The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3752 / En bild som talar till oss! Försök till bildtolkning alltså!



Läste några artiklar idag i DN som vanligt på morgonen, och tittade även på en bild! En ganska säregen bild, om man så vill, men bra bild! Jag har ju sett några bilder genom åren, och tycker faktiskt den här bilden är bra! Det är en bra komposition, som även hjälper till att tolka budskapet! Jag tycker man ser de saker som fotografen eller bildväljaren vill att man skall se! Ett möte mellan viktiga personer! Andre mannen från vänster verkar även ha en nyckelroll genom sin placering i bilden! (Det verkar som om det mesta rör sig runt honom, eller att han i alla fall e mycket viktig)  Som sagt, en bra komposition, och sannolikt inte ett slumpskott, som vi själva kan råka ut för ibland!

Bilden är tagen inne i något som kallas det ovala rummet i Vita huset av en fotograf från det Ryska utrikesministeriet/AFP! Och det Ryska utrikesministeriets bild inifrån det ovala rummet i Vita huset, verkar vara den enda bilden från det här tillfället!

Vi som varit med några år, upplever nog nya och ganska underliga tider!
Men försök ändå att ha en bra dag!
/Bengan

Inlagt 2017-05-17 08:25 | Läst 1288 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja, dessutom en riktigt skandalomsusad bild av Putinlakejen och hans såta vänner :-)
- hawk
syntax 2017-05-17 11:36
Jag som var med under det kalla krigets dagar vet att vi tyckte att avspänning mellan supermakterna var något mycket bra och eftersträvansvärt. Numera, enligt "ryssätare" som Håkan och hans gelikar, är det rena pesten.
Inte lätt att hänga med i svängarna bland snömos och glosor.
Nils-Erik Eriksson 2017-05-17 13:05
Tycka och tänka fritt, är en stor förmån och något att verkligen omhulda, men regimen i Ryssland under Putins styre har knappast bidragit till någon avspänning under de senaste 3-4 åren/NE
Lavrov står onekligen i centrum. Hans egen fotograf hittade rätt vinkel.

Jag försökte hitta namnet men fick bara fram att han också jobbade för TASS. Nu är en del amerikanare skraja för att han installerat sofistikerad spioneriurustning i ovala rummet. "A grave breach of security". Och sovj.... flåt ryske ambassadören är också med på bilden. uj, uj, uj.

(Minns nån Stanley Kubricks film Dr Strangelove? Samma stämning då för 50 år sen som nu. Kubrick drev med båda sidorna. Ryske ambassadören blev insläppt i The War Room bland mer eller mindre galna generaler och presidentrådgivare i ett försök att hindra apokalypsen. Och smygfotade i ett obevakat ögonblick.)
Svar från Benganbus 2017-05-17 23:13
Visst e det ett litet konstigt med att ha en Rysk fotograf i det ovala rummet!
Va det inte America First tidigare? ;)

Tack för påminnelse om Dr. Strangelove Måns!
Här e ett clip jag nyss tittade på! :)
https://www.youtube.com/watch?v=6T2uBeiNXAo