Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3590 / Det e mycket retro på 24 megapixel just nu!


Både Leica och Fuji har kommit med två liknande kameror på 24 megapixel! Digitala Mätsökarkameror, kanske man kan kalla dom! Nya Leica M10 påminner ju mer och mer om de analoga husen, så man anar kundgruppen man flirtar med! Tidigare analogister! ;)

Och Fuji påminner, eller liknar mycket en M Leica! Och här e såklart också mot en kundgrupp! Fast kanske mer modernare kundgrupp! ;)

Som sagt, de e såklart mycket nostalgi i en M Leica, kanske mera nostalgi än fotografi! För om man skall leva på sin fotografi, så inte köper man en Leica M10! Om man nu inte e fotokonstnär och Leica ingår i det konstnärliga konceptet!

Å vad e då Fuji X100F? Ett modernare M leica? Och jag tror i alla fall att de flesta inte skulle se någon större skillnad på bildkvaliten mellan den nya X100 F och Leica M10! Och ger man sig f-n på att se skillnad, så e det nog teknisk fotografi man eftersträvar!

Men jag undrar, ursäkta, om inte Leica ändå hade önskat att det va dom som gjort Fuji X100? I alla fall istället för tex Leica X och liknande saker! Fuji är nog den mest Leica M liknande kamera på marknaden från en annan tillverkare, det känns nästan som ett patentintrång på Leicas utseende, men med ett modernt digitaltänk, och modellen säljer mycket, mycket bra! Mao, smart jobbat Fuji! ;)


Fast på M Leican kan du byta objektiv! De e måste intressant för äldre fotografer som har en del objektiv från den analoga tiden liggande i kameraskåpet! ;)

Så det här e nog två generationskameror med liknande utseende! Vi får se hur länge det håller för Leica! Men visst e det supergrejer! Om man nu behöver det!

/Bengan

Postat 2017-01-19 07:52 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3589 / I dag inga nya utspel av Socker Conny! Å så Leica M10 och Tårtan!Dokusåpan i USA vilar sig till nästa avsnitt, och under tiden så väntar vi på nå't annat, tex på nästa semester, eller nästa OS eller den nya M Leican! Men jag fortsätter med min fattigmansleica! För min fotografi skulle inte förändras om jag köpte en digital M Leica, bara min ekonomi! Å idag e det uppstart på Tårtan! Och nu börjar man se ljuset i tunneln!
Vårljuset!

Carpe liksom
/Bengan


Postat 2017-01-18 07:55 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3586 / I morgon startar vårterminen på Tårtan! Å så litet Leica M10-rykten!

Självporträtt Dogma

Från 15.00 c:a till framåt 18.00!
Väl mött!

/Bengan

Ps.  Å tack för länken i min förra blogg om M10-rykten


Postat 2017-01-17 07:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3587 / Det var en gång för länge sedan när Leican va mindre! Så nu väntar vi på Leica M10!

En liten och behändig kamera som man kunde ha i fickan! I alla fall om man hade ett inskjutbart objektiv! ;) För er som kommer ihåg alltså!  Sedan utvecklades kameran, och blev större, typ Leica M3 och M6 typ, och ännu större som Leica M5, och nu e M Leican ganska tjock som digital!

Det tycker jag e synd! Elektronikkameror borde man kunna göras små! Nu vet jag varför det är så här, M Leica måste ha ett visst avstånd mellan optik och filmplan, och så baktill så kommer en del av elektroniken och displayen som gör kameran tjockare! Ok, jag fattar! Men tjockt blir det!

Och har man inte fotat med nå't annat än en digital M Leica, så fattar man nog inte vad jag talar om! ;)  Man har inget att jämföra med! (Även objektiven har ju blivit större)

.Men varför inte vända på hela tänket! Och flytta ut optiken en aning i stället för att göra hela kamerahuset tjockt baktill! Om optiken sätts på en speciell objektivring frampå kamerahuset, som sticker ut nå'n centimeter, så behöver inte kamerahuset vara så tjockt! Inte tjockare än den analoga M Leican i alla fall!

Alltså, jag tycker det vore bättre att flytta ut en liten del, typ där själva optiken sitter, istället för att tjocka upp hela kamerahuset för att få rätt avstånd mellan optik och bildplan!

.

Nu e det här bara ett xempel med en analog M Leica som tjockleksreferens med en utstickande objektivfattning! Och den digitala M Leican borde då inte behöva vara tjockare än så här, om man har en utstickande objektivfattning!

Och kolla vilka små fin objektiv det fanns förr! Det här som sitter på den kragen e en Nikon Rf-glugg! En liten skarptecknande Tessar!

/Bengan

Ps. Det här har jag bloggat om tidigare, jag vet! :)

Postat 2017-01-16 11:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3588 / Några ord om M Leica på söndagskvällen!

Gatufotoutrustning..

I mars 2016 sände jag ju ett önskebrev till Leica! För man kan ju alltid önska å inte bara sitta på kammaren och tycka! ;)
Jag berättade att jag fotat med Leica sedan tidigt 1960-tal och har såklart tittat på den digitala M Leican flera gånger under de år den funnits! Men jag har hela tiden tyckt den varit litet klumpig när jag jämfört med mina analoga M Leicor!

En digital Leica, med elektronik, borde ju kunna gå att göra mindre än en analog M Leica tyckte jag! Och skrev, som förslag alltså, varför inte göra själva bajonettfattningen utstickande, nå'n centimeter, från kamerahuset! Då går det att göra själva kamerahuset tunnare! Men det skulle fortfarande vara 24 x 36 sensor!

Och som jag sagt tidigare, fick ett trevligt brev tillbaka! (Det här va för nästan ett år sedan) Men Ok, alla får nog ett trevligt brev tillbaka som hör av sig till Leica såklart! Och hoppas då i förlängningen att fler sänt önskningar i samma ärende till Leica! För den digitala M9:an tycker jag känns mycket som gamla Leica M5:an! Ni som fotat med M5:an vet vad jag menar!  Å då blev det gnäll när M 5:an kom, när man jämförde med det tidigare "originalet" Leica M4 typ ;)

Så vi håller tummarna framöver!
/Bengan

Postat 2017-01-15 17:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 718 Nästa 

Skriver om

  • Fuji X-E1
  • Snaps
  • Tri-X.
    • Intresse - Reportage / Situation
    • Intresse - Svart-vitt