Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3685 / Tårtan nu på onsdag och om Contax G-Planaren!

Contax G Planaren e ett elände att fokusera via adaptern på Fuji X-E1! Påminner om att fota med Visoflex på M Leican! Det bästa e nog att "gunga" in skärpan! Men det kan jag stå ut med, för den här Contax G-Planaren e otroligt bra!

Och nu på onsdag så e det fika på Tårtan!
Väl mött!

/Bengan

/Bengan

Postat 2017-03-27 21:47 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3684 / Det här med att använda originalobjektiv på Fujikameran! De e klart att det funkar det också! ;)


Men jag använder, som jag tror nå'n faktiskt märkt, litet olika objektiv på min Fuji! Icke originalbjektiv, utan objektiv som inte e så där superskarpa och moderna som Fujis egna, men tillräckligt skarpa för mig i alla fall, och de här objektiven har också något mer än att dom bara e moderna, snabba, effektiva och skarpa!

Dom har en spännande konstruktion, ursäkta Fuji,  och inte minst, en spännande historia! Då tycker jag det blir en extra dimension när jag fotar! Objektiven känns "tyngre" på nå't sätt! ;)

.Zeiss Sonnaren 1,5/5 cm en sådan "tung" optik! Optiken har både historia och mycket mycket mytos!

.Och har man en så'n här uppmärkt Sonnaroptik från 1948, då tycker jag i alla fall, att historien växer ännu mer via optiken! Men det e som allt annat, man måste kunna bakgrunden till det här!

Men visst går en originaloptik mycket bra att använda på Fuji! Självklart!
Man fotar snabbt, effektivt och skarpt! Klart slut! :)
Jag har en så'n optik, 18 mm f2!

Ha nu en bra dag, vare sig ni fotar med originaloptik eller "tunga" och nördiga piratobjektiv på Fuji X!
/Bengan

Ps.  Å så fick jag anledning att visa de här nördobjektiven igen! Tack Anders! :)
Å förstora gärna bilderna! :)


Postat 2017-03-27 09:41 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3682 / Åter efter Loppisen och med många trevliga och intressanta samtal i åtanke!Att stå, Ok, jag kunde sitta en liten stund då och då, i sex timmar och svara på frågor och sälja prylar tar på krafterna! Jag hann i alla fall köpa en kaffe och en kanelbulle, men fick ta det stående på "arbetsplatsen"!  Nytt för i år va att man släppte in några köpare innan öppning, det märkte jag först när en man från ett östland plockade bland mina knappt uppackade grejer och sa att han hade pengar, och visade en rulle sedlar! :)

Och efter öppnandet så rann prylarna iväg ganska bra, sökare, motljusskydd, objektiv och nå'n M Leica! De va nästan bara ungdomar som handlade!  Med Swish! ;) Men Swish funkar ju bra på min gamla Nokia från 2003, så det va inga problem!

Kände igen en uppköpare från förra loppisen, tror han va från ett tysk kameraauktionsfirma! Förra gången kom han fem minuter före 15.00 och lade upp en bunt Eurosedlar på bordet och pekade på några saker jag hade kvar! Den här gången va han tidigt och väldigt ivrig på några saker som jag knappt hade packat upp, "How much?"  Jag svarade och han sa, "Too much!" Ok sa jag!
Men han kom åter efter en timme, men han tyckte fortfarande de va för dyrt, och då han talade i Euro så sa jag att det blir för krångligt med Euro, jag måste ju gå till banken! Ok sa han och gick! Efter ett tag så va han tillbaka och sa att han hade växlat till SEK! :) Då förstod jag att han va sehr intresserad av grejerna! ;)

Och så va det många andra trevliga samtal, både med kunder och fotovänner! Allt från DN fotografer till LP Fotovänner! Hade även ett längre samtal med en annan Fujifotograf som också kör äldre analoga objektiv på sin Fuji! Kul med likasinnade nördar!

Å så va den här loppisen slut! Så tack Mattia och medhjälpare! Allt funkade mycket bra som vanligt! Å de va mer folk än förra gången! Å de va mycket bra kanelbullar till kaffet även den här gången!

Och efter fyra loppisar så har jag inte så mycket kvar i kameraskåpet!
Utom det absolut nödvändigaste såklart! ;)

/Bengan

Postat 2017-03-26 12:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3681 / SMHI slipper bli bättre i sina prognoser!Träffsäkerheten i SMHI:s prognoser blev inte bättre än knappa 85%  trots inköp av en större dator! Men så e det, alla måste uppfinna sitt eget hjul i en historielös tid! ;) Hade man Läst Edward Lorenz, och fjärilarna, så hade man såklart fattat det här utan att köpa en ny dator! ;) Men kan såklart mata in alla uppgifter i hela jordatmosfären i realtid, men det som händer e att svaret man får ut, de e det som man får när man tittar ut genom fönstret i samma ögonblick! :)

Nåja, nu skall jag inte vara helt orättvis, visst går det att göra säkrare prognoser, märk väl, prognoser! Så med erfarenhet och en större räknesnurra, så kanske 80-85% ändå e ganska bra!
Se'n kan litet sunt förnuft hos den som ger sig ut på sjön typ, göra resten! :)

Och, även om man skulle kunna mäta läget på alla ingående atomer i jordens vädersystem, så e det inte säkert att man får ett speciellt bra svar på hur de här atomerna fungerar ihop i stora hopar! Mao, bara för att man har kunskap om naturens alla minsta delar, så betyder det inte att man får veta hur dom funkar exakt i större sammanhang! Dom kan funka mer än annorlunda, och plötsligt också! ;)
/Bengan

Postat 2017-03-24 09:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3680 / Som sagt, förberedelser inför kameraloppisen i morgon!

Här er'e mycket motljusskydd!

Sammanfattningen vad gäller loppisen e att där finns nästan allt! Vare sig man fotar storformat, eller småbild! Tillbehör finns också i mängder!

Jag har inte så mycket kvar i kameraskåpet numera, jag har sålt det mesta på de tidigare auktionerna, och ligger efter det, en dryg Leica M10 plus! Men känner att Leica M-tiden e förbi för mig!

Jag hade min M Leicatid från tidigt 1960-tal och fram till 2010 c:a och det va kul, spännande  och funkade bra! Men jag gillade aldrig att framkalla film, så rullhögen växte i kylskåpet! Så när gode vännen Leif Liard fixade fram en av de första Fuji X100 till påseende på Tårtan!  En liten Leicaliknande digitalkamera, som Leica borde ha gjort!  Så det blev en X100 och nu har jag också en X-E1! Å den här X-E1:an e väldigt kul och mycket kompetent, och sätter jag på ett Fuji originalobjektiv, typ 18 mm f2, då e det inte kameran som e problemet vad gäller tillräckligt bra bilder! :) Å jag kan även fota manuell med E-E1:an, tex nostalgifota med några Summicronobjektiv!
Så de e nya tider och härliga tider igen!

/Bengan

Postat 2017-03-24 07:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 737 Nästa 

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt