Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4495 / Som sagt, back to basic ett tag! Hoppas det funkar!

Skate

Kanske ett polisärende...barnfoto..  ;)

De kan vara bra att gå tillbaka några steg ibland! Å stämma av leget liksom! Å ställa en fråga: "funkar det här fortfarande! Klarar jag mig med de här äldre grejerna, eller e det helt kört! Har de här fem åren gjort den här utrustningen hopplöst omodern?"

Numera går utvecklingen, eller hur man säger, allt snabbare och snabbare! Och det kommer nya moderna, och förhoppnings bättre fotogrejer hela tiden! I alla fall ofta billigare! Och marknaden försöker såklart skapa osäkerhet hos oss och ett köpsug, genom att berätta om allt det fantastiska i den nya grejen som gör att du kan utveckla din konstnärlighet! ;)
Annars får man inte sälja, det kanske aningen litet onödiga!
Medvetna konsumenter e bara jobbiga! Så lycka till! :)

Till saken då! Som jag antytt tidigare, så använder jag nu en fem år gammal digitalkamera! En Fuji X100! Vi får se hur det går! Förändringsobenägen, kallas det nog! :)

Frånsett det, njut av de sista sommardagarna, även om det e ganska värdelöst att fota i solsken, då e hösten och halvmörker bättre! :)

/Bengan

Ps. Trodde jag skulle få litet mer medhåll i det här ämnet! Men det kanske e så,
att de flesta är förändringsbenägna! ;)Postat 2016-08-24 09:05 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4494 / Gatufoto kan nog vara mera än vad vi kanske tror!

Den här bilden e tagen i en gränd! Borde ändå vara Ok! ;)

Men jag tror faktiskt att många "gatufotografer" stirrar sig blinda just på gatan!

.

Å här e en bild tagen inne på Gröna Lund i Stockholm! Publik plats, även om det kostade inträde, men borde vara Ok!

.

Å här en bild tagen inne på ett kafé! Även här en publik plats!

Det borde finnas mängder av intressanta motiv att fotografera, inte bara ute på gatan! På okända människor! Inte arrangerade! På publika platser!
Bilder som bör rymmas inom gatufotoregelramarna här på Fotosidan!

God natt!
/BenganPostat 2016-08-23 23:19 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4493 / Det här med gatufoto och gatufotobilder!

Fotograf

Fick mig en funderare i samband med "debatten" om min bild passade in i gatufotopoolen! Det handlar ju om vad vi menar med gatufoto här på Fotosidan såklart!  Och många fotograferar gatufoto! Och att många då såklart har åsikter om vad gatufoto är! Så för att göra det enkelt för sig så skulle man ju kunna säga, bilden måste vara tagen ute på gatan! Allt fotat ute på gatan e gatufoto! Så e allt klart! :)

.

Innan dom murade igen...

Men nu är det så att många av våra aktiviteter sker även inomhus, i gallerier typ, på restauranger, på frisörsalonger, på både publika och även privata fester, så samlas det människor i massor, festivaler inte att förglömma! Å på vintern i Sverige så e vi nog mest inomhus! Å där e gatan lång borta! Så även de här platserna bör ju få vara med! Om det är mänskliga aktiviteter man vill visa! Med människor i bild! Och då borde nog även spår av människor tillåtas?
En bibliotekssal med en uppslagen bok?

.

behind sunglasses...?

Nu har ju gatufotopoolen sina regler, jag vet! 
Antagligen för att allt inte skall kunna kallas gatufoto! :)

Men jag tycker att regler begränsar, å andra sidan förstår jag att regler behövs! Men de här reglerna kan begränsa de här litet udda bilderna, som kanske inte är så tydliga men ändå skulle kunna kallas för gatufoto! Som är tagna på en publik plats, eller väldigt nära!

.

Ladri di biciclette..

Och i stället kommer ofta de tydliga och ibland övertydliga bilderna att premieras! Normbilder! Å man skall se vad det är och vad bilden föreställer!  Socialrealismen eller kanske monokultur! ;)

Och Obs, det här är inget debattinlägg, utan bara egna funderingar! :)

/BenganPostat 2016-08-23 12:45 | Permalink | Kommentarer (23) | Kommentera

Straight 4492 / Att välja bilder till en utställning!

Det är svårt! Men jag får god hjälp av min fru! Vi har diskuterat en del om vilka människor som kan tänkas besöka utställningen osv, osv! För det e inte bara att hänga upp några bilder! ;)

.

Det blir nya bilder och några äldre, här är några av de äldre!

/BenganPostat 2016-08-23 10:41 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4491 / Blixtens broder!Både vi människor och även hundar reagerar på saker utan att medvetandet hinner med! Ni vet den där reflexen att rycka handen från den varma plattan! Roffe gör så ibland, men nu e det ingen platta, utan ofta en rörelse som han reagerar på, och då gäller det att vara beredd med kopplet, vilket man sällan är!

Men ibland, så känner jag i kopplet att det e nå't Pg. Här har Roffe hört nå't ute i åkern! Men ännu inget synintryck som startar igång honom! Men det behövs mycket, mycket litet, en rörelse i gräset och då, pang! Och det e samma med Roffe som med vår hand och plattan, vi rycker och blir medvetna efteråt, han hinner nå'n halvmeter innan han själv fattar det! :) Men nu hade jag som sagt fått en liten föraning, just genom att Roffe går litet spänt och det känns i kopplet, och jag ser att han är inne i tunneln!
Men den här gången är jag hyffsat med! Tror jag i alla fall! :)

Kan berätta att det blev inget! Plötsligt så går han bara vidare, och börjar även höra kommandon igen typ!

/BenganPostat 2016-08-22 23:00 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 675 Nästa 

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt