Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6619 // Den stora illusionen!

Den härliga bildframtiden är vår! Så hur avgöra om en bild eller text är äkta eller AI-genererad? Här är några hjälpmedel!


Smodins AI-innehållsdetektor: Smodin erbjuder en avancerad AI-tjänst som kan skilja mellan mänskligt skrivet innehåll och text som genereras av AI-verktyg. Genom att ladda upp en text kan du få en rapport om dess äkthet och eventuella förbättringsförslag.

AI or Not: Denna tjänst analyserar enskilda bilder och ger en kvalificerad gissning om äktheten. Du kan testa det gratis efter registrering.

Google: Google har börjat visa mer information om bilder på internet, inklusive metadata som indikerar om bilden har skapats eller manipulerats av AI. Om du ser metadata som indikerar AI-skapad bild kan det vara en viktig ledtråd.

Personlig analys: Använd AI-verktyg som ett komplement till din egen analys. Lär dig om deras begränsningar och använd dem förebyggande för att undvika problem med oäkta bilder!

Alltså, det kommer inte att bli så enkelt att se om en bild är äkta framöver!
Eller om "fakta" är äkta!  :)

/Bengan

Postat 2024-04-26 19:22 | Läst 490 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6618 // Balanserat fotograferande! ;)

Att ställa mänskliga och existensiella frågor via AI ger mängder av information då det är flera som funderat och även forskat i ämnet! Tex. hur och varför vi har utvecklas till människor! Och jag kom nyss till en liten sammanfattning i en uppsats som ger ett bra avslut på morgonens läsande! :)

"Dessa källor visar att det finns en bred diskussion om teknologins inverkan på mänsklig utveckling och social interaktion. Det är viktigt att vi fortsätter att utforska dessa frågor för att förstå hur vi kan balansera användningen av teknologi med behovet av att bevara och utveckla våra inneboende mänskliga egenskaper."
Och märk väl ordet balansera! :)

I övrigt så är det fotofika på Viksängen idag, jag har missat en del fotofika genom vårt resande hit och dit, men nu fick jag en lucka i kalendern då vi väntar litet med Gotlandsresan till det blir plusgrader på hela Ön! ;) Men det blir en kortare fotofika då jag skall hem och göra pannkakor! Det e ju torsdag!
Ärtsoppa med varm punch, tyvärr inte Vikabröd, men det finns annat bröd, med ost och öl och så pannkakor med glass och sylt som efterrätt, allt i trevligt sällskap med kära vänner!

Vad gäller fotograferingen, så fortsätter jag att fota analogt med den utgångna negativa färgfilmen!
Man kan inte låta all fotografering ske digitalt! Det kan bli obalans då!  ;)

/Bengan

Postat 2024-04-25 08:13 | Läst 569 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6617 // Hur göra ett mer bestående avtryck som fotograf?

Om man nu vill göra ett avtryck som fotograf så har jag hittat några tips!

Alltså, det verkar som att utveckla sin egen stil kan vara bra: "Försök att hitta en fotografisk stil som är unikt din! Detta kan vara genom ditt val av speciella ämnen, eller på ditt sätt att förmedla dina bilder!"

Berätta en historia: "Dina bilder bör berätta en historia eller/och förmedla en känsla! Tänk på vad du vill att betraktaren ska känna eller förstå när de ser dina bilder!"

Nätverka: "Bygg relationer med andra fotografer, branschfolk och utställare! Detta kan leda till samarbeten och möjligheter att visa upp ditt arbete!"

Var konsekvent, envis och långsiktig: "Var konsekvent i ditt arbete och håll dig till dina principer och din egen stil! Detta hjälper till att bygga upp och hålla kvar ditt varumärke som fotograf."

Det va de tipsen jag hittade! Låter som bra tips för en fotograf som vill försöka märkas litet mera!

Men man kan såklart även bara flyta med och ha socialt trevligt med sin fotografering också! På nätet tex!
Och det är mycket värt även det! :)

/Bengan

Ps. Och vad gäller goda råd och tips från vänner och bekanta, jag är tveksam, dom är dina vänner och vill dig väl och tycker hela tiden att du tar bra bilder! 

Postat 2024-04-24 22:28 | Läst 675 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6616 // Tish Murtha, fotograf

Tish Murtha, fotograf, fångar Thatcherismens inverkan på norra England men kan inte undkomma fattigdomen och ojämlikheten hon avslöjade!

Läs mera här: https://www.modernfilms.com/tish

/Bengan

Postat 2024-04-24 11:41 | Läst 688 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6615 // Analog fotografering med digital redigering! Kan bli Indiefoto! :)

Bilden är tagen med en utgången negativ färgfilm vid  Salong Central i Gnesta.

Retrotrenden med analoga kameror har ju hållit i sig några år nu! Det är framförallt den yngre generationen som verkar uppskatta att fotografera med film! Det kan låta märkligt att en generation som växt upp med smarta telefoner och direktpublicering finner nöje med att fotografera med film!

Kanske är det just det som är tjusningen, att det inte går så fort och inte är så enkelt, och kräver mer planering och eftertänksamhet och inte minst,
att det inte blir så kliniskt perfekt!

Inte så kliniskt perfekt, ni läste rätt! Indiefoto kanske! Varför inte! :)

/Bengan

Ps. Och som sagt, det är fler som funderar på det perfekta! Om det kanske är för perfekt! Läs mera här!

Postat 2024-04-23 07:19 | Läst 600 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 1324 Nästa