The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2009 / Stadsvandring i dag igen. (Stockholm)

"Jaha, du tar tåget in till sta'n, va e de bra för?"

Jag fick låna min frus SJ-kort i dag och åkte in till Stockholm på fyrtiofem minuter! Fortsatte sedan mot Sibirien med att ta Tunnelbanan till Rådmansgatan! Hade planer på en liten nostalgivandring i mina gamla hemtrakter! Och så blev det!

Men bion som låg här på Roslagsgatan e borta! Bensinstationen som låg i hyreshuset på Surbrunnsgatan e borta, polistationen e också borta och Abbe e borta!

.

Men träffade en god vän nära Vanadislunden och fick ett långt och trevlig och glädjande samtal! Han hade tidigare varit allvarligt sjuk, men e nu i stort sett frisk! Se'n va det mycket lätt att gå vidare!

Men jag tog inte Sveavägen speciellt långt, utan gick upp över tidigare Kårhuset och fram till ett fik bredvid Strindbergsparken för en fika!

.

Här kan man sitta på trottoaren vid ett bord och fundera och titta på de få som passerade i ett lugnt tempo! Skönt liksom! Efter fikat gick jag ned på Vasagatan för att gå vidare upp till Söder via Slussen! 

.

Men efter några hundra meter på Vasagatan så kändes det inte så lockande längre att trampa trottoar i Stockholm i det vackra vårvädret, utan jag kollade tågtiderna och hittade ett regionaltåg som skulle gå om en halvtimme till Gnesta, och så gick jag till Centralen i stället!

Utsikt mot Gamla sta'n.

Krom e modernt numera!
.

Men visst e det ofta kul och intressant att åka in till Stockholm, men det e också skönt att gå ned och ta tåget hem! :)

/Bengan

Ps. Alla bilder e tagna med iPhone 4 S såklart!

Inlagt 2015-05-09 15:51 | Läst 1794 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul med lite foton från dagens Stockholm, där också mina gamla hemtrakter finns. Men jag minns att det kunde vara lite problem att ta sig därifrån, när jag bodde i Nyköping. Inställda tåg, försenade tåg, sällan något som gick enligt tidtabellen. Fast det var alltid lika skönt att åka därifrån i alla fall. Till och med ifall jag fick ta buss.
Svar från Benganbus 2015-05-09 23:31
Jag e ju en stadsbo från början, och visst va det kul, och e kul i sta'n. Men med åren så börjar man uppskatta andra saker, tex tyst och lugnt när man skall sova, och så e luften ofta annorlunda på "landet". I alla fall på sommaren. Men visst kan det va struligt med tåg och sådant, tyvärr.
/B
Det är konstigt att återvända till barndoms gator. Hur mycket har förändrats. Jag tycker att det är sorgligt och man/jag blir lite ledsen, men det finns inget att göra åt det.
Mitt barndoms området idag kallas "Udkants Danmark".
Jag gillar den sista bilden med ljuset och ränderna.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Benganbus 2015-05-09 23:38
Det blir ibland som att besöka en annan värld. Känner mig som en arkeolog när jag går och letar överasfalterade spårvagnsspår, eller övervuxna kälkbackar och lekplatser. Och de människor som bor där nu, vet sällan om vad som varit där tidigare.
/Bengan
Måste säga att jag är imponerad av vad iPhonen presterar! Och så ser jag att du som jag gillar gifflar (eller croissanter då)/ Björn T
Svar från Benganbus 2015-05-09 23:40
Jag e också imponerad av den här lilla fotoapparaten!
Å gifflar e viktiga! Mycket viktiga! :)
/B
Sköna bilder, Bengan.