Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3681 / SMHI slipper bli bättre i sina prognoser!Träffsäkerheten i SMHI:s prognoser blev inte bättre än knappa 85%  trots inköp av en större dator! Men så e det, alla måste uppfinna sitt eget hjul i en historielös tid! ;) Hade man Läst Edward Lorenz, och fjärilarna, så hade man såklart fattat det här utan att köpa en ny dator! ;) Men kan såklart mata in alla uppgifter i hela jordatmosfären i realtid, men det som händer e att svaret man får ut, de e det som man får när man tittar ut genom fönstret i samma ögonblick! :)

Nåja, nu skall jag inte vara helt orättvis, visst går det att göra säkrare prognoser, märk väl, prognoser! Så med erfarenhet och en större räknesnurra, så kanske 80-85% ändå e ganska bra!
Se'n kan litet sunt förnuft hos den som ger sig ut på sjön typ, göra resten! :)

Och, även om man skulle kunna mäta läget på alla ingående atomer i jordens vädersystem, så e det inte säkert att man får ett speciellt bra svar på hur de här atomerna fungerar ihop i stora hopar! Mao, bara för att man har kunskap om naturens alla minsta delar, så betyder det inte att man får veta hur dom funkar exakt i större sammanhang! Dom kan funka mer än annorlunda, och plötsligt också! ;)
/Bengan

Postat 2017-03-24 09:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3680 / Som sagt, förberedelser inför kameraloppisen i morgon!

Här er'e mycket motljusskydd!

Sammanfattningen vad gäller loppisen e att där finns nästan allt! Vare sig man fotar storformat, eller småbild! Tillbehör finns också i mängder!

Jag har inte så mycket kvar i kameraskåpet numera, jag har sålt det mesta på de tidigare auktionerna, och ligger efter det, en dryg Leica M10 plus! Men känner att Leica M-tiden e förbi för mig!

Jag hade min M Leicatid från tidigt 1960-tal och fram till 2010 c:a och det va kul, spännande  och funkade bra! Men jag gillade aldrig att framkalla film, så rullhögen växte i kylskåpet! Så när gode vännen Leif Liard fixade fram en av de första Fuji X100 till påseende på Tårtan!  En liten Leicaliknande digitalkamera, som Leica borde ha gjort!  Så det blev en X100 och nu har jag också en X-E1! Å den här X-E1:an e väldigt kul och mycket kompetent, och sätter jag på ett Fuji originalobjektiv, typ 18 mm f2, då e det inte kameran som e problemet vad gäller tillräckligt bra bilder! :) Å jag kan även fota manuell med E-E1:an, tex nostalgifota med några Summicronobjektiv!
Så de e nya tider och härliga tider igen!

/Bengan

Postat 2017-03-24 07:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3679 / Sortering inför loppisen, och en fikaträff i går!

Canon 1,8/35 mm på Fuji X-E1! Och jag tycker skärpan räcker trots att optiken e över femtio år gammal

Å vad gäller loppisen, de kameragrejer jag inte använder speciellt mycket borde jag göra mig av med, det låter väl logiskt! Men så finns det vissa grejer som e litet speciella, tex det här objektivet jag fotade med i går, en liten Canonglugg på 1,8/35 mm, för jag hade en likadan glugg på 1960-talet,  så de e litet nostalgi i den! Men jag har dubbletter av några objektiv, typ Jupiter-3, där borde det vara lättare! Så vi får se!

.

Å köpte en bok i går för 30:-  Vi fikar ofta på en loppis i Södertälje! 
Ni ser också den lilla Canongluggen på bordet! Objektiven va mindre förr!

Nu skall Roffe och jag ta en längre promenad i det vackra vårvädret!
Carpe liksom!

/Bengan

Postat 2017-03-23 08:45 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3678 / Nu kommer nog den som också har den här Leicaoptiken att nicka gillande! * Bloggen uppdaterad!

Läser en testrapport alltså! Å andra sidan, de som testar e också från Tyskland, å dom håller väl andra Tyska företag om ryggen! ;)

.

Ok, å vem skall man lita på i dagens läge när allt handlar om pengar?
Men jag tror i alla fall på det här "oberoende företaget" eftersom jag har den här optiken! Det blir lättare så! ;)

För övrigt så sitter jag och våndas inför loppisen!
Men jag får skylla mig själv! :)
/Bengan

Ps. Här e uppdateringen" Om skärpa!
"And last but not least, this beaty. This is actually a bit of a cheat, as it is not and has never been a Leica lens, but it bloody well should have been. I think this could possibly be one of the sharpest lenses ever made in the history of 35mm camera lenses."

Författaren talar om 45mm Planaren för Contax G!
Man kan numera bygga in en Planar i en M Leicafattning eller även använda optiken via en adapter på tex en digitalkamera!


Postat 2017-03-22 08:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3677 / Nu kommer nog nå'n som har den här Canonoptiken att nicka gillande! :)Alltså, läser i Viewfinder, en tidningen för LSHA, The International Leica Society, och en artikel av Bill Rosauer:  "The Japanese Summilux!"

Optiknördar har det alltid funnits, vare sig man e indisk maharadja på 1930-talet, och vill ha Zeissoptik på sin Leica, eller Yul Brynner, som hade ett Canon 1,2/50 mm på sin svarta Leica, till Leicafotografer på DN med Canon 1,5/35 mm eller Nikon 1,8/35mm!

Å begrepper Big Four känner nog nå'n igen också, Contax, Leica, Canon och Nikon! De va en speciell tid på 1950 och 1960-talet, när de här gjorde mätsökarkameror och mycket bra och även spännande optik i LTM-fattning!

Ett objektiv som va speciellt, de va just det här Canon 1,4/50 mm! Ett mycket bra objektiv som många reportage och pressfotografer använde även på Leica! Och den här optiken håller mycket väl även i dag, även på en digital M Leica! :)

De va de om det!
/Bengan

Postat 2017-03-21 10:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 737 Nästa 

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt