The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2045 / Så va Gnesta-Planket över för denna gången

 

 


Men litet konstigt och tomt känns det.  Jag menar, det har varit en del att ordna så här innan, och i lördags, med alla människor på plats, fullt med åskådare och ständiga samtal om allt möjligt, även om foto, så e det vardag nu igen! Nåja, snart stundar Gnesta-Konstrunda och då är det bilder som skall upp på väggen igen!

 

Men för att försöka sammanfatta Gnesta-Planket, från ett personligt plan i alla fall, så va det mycket, mycket trevligt och berikande! Och jag måste tacka fotograferna, ingen nämnd och ingen glömd, men i alla fall, att som någon gjorde, sätta sig i bilen och åka sjuttio mil tur och retur för att visa sina bilder i Gnesta under några timmar! Jag bara bockar och tackar! Respekt, som ungdomarna säger! Respekt på flera plan!

 

Jag har försökt stämma av hos en del av besökarna vad dom tycker om Gnesta-Planket, de e ju svårt, för många känner ju mig och vill nog vara litet vänliga, men jag måste säga att jag ändå uppfattar det att många gillar den här typen av bilder som vi visar! Det är mycket svartvitt, mycket människor i bilderna och reportageliknande bildserier! Jag tycker att vi för en svensk bildberättartradition vidare på något sätt!

 

Och jag personligen får mycket att tänka på när jag ser alla de här bilderna...
Det känns som om man har en bit kvar i sitt fotograferande...

 Så att se andra fotografers bilder på det här sättet, de e bra för ens egen fotografering!  Så det e bara att jobba på, och att följa sin egen stig! Mao, att fortsätta att göra sin egen grej och inte börja snegla på vad andra fotar!

 

 

Och för att avsluta den här litet personliga funderingen, så vill jag tacka er utställarna för en fantastisk lördag, de e ju ni som gör det hela, ni fixar en hel dag full med bildupplevelser och personliga möten!

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2013-07-29 08:07 | Läst 11145 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack Bengt för allt arbete du lagt ned. Det var jättekul att få vara med och träffa all fina människor. - Nilserik
Mycket fina bilder- härligt att jag får vara med och se hur fint allt blev ordnat- så här via FS. =)

//JO
jag var där i helgen för första gången tyckte at de va helt fantastisk at mingla rundt där o titta på bilder mingla rundt me sin nikon fa o prata me andra fotografer o folk förövrigt sitta ute o ta en fika jag upskattade den lördagen värkligen nu så ska jag cykla ner till fotoklubben o ta fram lite bilder som jag tog där inne ja,t.o.m du är jo me där de va trevligt at få prata me dig live o inte bara genom fotosidan synd bara at du inte hade me dig roffe har även et stort hund intresse förutom foto
Tack Bengan! För mig var det extra kul att träffa alla bildbekanta efter mitt lilla uppehåll. Sen fick man se en massa fina bilder också. Det blev ju lite skåpmat för mig den här gången, skall försöka producera något helt nytt till nästa år.
Verkar som att det var trevligt och en hel del fina bilder att titta på! Jans småbilder ser riktiigt intressanta ut.
Du ska ha tack Bengan.
Det var kul att bara strosa runt och kolla och snacka för en gång skull.
Jag samlar mig till en blogg, men det har varit för varmt för att skallen skall fungera riktigt. :)
-affe
Tack Bengt.

Från en som åker dit för att titta och inspireras så uppskattar jag det här verkligen.
Jag hoppas att Du orkar nästa år och året därefter, samt att någon finns i bakgrunden och kan ta över när det tar för mycket tid.
Nu missade jag det här första året men har varit förbi åren efter och jag tycker personligen att det har blivit bättre år för år och mycket bra detta år.

Min personlig reflektion hittar Du här:
https://stenmoberg.wordpress.com/2013/07/27/planket/

Tack för i år.

Mvh
Sten
Hej, det var värt dom 70 milen. Tack och ha de.
tack,för att man fick den äran att deltaga på detta trevliga event.lika roligt varge år att besöka.mvh ronny
Fina bilder och trevligt umgänge även denna gång. Såg en del nytt och fräscht och det är ju kul;)
Bra jobbat!

/Stephan
Tack för alla värmande kommentarer,
och tack för er medverkan!
Jag tyckte nog dagen gick alldeles för fort bara!
Men så er'e när det e intressant, kul och trevligt! :)
/Bengan