Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4464 / Att fota i jpg! Åtta bra anledningar till det! :)

Kaffebaren


Som sagt, varför fota i jpg!  Åtta bra anledningar till det! :)

"..shooting JPEG is somewhat similar to shooting film. I like how when you shoot JPEGs your images have a consistent “look”, and you are more dependent on good compositions and emotion in images, rather than trying to post process the crap out of your photos to make them look “interesting”.
(Eric Kim)


Nu kanske det här blir en aning upphetsande läsning i sommarvärmen, istället för lugna och fina bilder på tex soluppgångar och solnedgångar! Å andra sidan, litet upphetsning kan ibland hjälpa till att skapa tips på utvägar eller flyktvägar från nå't eller till nå't! :)

/BenganPostat 2016-07-23 15:08 | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Straight 4463 / "On the Street" med Bill Cunningham

Det är en intressant artikel om "gatufotografen" Bill Cunningham i dagens DN (Kultur) Och på den andra sidan av uppslaget ett porträtt av Charles Baudelaire taget 1860! Fint porträtt!

Och i dag åker jag med några seniorer till Arsenalen i Strängnäs!
Kul och intressant!

/BenganPostat 2016-07-22 11:07 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4462 / Porträtt softvare!

Skaplig delförstoring på ISO 1600 och bländare 2,8.  (Fuji 27 mm).

Å jag kan inte undgå alla annonser på Fotosidan, å det e väl det som e meningen! :) och såg en annons för ett program för att "släta ut rynkor" i porträtt, men tycker att då tappar man ofta karaktären i ett porträtt! Men som vanligt, så e smaken olika, så det här går säkert att sälja!

Annars så va det golf i dag i värmen, 18 hål i 26 grader, det gick väl sisådär! Och jag inser att vissa golfbanor håller på att dö ut, i alla fall den vi spelade på idag! Golfen tappar, eller hur man säger! Och golfen håller nog på att bli en Gated Community-sport! Skapliga prispengar i golftoppen i alla fall!

Ha det bra i värmen!
/BenganPostat 2016-07-21 19:45 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4461 / Magnus Fröderberg testar en digital M Leica! Kul och intressant!
Tester är ofta intressanta, och är det en M Leica inblandad så kan det vara extra intressant! I alla fall för vissa, tex Leicanördar! Hittade en tidning nu i veckan där Magnus testar Leica M8! Intressant!

Jag använder ju en fattigmansleica, Fuji X-E1, med i stort sett samma sensorstorlek som Leica M8 och utvecklingen har ju gått framåt, så en Fuji X-E1 presterar avsevärt bättre bildfiler än en Leica M8! Inget konstigt med det, Leica M8 e ju c:a tio år gammal!

Eller e det så, att en Leica M8 kanske presterar bra bilder/bildfiler, bara man vet begränsningarna i kameran?

/Bengan

Ps. Det vore litet intressant att testjämföra en M8 med en X-E1!  :)

Postat 2016-07-20 20:58 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4460 / Sitter i "mörkrummet" och jobbar med bilder!För man måste ha det mörkt omkring sig även i det digitala! Men de va inte det jag ville komma till, utan vilken utveckling det varit vad gäller möjligheten att fota utan blixt!

Sitter och duttar på ett negativ från 1960-talet! Roulette på Grönan 1964! De va svart som natten i ena hörnet av lokalen, starka lampor i andra hörnet! Å det här e sannolikt fotat på bländare 2 och med en 15/dels sekund och ASA eller ISO på en 800 och Tri-X! Manuell avståndsinställning! Å en chans till bild! Å se'n blev det såklart ett tunt negativ!

Se'n hem för framkallning i D76 å nå't Kodakfix, å så skölja och torka! Å se'n några dagar senare, det jobbiga, göra kopior via en förstoringsapparat! Å mera vätskor!

.

Här var'e bara å sikta å trycka av!
Med autofokus, autotid, autoiso!
Å se'n bara "tanka ur" bilderna ur kameran!
Visst har det blivit enklare att fota! :)

Nog om detta!

/BenganPostat 2016-07-19 20:00 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 669 Nästa