The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2815 / Ökendag igen! Och Thomas Piketty! Och den konstiga Leica-optiken! :)

DN på papper kom inte idag, öken alltså! Som tur var hade vi kvar gårdagens DN för fördjupningsläsning! Tror det e bra att hinna läsa saker ordentligt, i alla fall för förståelsen av vad som händer i världen! Nu tycker jag det börjar bli intressant vad gäller den svenska ekonomin! Men jag tycker att man tassar runt det stora problemet, om man vill få snurr på ekonomin, eller så törs man inte peta på det! Inte ännu i varje fall! Det samma sak med den Europeiska ekonomin! (Och den amerikanska)

Pikettys analys av de föregående två seklen visar att kapitalet i sitt naturliga lopp inte tenderar att spridas och "sippra ner" till allas gagn, som man tidigare trott, utan tvärtom koncentreras till ett fåtal. Som vi tydligt märkt de senaste åren även i Sverige! Så utvecklingen av välståndet från 30-talet till efterkrigstiden, är att betrakta som en anomali beroende på den utmaning depressionen och världskriget skapade just då! (De e klart att en ny depression och ett nytt världskrig skulle ju kunna få fart på världsekonomin igen)

Men vad det handlar om, de e att det e andra tider nu, men man kör på i gamla spår! Testar och lappar i ekonomin och undrar varför det inte händer något! Man skall väl snart sänka reporäntan till  - 5 % bara för å testa! För man vet aldrig!

.

Annars rätt lugnt i Gnesta, pratade några ord med Micke idag nere på perrongen!

.

Och Kaffebaren bygger ut en större uteservering! Perfekt till Gnesta-Planket!

.

Och den konstiga Leica-optiken! :) Tio exponeringar kvar innan framkallning! :)

/Bengan

Ps. Alla bilder i bloggen är tagna med iPhone 4 S, förstora gärna bilderna så ser ni hur bra bilder det blir med iPhone 4 S. Det behövs inga Canon Eos 5Ds och 5Ds R här inte! ;) 

Inlagt 2015-05-14 16:44 | Läst 1723 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Att de rika blir rikare och de fattiga blir fattigare tror jag det står om redan i bibeln. Men vem kan förstå sig på räntan? Jag undrar om dessa saker bekymrar Micke på perrongen. Är han där varje dag?
Svar från Benganbus 2015-05-14 17:24
Micke e nog där några gånger veckan.
Han och några kompisar träffas där.
/B
Fint porträtt, Bengan. Snyggt svartvitt.