The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3463 / Min iPhone 4S-kamera har nog lagt av, och så Tårtan nu på onsdag!



Å idag lade nog min iPhone 4S av, USB-porten känner inte igen iPhone längre och så funkar inte laddningen av telefonen heller, så det e väl bara att köpa en ny telefon! :) Nåja, det kan såklart också bli en nyare modell ledig snart! Har i alla fall plockat ur de viktiga bilderna tidigare, med tanke på glödlampsproblematiken! (Skall pröva en annan kontaktsladd innan jag ger upp helt!

Glödlampsproblematiken = På 1930-talet gick ett antal världsledande glödlampstillverkare samman och skrev ett avtal om att begränsa glödlampornas livslängd, för att öka omsättningen i glödlampsförsäljningen! Å det e den tiden vi lever i nu, men på i stort sett alla plan! 

"Planerat åldrande eller inbyggt åldrande är det svenska begreppet för engelskans planned obsolescence och är inom industridesign den medvetna process som syftar till att göra en vara obsolet för att hålla konsumtionen uppe. Det innebär att en varas livslängd begränsas och därigenom går sönder efter en viss tid, eller att den inte längre anses önskvärd — även om den annars fortfarande skulle kunna fungera felfritt."

Prylar, tex kameror, gör man "gamla" genom att ständigt göra nya och "bättre" kameror till konsumentgruppen! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ffWnm3jL7Bc


Ok, de va de om de!

För övrigt så e det Tårtan nu på onsdag!

/Bengan

Ps. Man kan ju byta batteri på iPhonen, och kanske laddkabel.....

Inlagt 2016-10-24 07:23 | Läst 2215 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jo, jo! Planerat åldrande är en känd och i mitt tycke ganska onödig form av tillväxt. Men ibland blir man ändå nästan glad när någon pryl, som hållit i evigheter, lägger av.
Konstigt de brukar inte vara några problem om du dessutom har sladden ansluten direkt till elnätet? Det är inget annat som pajat?
Svar från Benganbus 2016-10-24 11:27
Den svarar inte på tilltal!
Funderar på att dra 220 volt direkt genom den!
Då borde den vakna! ;)
/B
alf109 2016-10-24 11:32
Om den inte tar laddning direkt från adaptern till vägguttaget så kan ju batteriet gett upp förstås, jag förutsätter att du kollat sladd, kontakter och laddare? ;)
Det bara Leica M som funkar fortfarande efter alla dessa år ! :-)
Svar från Benganbus 2016-10-24 14:48
Jag brukar tänka på M Leica och Contax II när det blir problem på moderna elkameror!
/B
Tråkigt att din iphone lagt av, Bengan. Det kan inte bara vara sladden, med tanke på att den varken känner av den i datorn och i väggen?
Svar från Benganbus 2016-10-24 14:46
Tekniker har hört av sig!
"Ta med den till Tårtan" va budskapet! :)
/B
Det skulle förvåna mig om det var något annat än batteriet. Men vad vet jag? Det är inte så lätt att bygga in planerat åldrande i elektronik. Vad gäller glödlampor så kan man kringgå det planerade åldrandet en smula genom att installer dimmer och driva dem på något lägre spanning än märkspänningen. Jag undrar hur glödlampstillverkarna ser på lysdioder? Ofta kan glödlampor ersättas med sådana, och de bränns inte ut i första taget.

När det gäller mer avancerade prylar som kameror och datorer så tycker jag att det är rätt kul att det kommer nya och mer avancerade modeller. Jag skulle inte gärna leva kvar med en PC från tiden före Windows.