.

Nåja, grabbarna åkte efter mackan till radiostationen!

.

Här provas det mikrofoner!

.

Jag provade också mikrofonen!

.

Allt gick lugnt och fint till i sändningslokalen för det fanns en ordningsvakt! När jag hälsade på henne ( hon e en så'n där Bull-hund) så tog hon min handled i munnen och "tuggade" runt litet! Väldigt försiktigt, jag blev bara aningen röd på huden! Husse sa då, "så gör hon när hon gillar någon!" Tack sa jag, och kliade henne litet mera på bringan, och fick som tack litet extra tugg på handleden!

.

I dag va det dop! Jag tänkte inte fota nå't, men kunde inte låta bli! Det blev ett helt underbart dop av lilla Inez, med mycken glädje, värme och skratt, men även med det allvar som ett dop innebär!

.

Och efteråt ett trevligt samkväm med mera skratt tillsammans med släkt och nära vänner, ätandes smörgåstårta och sedan marsipantårta till kaffet!

.


Ett dop att minnas! Mycket, mycket länge!!

.

Väl hemkommen till Gnesta så tog vi en promenad! Passade på att titta in till Robban i Kaffebaren nere i stationshuset, där Robban nu även har en Bistro! Det blir perfekt för Gnestaplanket! Jag menar, att när vi e klara med planket, så går vi till Bistron och tar en öl! :)

.

Robban ropade från köket, "jag har inte tid med dej just nu!" Personalen hade inte heller tid! Men det e inga problem, "I'll be back" sa jag bara! :)

/Bengan

Ps. Och som vanligt, iPhone 4 S.

Postat 2015-05-16 21:13 | Läst 1949 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2816 / Foto e en materialsport! Kolla bloggar som skriver om material så fattar ni!

Jag menar, se så många inklick en blogg om kameror får! Och vad e problemet med de då? Inte så stort tycker jag! Inte för mig i alla fall! Jag vet tex materialare som håller på och tjatar  om iPhone 4 S hela tiden! Blir inte det också ett materialtjat va? :)

Och hur som helst, man väljer att läsa vad man e intresserad av! Det andra skippar man! 
Enkelt liksom! 

Ha nu en fin materialdag med många fina bilder!
(Jag skall ut och klippa gräset innan regnet kommer!)

/Bengan

Ps. Bilden e tagen med iPhone 4 S! Vad trodde ni annars?  ;)
Och läs skillnaden mellan material och materiel här nedan! :)

Postat 2015-05-15 08:37 | Läst 1501 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2815 / Ökendag igen! Och Thomas Piketty! Och den konstiga Leica-optiken! :)

DN på papper kom inte idag, öken alltså! Som tur var hade vi kvar gårdagens DN för fördjupningsläsning! Tror det e bra att hinna läsa saker ordentligt, i alla fall för förståelsen av vad som händer i världen! Nu tycker jag det börjar bli intressant vad gäller den svenska ekonomin! Men jag tycker att man tassar runt det stora problemet, om man vill få snurr på ekonomin, eller så törs man inte peta på det! Inte ännu i varje fall! Det samma sak med den Europeiska ekonomin! (Och den amerikanska)

Pikettys analys av de föregående två seklen visar att kapitalet i sitt naturliga lopp inte tenderar att spridas och "sippra ner" till allas gagn, som man tidigare trott, utan tvärtom koncentreras till ett fåtal. Som vi tydligt märkt de senaste åren även i Sverige! Så utvecklingen av välståndet från 30-talet till efterkrigstiden, är att betrakta som en anomali beroende på den utmaning depressionen och världskriget skapade just då! (De e klart att en ny depression och ett nytt världskrig skulle ju kunna få fart på världsekonomin igen)

Men vad det handlar om, de e att det e andra tider nu, men man kör på i gamla spår! Testar och lappar i ekonomin och undrar varför det inte händer något! Man skall väl snart sänka reporäntan till  - 5 % bara för å testa! För man vet aldrig!

.

Annars rätt lugnt i Gnesta, pratade några ord med Micke idag nere på perrongen!

.

Och Kaffebaren bygger ut en större uteservering! Perfekt till Gnesta-Planket!

.

Och den konstiga Leica-optiken! :) Tio exponeringar kvar innan framkallning! :)

/Bengan

Ps. Alla bilder i bloggen är tagna med iPhone 4 S, förstora gärna bilderna så ser ni hur bra bilder det blir med iPhone 4 S. Det behövs inga Canon Eos 5Ds och 5Ds R här inte! ;) 

Postat 2015-05-14 16:44 | Läst 1729 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 763 764 765 ... 1328 Nästa